אני רוצה לקנות כרטיס של 1GB בדקתי בזאפ והמחירים הרבה יותר נמוכים ממה שחשבתי (525 ש"ח+-). האם PQI הם חברה אמינה? ראיתי גם כרטיס של SanDisk. האם הייתם ממליצים על אחד מהם?
הם איטיים ולא אמינים במיוחד. לגבי PQI לא שמעתי עליהם משהו רע, אך גם לא משהו טוב. אם אתה רוצה להיות בטוח בקנייה תקנה: Viking, Kingston, Pretec, Panasonic, Lexer, Toshiba, SimpleTech ויש עוד כמה אלו המובחרות ולכן גם קצת יקרות.
לכל חברה יש כרטיס בסיסי וכרטיס עם מהירות שונה X8 X12 X20 X40 וכן הלא ככל שהכרטיס מהיר יותר הוא יעלה יותר כסף, לא תמיד צריך את הכרטיס המהיר ביותר ויש לשקול לאיזו מטרה הוא נחוץ, כרטיסי סאןדיסק לידיעתך הם בין הכרטיסים היותר אמינים בשוק.
לך על חברות מוכרות שמתמחות בתחום כמו טושיבה, יבמ וסן דיסק . האמינות של הכרטיס זכרון לא שווה את הבדלי המחירים. האם שווה לך הבדל של 100 שקל ולרוץ למעבדה לנסות לשחזר את המידע, לשמוע את הבשורה המצערת שהמידע אבד. ואז מה ? על PQI יש לך 3 שנים אחריות ( כך אומרת הפרסומת וזה נראה טוב..) שים לב לנתוני הכרטיס חשוב שזמן הגישה לקבצים יהיה קצר. זה משפיע על ביצועי המכשיר שאתה משתמש בו ( ראה דוגמא: pqimemory ) באתר שציינת לא רשום דגם ה SD ככה שצריך לברר טלפונית. מקווה שעזרתי. אורי
גם מנסיון רע שלי וגם ממה שאנשים אחרים אומרים - להתרחק מהם. הם יצרו לעצמם שם של חברה מובחרת אך מבחינת אמינות וביצועים הם התקלקלו והיום יש להם מוניטין רע.
אישית בתור בעלים של san disk 256MB הייתי מתרחק מכרטיסים כאלה. מדובר על כרטיסים איטיים להחריד (וזה משפיע על העבודה ללא ספק). קניתי היום SD 1GB של lexar (מזל טוב לי) ואני שמח לציין שהוא מהיר פי כמה וכמה מסן דיסק. הכרטיס של סן דיסק מהיר יותר בכתיבה, אבל איטי הרבה יותר בקריאה וחיפוש של קבצים. בסך הכל ל-lexar ביצועים טובים יותר בכ-30%. בנוסף, כאשר העברתי עכשיו את כל התוכן של הכרטיס הישן לחדש, ראיתי לא מעט קבצים שנפגעו, או שהיתה בעיית קריאה אליהם. אני לא יודע (ואין לי כח לחקור) איפה טמונה הבעיה, אבל זה בהחלט דבר שהפריע לי כרגע.
compusa מוכרים את הלקסר 1GB ב-99 דולר. יש עוד mail in rebate (צריך משרד/ חברים בארה"ב כדי להפעיל אותו) של 30 דולר. הערה: יש לדבר הזה ביקוש מטורף כאן. במהלך השבוע האחרון יצא להיות פעמיים בחנות שלהם רק כדי לגלות שהכרטיסים אזלו מהמלאי (והם מעדכנים מלאי כמעט כל יום כאן). בסופו של דבר הזמנתי עם כרטיס אשראי והם שמרו לי בצד.
../images/Emo41.gif../images/Emo26.gif בעיית הזכרון ב-iPAQ 4700
כתבתי לפני כמה ימים הודעה על כך ש"נעלמו" לי כמה עשרות מגה של אחסון מהמכשיר. התיקייה iPAQ file store נעלמה לי מהמכשיר, אחרי HR היא חזרה אבל ללא הקבצים שהיו בה לפני. שמתי קבצים בתיקייה, ואחרי HR נוסף הם שוב נעלמו. תחת הטאב storage card בהדגרות זכרון כתוב: Total storage card memory: Not installed, בעוד שבמכשירים אחרים ניתן לבחור iPAQ file store (או בכרטיס אם קיים, אצלי עוד אין). הבנתי שהאופציית file store פשוט איכשהו נעלמה לה. למישהו יש הצעות לפני שאני פונה ל-pdastore? תודה!