כרטיסי ביקור ועוד

ronmerav

New member
כרטיסי ביקור ועוד

שלום לכולם חזרתי, לאחר שלשה שבועות מדהימים בארה"ב ובקריביים, ועוד שלשה ימים של התאוששות מיעפת (יעפת = ג'ט לג) והתעדכנות בפורום. בחיי, הייתם פוריים מאוד בזמן הזה. כדי להוכיח לכם שקראתי הההההכל: כתבתם על ליקוי ירח - ובכן ראיתי את ליקוי הירח במיאמי והיה ממש מדהים. ראיתי גם שאריק הזכיר את שמי בין אספני הפריטים הקשורים לא"י... לאיל, לאמא של יותם ולשאר המתעניינים, עוד לא בררתי איפה ניתן להשיג כרזות ישראליות או ארץ ישראליות. אשתדל לעשות זאת בהקדם. חזרתי עם הרבה כרטיסי ביקור, הקפדתי לאסוף כרטיסי פלסטיק, ויש גם מעט שקיות תה. לא מיוחדות אמנם, אבל אולי הצלחתי להביא משהו שאין לאספנית? וגם... כרטיס פלסטי עם ציור של סביבון לרחל! אני מבקש מכל המעוניינים לשלוח אלי במסר כתובתם ואשלח מה שברשותי. ולגבי האוספים שלי - ובכן מה שהרווחתי זה אוסף גדול של מטבעות ארה"ב. השיטה היתה פשוטה: בסוף כל יום ישבתי במלון ועברתי על כל המטבעות שהצטברו באותו יום, כדי לראות (לפי שנים כמובן) מה כבר יש ומה חדש, על פי רשימה שניהלתי. עכשיו תארו לעצמכם מה קורה כשבקזינו שעל הספינה יש מכונות הימורים עם מטבעות של 5 סנט, וזוכים ב-200 מטבעות? רצתי כמובן מיד לתא עם כל המטבעות... גם שטרות של 1 דולר מ-12 בנקים פדרליים שונים בארה"ב (מבדילים ביניהם על פי האות הגדולה בעיגול, ואף קבלתי רשימה שלהם בביקורי במטבעה בוושינגטון). לצערי לא היה לי תקציב לאסוף שטרות בערכים גבוהים יותר. אחד הדברים המשעשעים שראיתי בתערוכת שטרות אמריקאיים במטבעה הנ"ל: על אחד השטרות מודפס ציור של הבית הלבן, המבוסס על צילום משנה מסויימת. והנה, כעבור מספר שנים נתקבלו תלונות שהשטרות אינם עדכניים. התברר שהעצים המופיעים בציור גדלו בינתיים ובאחת ההדפסות הבאות אכן עודכנה התמונה, כאשר ההבדל הוא גודל צמרת העצים משני צידי הבית הלבן. ראש אמריקאי!

ברוך השב! ../images/Emo140.gif

איזה רעיון יפה: לטייל במקומות שקשורים לאספנות! ולארה"ב שמורה פינה חמה בליבי - שם התחלתי מספר אוספים אלמותיים, כמו אוסף הספרורים ואוסף הדוגמיות, וכמה אוספים זכו לזריקת מרץ רצינית, כמו אוסף הסבונים מבתי מלון ואוסף הגלויות.

JAMES DEAN

New member
ברוך השב אלינו ../images/Emo24.gif

בקשר לכרטיסי הביקור אז אני האיש שלך. (שלחתי לך מסר) בכל מקרה נורא שמחנו לראות אותך שוב בריא ושלם.

dan the man

New member
חזרת..

אני האיש שלך בקשר לשטרות ומטבעות אני מעריך מאוד אם נוכל להחליף בעד משהו.....

ronmerav

New member
שטרות ומטבעות גם אני אוסף

מכל העולם. אני צריך איך שהוא למקד את האוסף אבל זה די קשה, הכל מוצא חן בעיני.בכל אופן לא כל כך מסודר אצלי, לצערי אין לי זמן פנוי כמו שהייתי רוצה. מלבד זאת, יש לי המון אוספים שונים, בטח מעל 10, וזאת בנוסף לחפצי האמנות השימושית שהעליתי פעם בפורום. האוסף הגדול שלי הוא כסף חרום (NOTGELD). אלו שטרות כסף מתחילת המאה העשרים שהונפקו בגרמניה ע"י רשויות מקומיות: ערים ואפילו כפרים. הגרפיקה שלהם מעניינת למדי. יש לי כ-1600 שטרות כאלו וגם קטלוג שקניתי בגרמניה. בהזדמנות אעלה לפורום צילומים של היפים שבהם.

rachelea

New member
ברוך השב הביתה !!!

עם מטען כזה.....שולחים אותך שנית לחו"ל.... השארתי לך מסר בדבר הכרטיס.

למעלה