כרטיסי מסך

• פותח הנושא jbu
  • פורסם בתאריך

jbu

New member
כרטיסי מסך

איזה כרטיסי מסך טובים יש למחשבים ניידים ומאיזה כדי להיזהר? מה דעתכם על הכרטיס מסך של INTEL MEDIA acceleratd 950 ? אפשר לשחק מהו עם כזה כרטיס?

RoyBO

New member
מה שהבאת זה כרטיס מסך מובנה

הוא לא מתאים למשחקי תלת מימד נורמליים כי אין לו זיכרון ייעודי משלו. חפש 8400M GS 8600M GS הכי חזקים זה: 8400 GT (לא ראיתי דגם כזה) 8600 GT 8700 GT - מחשב עם כרטיס כזה עולה 12-15 אלף שקל.

RoyBO

New member
חחח מה אתה קרוע?

יש כרטיסי מסך של NVIDIA שמיועדים למחשבים ניידים. כרטיס מסך למחשב נייד הוא חלק מלוח האם ולא ניתן לשדרגו או להחליפו.

jbu

New member
אני מתכוון לGeForce Go

הוא טוב כמו הGeForce הרגיל? פשוט מצאתי אותו במחשב נייד זול יחסית באופן מוזר, מה אתה אומר עליו ?: http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=4117&catcode=100&AdCat=&parentid=

RoyBO

New member
הוא אמור להיות מקביל לביצועים של

7300GS של מחשב נייח.

jbu

New member
מה?

Core™2 Duo 1.77 GHz זה מעבד חלש? ממתי? דווקא זה נשמע כמו מחשב חייאתי.

bar666xp

New member
נכון שלא נכנסת ללניק.

זה מעבד עם BUS 533 לדוגמה טוב שלפחות יש לו את טכנולוגית הוירטאזיה. בשמדובר במשחקים יש עדיפות גדולה לT7### בעלי הBUS הגבוה 667 או אפילו 800. הכוונה אגב לא היתה שהוא עצמו מעבד חלש אלה בהשוואה ל...

jbu

New member
צודק

זה והקאש הנמוך באמת הטריד אותי קצת, אבל אני מקווה שזה לא כזה ישנה (מה אתה אומר?) אני לא שחקן כבד, אבל אני רוצה מחשב שאני יוכל לגמור איתו את הצבא, ועוד שנה אני אוכל לעבוד איתו באונברסיטה. בין לבין אני גם רוצה לשחק על הטלווזיה שלי, לחבר לזה גוי'סטיק ולדמיין שיש לי PS2. בעיה היא התקציב, אני מוכן להשקיעה עד חמש אלף וגם זה רק למחשב מצוין, כך שאני רוצה לקנות את הטוב ביותר שהכסף הזה יכול לקנות. אז אני יודע שזה לא יהיה מחשב שיריץ בעוד שנתיים משחקים חדשים על הגדרות מקסמליות, אבל הוא בכול זאת די טוב, לא? (שלא לדבר על המחיר)

RoyBO

New member
אתה לא מבין משהו

מחשב ב-5 אלף לא מריץ משחקים נורמלים על הגדרות מינימליות.

jbu

New member
אבל

לי יש מחשב שולחני, 500 RAM , הרד דיסק מסכן, מעבד AMD 1.6 וכרטיס גרפי RADON 9550 והוא יכול להריץ מלא משחקים חדשים על ההגדרות המקסמליות, (של שנת 2006) המחשב הזה (Lenovo 3000 N100 (TY0FSIN) ) הרבה יותר חזק משלי . http://www.wisebuy.co.il/r_productDetails.aspx?PcatID=453&PID=28840

RoyBO

New member
אני ממש בספק אם אתה יכול להריץ

משחקים של 2006 היות שהכרטיס מסך שלך תומך בטכנולוגית shader model 2.0 וכל המשחקים שיצאו ב2006 היום בטכנולוגיה shader model 3.0 יכול להיות שאתה משחק בסוליטר או משהו כזה. RADEON 9550 זה כרטיס מסך חרא וגם ב2005 הוא היה נחשב ממש נחות.

bar666xp

New member
לא חרא אבל טוב צודק חרא..

אגב הוא כניראה לא מודע לכך שחצי מהאפשרויות הגרפיות של המון משחקים ביכלל לא מאופשרות לו עם SHADER2. מצד שני גם אני עדיין שורד {כבר בקושי רב} עם כ.מסך 9600/9700 של ATI ומעבד AMD ATHLON ודיסק קשיח 60G בנייד אבל הזקן שלי {FS AMILO A 1630} כבר בין 3 שנים +... {אגב תחזוקה נכונה לסוללה היא עוד מחזיקה מעל לשעה וחצי כשהמחשב היה חדש החזיקה שעתיים}. ב2006 חלק גדול מהמשחקים עוד אפשר היה להסתדר עם SHADER 2 עד הרבע האחרון של השנה+-.. ותלוי כמוון אילו משחקים... יש גם כיאלו שיוצאו השנה שהם עוד דורשים רק SHADER 2.... כמו פיפא לדוגמה עד שלא ימותו כל כרטיסי הSHADER 2 וכרטיסי הSHADER 3 כבר יהיה ממש ממש מיושנים אז EA כניראה יעלו דרישות לSHADER 3 חחח.

bar666xp

New member
תיראה המשחק האהוב עלי Oblivion

תפעיל אותו על כ.מסך SHADER 2 ועל כ.מסך SHADER 3 תיראה מה זה הבדלים... תנסה להפעיל אותו על הגדרות גבוהות מדי ביחס לחומרה.. הוא לא יזוז ויהיה בילטי שחיק. אבל ממש לא חסר משחקים שאפשר להפעיל עם כ.מסך SHADER 2 אבל להינות ממשחק ברמה גבוה עם גרפיקה ברמה גבוה... או קח לדוגמה HIT-MAN הגירסאות האחרונות... אוי להפעיל את זה על מערכת 64BIT עם כ.מסך חזק חבל לך על הזמן מיליון דמויות ברחוב ואתה אפילו לא מרגיש קפיצה קטנה ביותר עם החומרה מספיק חזקה... מול תפעיל עם כ.מסך חלש יותר הגרפיקה היא אהא בסדר/נו שיהיה... ובמערכת 32BIT לי מעוד בולט הקפיצות הקטנות של הדמויות {בקיצור התנועה הלא חלקה לגמרי}. אישית אני אבל חולה משחקי אסטרטגיה כמו C&C שבהם בדר"כ עדיף להשקיע כמה שיותר בזיכרון ובמעבד חזק כ.מסך בדר"כ לא כזה קריטי אם האדמה תיראה אפילו ריבועים ריבועים זה לא מה שעושה את המשחק {אבל לא מזיק כלל אם הכל ניראה חלק}.

jbu

New member
אבל

בסופו של יום, הוא יוכל להריץ לי את כול אלה (על בינוני) וגם משחקים עוד שנה?

למעלה