כרטיסים עם תמונות

שירדני

New member
כרטיסים עם תמונות

שלום,בני בן שנתיים ו-8 חודשים מאובחן אוטיסט, ואני מחפשת כרטיסים עם תמונות מחיי היום יום, כדי לעזור לו לתקשר עם תמונות, צילמתי לו כמה תמונות וכמעט כל מה שצילמתי לו הוא למד להגיד (כמו-מיטה, נעליים, בננה וכדומה), ואני רוצה להשיג עוד תמונות כי אני רואה שזה עוזר לו לדבר. בבקשה, אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את זה, ולא משנה איפה, אודה על עזרה. תודה רבה, כתיבה וחתימה טובה.

vered73

New member
יש כמה דרכים

ההמלצות שקיבלתי בעבר היו לעבוד עם תמונות שצילמנו בעצמנו או בתוכנה מסוימת יקרה מאד, שההורים הפיקו איתה תמונות. היא ממש טובה, נדמה לי ששמה BOARDMAKER. בכל אופן, אני אישית הלכתי לחנות לציוד לגנים, וקניתי 2 דברים: משחק זכרון מודפס על מפל, עם 12 ביטויים קלאסיים (חפצים). משחק אותיות א-ת כולל תמונות המתחילות באותיות אלו. האותיות משמשות אותי לילד שבכיתה א', ואילו התמונות לילד האוטיסט. אפשר לקנות שם גם סיפורים בהמשכים, למי שיש שטיח להדבקה עם סקוטש על הקיר בחדר. אפשר גם כאלו בלי סקוטש, אני חושבת. אני אוהבת את הערכות המוכנות, על אף מחיר הפקתן (שאותו אני משלמת בחנות). בכל זאת זה עמיד, במיוחד בתקופות שהילד שלי היה מכניס כל דבר לפה. גם נוח להכניס את זה לתיק, להרטיב את זה, ובקיצור, היו לנו פחות בעיות עם זה מאשר עם הכרטיסים שהכנתי בעצמי וגם עשיתי למינציה לחלקם. אגב, בזמנו לקחתי תמונות מעיתונים, למשל - ילדים אופים: היו שם 3 ילדים שעסקו בבצק ובקמח. בתמונה של הילד שרתי לו חנהל'ה אופה קטנה יש לה קמח מים, וכך לימדתי אותו את הג'סטה של אוי-יויוי. גם דובבתי את התמונה, מה הילדה עושה, מה הילד עושה. לקחתי גם בצק ועשינו כמו בתמונה. לפעמים היה נראה שאני מדברת לקיר, היום כל הדברים הללו יוצאים החוצה.

תמונות לתוכניות שפה ותת"ח

היי שירדני, יש לי את התוכנה שרכשתי אותה בכסף מלא.. דרך קלינאיות תקשורת העובדות בכך. היא עולה בערך 400 \ 350 $ אבל כוללת אלפי סמלים של מה שרלוונטי ליום יום, אבל יש בה המון מושגים אמריקאיים, כמו תכנים של חגים ומנהגים שלהם ומעט תכנים יהודיים ישראלים. מאידך היא נותנת הרבה מקומות, סיטואציות ופעלים שונים. ניתן לרכוש אותה דרך אייזיק ישראל. יש קישור בקישורי הפורום ואני נותנת לך גם פה. לדעתי, כשמתרגמים את עלות התוכנה לשעות קלינאית שהן 180-250 שח לפגישה אז התוכנה לא יקרה כל כך. והיא מאפשרת לעשות המון משחקים של התאמה, זיכרון, לוטו, פאזלים, התאמה לפי הקשרים ועוד. יש גם את הדיסק של התמונות של ABA שבו יש כמה אלפי תמונות בנושאים שונים שממנו אפשר לקחת המון רעיונות. יש המון תמונות בגוגל, על כל נושא שבעולם, ואפשר גם במנועי חיפוש אחרים כמו יאהו או אלטאויסטה שעוד קיימים.. הכי נוח, זה לצלם את כל מה שהוא פוגש בבית ובסביבה שלו ולהכין קלסר מתאים או לוחות ייעודיים. זה הכי נוח והכי יעיל. אם תרצי תמונות של פעלים- אוכל להעלות לך פה. נדמה לי שיש לי כמה. בבקשה.

למט"ח יש תוכנה בעברית

בסגנון של הבורד מייקר והיא מתאימה לחלוטין לעברית כולל חגים ומנהגים יהודיים. כמו כן, יש גם אפשרות להקליט מילים בקולך ואז כשהילד לוחץ על המקלדת הוא שומע את קולך אומר את המילה שלחץ, או את התמונה שלחץ עליה. הייתי בהדגמה של התוכנה הזו. תכנסי לאתר של מט"ח יש שם לינק לעזרים מיוחדים, נדמה לי, ששם תמצאי כל מיני דברים שפותחו למען צרכים מיוחדים. שווה צפיה.

ליייייי

New member
דיסקים של תמונות שקבלנו ממנחות ABA

יש לי 2 דיסקים עם מאות תמונות שבהן פעלים, שמות עצם וכ"ו, הכל מחולק לפי נושאים ויש גם התאמות אסוציאטיביות, הפכים וכ"ו, אשמח לצרוב ולשלוח לתלמה או לאבא של סער לנסות להעלות פה את הקובץ, לי אין צל של מושג איך עושים זאת. בכל אופו בתכנה עצמה יש מקום להכניס את התמונות למשבצות ואז העמוד מתחלק למספר התמונות שאת רוצה. אני קניתי מכונת ניילון ב 330 ש"ח, ומידי פעם כשנופלת עלי ההשראה אני מוציאה תמונות חדשות, מניילת,גוזרת. הקיצר, אשמח לעזור אם אוכל.

shlulit

New member
יש לי....

אני מטפלת ABA ויש לי שמור על המחשב כרטיסים עם תמונות, אני יכולה להעביר לך את הקבצים אם תשלחי לי במסר (או כאן) כתובת אימייל

קריולה

New member
משהו שמצאתי פעם ברשת

תחת picture cards נכנסים לprint cards ויש הרבה קטגוריות. בהצלחה!

שירדני

New member
תודה רבה לכולם

אתם מדהימים, עזרתם לי המון, אני מודה לכם מאד, שיהיה ערב טוב, שירדני.

mali s

New member
צעל העננים- זהו אחד האתרים

הטובים שיש. הוא לא עבד תקופה ארוכה ולאחרונה פתחו אותו שוב. מומלץ מאוד.

sharonie

New member
עוד אתר מומלץ

ובו שלל של תמונות. האתר מתחדש כל הזמן. אני השתמשתי באתר הזה והוצאתי הרבה תמונות של חפצים, משחקים, בגדים, פעולות, בעלי חיים ועוד. http://www.barrysclipart.com/

alra

New member
בגן של הבנים

שלי בבית איזי שפירא ברעננה משתמשים בשיטה הזו. אני אשתדל לברר אצל קלינאית תקשורת ראשית איפה משיגים תמונות ואכתוב לך.

למעלה