כרטיסי זיכרון

PuRe in§anitY

New member
כרטיסי זיכרון

האם ה PPC שלי אמור לתמוך בכל הגדלים מאותו סוג? יש לי PPC דיי פשוט (מיו 338) , תהיה בעיה עם אני אכניס לו כרטיס של ג'יגה? (סתם לצורך הדוגמא)

AYELET1

New member
ה-SD מהיר יותר

ניתן להזיז בו סוויטש, כך שלא ניתן יהיה למחוק בטעות את המידע שבו (אני תמהה איזה אחוז , אם בכלל, משתמש באופציה הזו...), כיום הוא זול יותר ובקיצור - מומלץ יותר (כל זה בהנחה ש-PPC בכלל תומך ב-MMC, כי אחרת השאלה איננה רלוונטית) אם אתה תוהה מה השימוש ב-MMC - הרי כיום, הם מיועדים, אם אינני טועה, בעיקר לטלפונים (של נוקיה, אולי גם טלפונים נוספים)

PuRe in§anitY

New member
הממ...

רוב המכשירים תומכים ב SD ו MMC גם יחד.. לא? בכל אופן כל המכשירים שראיתי תומכים בשניהם ובינהם גם המיו...

2cookie

New member
../images/Emo45.gif

כל מכשיר שתומך בSD יתמוך בMMC- לעומת זאת, נוקיה הטיפשים לא מאפשרים שימוש בSD, ויש PPC אחד שיש לו רק חריץ MMC ללא תמיכה בSD- והוא הקאסיו EM500.

mikeoreli

New member
כל גודל

המיוחד בכרטיסי SD ו-CF הוא שהם כוללים בקר ש"מדבר" עם הזיכרון בכרטיס. מערכת ההפעלה מדברת עם הבקר שהוא למעשה רכיב סטנדרטי (עפ"י תקן SD) ולכן תהיה לך גישה לכל גודל של זיכרון. אם יפתחו כרטיס מסוג SD של 10 ג'יגה, גם אותו תוכל לקרוא. דרך אגב, מצב זה שונה בכרטיסי ה"Smart Media" שלא כוללים בקר זה.

PuRe in§anitY

New member
אתה פשוט יודע הכל אה? :)

תודה.. אני רוצה להשתמש במחשב כף יד שלי כנגן MP3 , כך שאני צריך כרטיס הרחבה והמלצה לתוכנה אשר נועלת את כל המקשים ואת המסך בכדי לשמוע מוזיקה בלי שבטעות תהיה נגיעה במסך ואז יהיה אוטומטית PAUSE (במדיה פלייר)

דג הים

New member
כפי שמיקו ענה לי בעבר..

אתה לא צריך תוכנה. במדיה פלייר כאשר אתה מגידר את הכפתורים יש פונקציה שנקראת screen toggle והיא מכבה את המסך אבל אתה יכול להגדיר כפתורים שדרכם תוכל לגביר/ להנמיך את הווליום וכן להריץ את השירים קדימה או אחורה.

PuRe in§anitY

New member
זה עובד מצויין , תודה!!

אני רוצה להשתמש באופצית ה screen toggle גם מחוץ למדיה לפלייר , זה אפשרי ?

mikeoreli

New member
אני חושב ש...

שבכלים של PHM יש את התוכנה הזו שאפשר לשייך לכפתורים של הפוקט פיסי. אני אבדוק לך יותר מאוחר, פשוט לאחר כמעט 5 חודשים החלטתי לעשות אתחול קר לקסיופיאה שלי ועדיין לא החזרתי את כל האפליקציות.

AYELET1

New member
במשפט האחרון התכוונת ל-SM

(SMART MEDIA) או ל- MULTIMEDIA CARD (MMC)?

AYELET1

New member
ודבר נוסף

פעולות מסויימות על הכרטיס עדיין כרוכות גם בתכונות מערכת ההפעלה. בפאלם (נא להתייחס עניינית לנושא
) היתה בעיה בפירמוט כרטיסי SD 128 מגה. יצא PATCH מחב' פאלם שסידר את הבעיה ולאחר מכן גם תוקן הדבר במ"ה עצמה כמובן. אך זה לא מדוייק לקבוע שכל גודל שהוא יתמך ללא בעיה ע"י המכשיר, בלי לבדוק ספציפית את הדברים

mikeoreli

New member
באגים

האם מכשיר הפאלם קרא את הכרטיס ? נראה לי שכן. האם הוא כתב לכרטיס? גם נראה לי שכן. אם בתוכנת פירמוט של פאלם משהו לא עבד, אז הבעיה היא בתוכנת הפירמוט ולא בממשק קריאה/כתיבה מול הכרטיס. לגבי מערכת ההפעלה, את צודקת חלקית, כי הרי מכשיר שאפשר להכניס לו כרטיס SD או CF, כדאי שיכלול גם דריברים מתאימים הפועלים לפי התקן, בכל אופן כנראה הבעיה בפאלם הייתה באג תוכנה.

