כרטיסי אשראי לבני 14

AYELET1

New member
כרטיסי אשראי לבני 14

בידיעות אחרונות מהיום, במוסף הכלכלה, נכתב על כרטיס אשראי , שבני 14 ומעלה יוכלו לקבל. הסכום המקסימלי מוטען לכרטיס מראש, והוא עד 1500 , והוא נמשך מחשבון ההורה. פעמים רבות נטען כנגד כרטיסי האשראי הרגילים, שהם אינם מאפשרים תחושה של הסכום שהוצא, ולפיכך מביאים, במקרים מסוימים, לבזבזנות יתר. הם לא עלולה ליהיות, לכרטיס, השפעה דומה על צעירים? בפרט, כשהם אינם אלו שמרוויחים את הכסף , בד"כ, ובכלל, עדיין אין להם , אולי, מודעות לגבי העניין כולו. אמנם, הם אינם יכלים להוציא סכום גבוה יותר, מזה שאושר להם מראש ע"י ההורים (וכאן המקום לציין, שכרטיס זה יחוייב אך ורק במכשיר אלקטרוני, ועם אישור חברת האשראי, ול יגהץ, כדי למנוע מקרים של משיכה מעבר לסכום המאושר), אך בהחלט ניתן להוציא את הסכום מהר יותר, מאשר לו היה במזומן, בארנק. מצד שני, היתרון של כרטיס זה, עפ"נ כסף מזומן הוא, שאם הכרטיס אבד, ההורים לא יחוייבו על היתרה שנותרה (בכלל לא "חייבים" להוציא את הסכום המקסימלי עליו דובר. זו אופציה בלבד), בניגוד לכסף מזומן, שאם אבד- הרי הוא אבד וזהו... אין יתרה. וכמובן, הילד לומד דרך כך, להשתמש בכרטיס אשראי. מה דעתכם בנושא? האם כרטיס אשראי , זה מה שהייתם רוצים לתת לילדיכם,במקום כסף מזומן? חיובי ? שלילי? מוזמנים לכתוב.

vered4

New member
יש ילדים בגיל הזה

שיש להם כסף מזומן שוכב בבית. אם הכסף שלהם היה נכנס לחשבון שמשם היו יכולים להוציא, זה היה מקל מצד אחד, מצד שני ההפקדה היא גם טירחה. לא נראה לי הרעיון שזה יהיה כסף של ההורים, אותו הילדים יוכלו להוציא כרצונם.

ציפי ג

New member
יש הרבה נערים

שגרים בגיל הזה בפנימיות מחוץ לבית (לפחות בציבור הדתי) ולהם ולהוריהם זה יהווה הקלה משמעותית.

gal-or

New member
אני אישית?

לא ממש מתה על הרעיון. בלשון המעטה. עדי

AYELET1

New member
הכרטיס לשוהים בפנימיה זה בהחלט

פתרון טוב. אבל ורד, לא הבנתי למה קל יותר להוציא כסף בעזרת כרטיס (ואולי הבעיה היא הקלות הבלתי נסבלת של זה
). וכמובן זה לא צריך ליהיות כספם של ההורים דווקא- זה יכול ליהיות כספם של הילדים , שהועבר לחשבון ההורים לצורך העניין. השאלה היא, למה דווקא כרטיס אשראי. מלבד במקרים יוצאי דופן (כמו הנערים בפנימיה), לי צורם הדבר מאד. ואת הסיבות לכך תמצאו בהודעתי הראשונה.

vered4

New member
למה יותר קל?

כי אז אין בעיה של ניהול הכסף. הבן שלי למשל משוכנע שהיו לו עוד 200-300 שקל בקופה. אנחנו לא מנהלים לו את החשבון ולכן לא יודעים במדויק. וזה שהוא לא רושם פעולות של הכנסה והוצאה, גורם לזה שאין לו באמת מושג כמה כסף יש לו. אם הייתי מכניסה את זה לחשבון שלו, שאין אפשרות להכנס בו למשיכת יתר, זה היה יותר ברור. אם הילדה רוצה לקנות בגדים, ולא בא לי לשלוח אותה עם מזומן או להיות צמודה לכרטיס האשראי שלי
, היא היתה יכולה לשלם בכרטיס. והחלק המעיק: צריך להפקיד כסף על מנת לממן את הקניה, וזה החלק של הטרחה. בסך הכל, זה נותן הרגשה של חומרנות בגיל צעיר יותר, ושאם יש הרבה כסף בחשבון, הילד יכול לבזבז חופשי. אבל לדעתי זה לא חייב להיות כך. על מנת שיקבל כרטיס כזה, הילד צריך להראות אחריות. זה לא חייב להיות אוטומאטי.

אנק

New member
תגובה

ןבכן אני בעד כרטיסי אשראי לילדים שהם מעל גיל 14 וילדים שהם אחראים, לדוגמא- אני בת 17 קיבלתי את כרטיס האשראי שלי אחרי הרבה מלחמות אם ההורים שלי לגבי הנושא ואני וההורים שלי מאוד מרוצים , אני עובדת ומרוויחה כסף שנכנס לחשבון שלי ואין שום התערבות הורית לגבי איך אני מנהלת את הכספים שלי , נכון לכך לי חודשיים להתרגל לכרטיס האשראי ולמדתי בדרך הקשה את ערכו של הכסף (חודש אחד היה לי מינוס של 35 שקלים, הבנק התקשר ונלחצתי) אבל בסופו של דבר זה מאוד הואיל לי ולפני כמה זמן ישבתי עם אימי במסעדה והיא הבינה שהיא שכחה את הארנק בבית אז היה מזל שהיה לי את כרטיס האשראי שלי. סליחה שהתפרצתי לפורום שמיועד להורים אבל חשבתי שאולי גם תרצו השקפה של מתבגרת בנושא הזה .

למעלה