AYELET1

New member
בוודאי שהיה באג בתוכנה!!

אך הבקר עצמו אינו מספיק גם התוכנה אמורה לתמוך במידה זו או אחרת

mikeoreli

New member
הבקר לא אמור לפרמט את הכרטיס

הבקר אמור סה"כ "לקשר" בין מערכת ההפעלה לזיכרון עצמו. אם היית אומרת כי הכרטיס היה בנפח 128 מ"ב (בתכ'לס רק 121 מ"ב פנויים) אך רק לחלק ממנו יש לך גישה, אז כנראה שזו הייתה בעיה. כמו לדוגמא שחלונות 95 לא תמכה בהארד-דיסקים מעל ל2 ג'יגה והיה צורך לחלק אותו לכמה הארד-דיסקים לוגיים. במקרה זה. כנראה מאוד שהיה באג בתוכנת הפירמוט ולא בעיה עם הבקר, אחרת גם לא הייתה לך גישה לכל הזיכרון של הכרטיס, אלא רק לחלק ממנו. למעשה כרטיסי הCF והSD הם עבים יחסית לSmart Media בגלל הבקר הכלול בהם, וזאת לדוגמא הסיבה שהיום משתמשים פחות ופחות בSM בגלל שהגודל המרבי שלו הוא 256 מ"ב ולא ניתן לעבור אותו בגלל שכל המכשירים שתומכים בתקן זה יודעים לקרוא עד 256 מ"ב. לעומת זאת כל מכשיר שידע בעבר לקרוא כרטיסי CF, יודע גם היום לקרוא ולכתוב לכרטיסי CF הכי חדשים שיש בנפח של 4 ג"ב. עוד דבר הוא שכל מכשיר וכרטיס התומך בתקן של CF וSD מצוין עליו או על העטיפה של הקופסא שלו שהוא עובד בתקן. ממש כמו שמסמנים דיסקים של DVD וCD-ROM. לגבי התוכנה, אין שום בעיה לשים בתוכנה או במערכת ההפעלה הגבלה שלמעשה תחרוג מהתקן ולכן פאלם מיהרו לשחרר עדכון ולא אמרו זבש"כם. כנראה שברגע שתכנתו את התוכנה הזו לא חשב המתכנת שישתמשו בכרטיסים יותר גדולים ולכן כנראה לשם נוחיות עשה את ההגבלה הזו. דוגמא לבעיה דומה את יכולה לראות בבאג Y2K הידוע לשמצה.

ההבדל בין SD ל MMC

למיטב ידיעתי, ה SD מכיל אפשרות להצפנת מידע, שלא קיימת ב MMC ולא נתמכת בכל מקרה ע"י ה PPC. אבל, יש כרטסי SD (כמו ה ULTRA II של SANDISK) שהם הרבה יותר מהירים מכרטיסי MMC. לגבי איתחול מחדש HARD RESET שוב היתה לי בעיה שגררה HRESET על ה XDA II. עכשיו עשיתי את הדבר הבא: 1. יש בתוך המכשיר 16MB FLASH פנימי לשימוש המשתמש (STORAGE) 2. התקנתי את העברית לשם, והעברתי את מפתח העברית לשם (המפתח הולך בטעות ל STORAGE CARD קרי לכרטיס ה SD) 3. עשיתי HARD RESET, התקנתי את העברית ידנית כלומר לפתוח את FILE EXPLORER לגשת ל STORAGE להציג את כל הקצבים ולהקליק על ה CAB של העברית. המכשיר לא עושה AUTORUN ל STORAGE\... 4. התקנתי תוכנות ועשיתי SETUP לטלפון/דואל/וכו' 5. התקנתי את ה CAB של TOTAL COMMANDER ל STORAGE 6. עשיתי גיבוי בתוכנה המובנית לכרטיס SD (כ 20 מגה) 7. השתמשתי ב TOTAL COMMANDER לעשות ZIP לגיבוי ל STORAGE (כ 9 מגה) עכשיו, חוץ מגיבוי רגיל שאפשר לשחזר וכו', במקרה של אזעקת אמת, אני יכול לשחזר את כל המכשיר/תוכנות/הגדרות ישירות מהזכרון הפנימי כמובן שנדרש כרטיס SD (ריק) בכדי לפתוח את ה ZIP) הוראת שיחזור הן 1. HARD RESET 2. התקנת עברית "ידנית" דרך FILE EXPLORER (צריך לפעיל SHOW ALL FILES) 3. התקנת TOTAL COMMANDER 4. שימוש ב TCOMANDER לביצוע UNZIP של קובץ הגיבוי לכרטיס SD 5. שיחזור קובץ הגיבוי מה SD אחרי כל ההתקנה ... בדקתי את זה! היה מפחיד, עבר חלק...

למעלה