כרומגן או ירדן

Star2020

New member
כרומגן או ירדן

אני זקוק ל 2 דודים
אחד דוד שמש 150 ליטר
אחד דוד חשמל 80 ליטר

מה מומלץ מהשניים? כרומגן יקר ב 20 אחוז

שאלתי גם בפורום צרכנות

תודה

רוני1955

Active member
יש ויש הבדלים.

אם אתה רוצה, אפשר ללמד אותך מה ההבדלים בין הדודים השונים.

רוני1955

Active member
דוד

את ירדן אני לא מכיר. מצד שני, כשכתוב באתר שלהם שהציפוי הפנימי הוא "אפוקסי או אמייל", זה קצת מפחיד. הם עצמם לא יודעים איזה ציפוי יש להם בדוד שלהם? אלו שני חומרים שונים באיכויות שונות ועמידות שונה. האמייל הרבה יותר מוצלח. כרומגן ונמרוד שניהם מצפים את הדודים באמייל בפנים. יש חברות אחרות שהציפוי בפנים הוא בטון, וגם על זה אני לא סומך.
כרומגן או נמרוד. זו ההמלצה שלי.

אין הבדל משמעותי בין העלות לאורך החיים

יש גם חברות זולות שמצפות באפוקסי .
גם בכרומגן הייתה לי חלודה למרות כל הדעווין שלהם .
לצרכן באופן ברור וחד עדיפים הדודים הזולים .

רשר

Well-known member
מנהל
בחירת יצרן דוד"ש תלוי בארנק ונפחו

כשאני קונה על חשבון אחרים - הכי טוב ויקר שיש בשוק
כשעל חשבוני - יורד ב 20-50% מהדרישות ולכן ירדן

בינא

Member
בחירת סוג דודי שמש וחשמל תלויה גם במתקין

בצרכים הבסיסיים של המבנה, במיקום הדוד (על הגג או בתוכו) ועוד.
גם טיב הקולטים יקבע אם כדאי לרכוש דוד של אחרים או מאותה חברה כי תלוי ממי מקבלים את האחריות.
החברות כיום מתנערות מאחריות ישירה ללקוח, היות ובאותיות הקטנות תמיד יהיה כתוב שהן מסירות אחריות אם המתקין לא היה מורשה שלהן ואיכשהו תמיד מתברר שהאחריות אינה בתוקף בגלל סעיף זה או אחר...למעט מקרים של פגם ישיר ביצור וגם אז, צריך להוכיח שלא הייתה פגיעה בגין בעיית חשמל, חשמלאי או הסגן של אלוהים...
דוד וקולט על הגג בהתאמה למיקומו בארץ, יחזיק בממוצע כ-7 שנים אבל ברמת הגולן היו דודים של "כרומגן" שהחזיקו עד 20 שנה היות והגיבוי היה של דוד גז שהוצב אחרי מערכת תרמוסיפונית של דודים שוכבים וקולטים.
באזורים חמים מאוד, שהיום כוללים את כל המדינה כמעט, כאשר אין מסנן מפרק אבנית לפני המבנה, הקולטים מגיעים לטמפרטורות מפרקות אבנית במים שכמובן מתגבשת וסותמת את המעברים בקולטים וגם בדוודים ובכך מקצרת את חייהם.
במצב הזה לקולטים של "כרומגן" המגיעים לטמפרטורות החמות ביותר (גם בחורף) יש חיסרון לעומת הדוודים שלהם המצופים באמייל שלהם יתרון לאורך שנים על האחרים המצופים באפוקסי.
אצלי בבית למשל, דוד 200 ל' שהוצב בתוך הגג הוחלף רק אחרי 20 שנה. הוא היה של "כרומגן" מצופה אמאייל. המערכת תרמוסיפונית.
הקולטים הוחלפו 3 פעמים בתקופה זו כי נסתמו (כולם..."כרומגן", "נמרוד" ו-"אמקור"... למרות מסנן פירוק אבן שהותקן מייד לאחר השעון ועבד מצוין על כל מכשיר אחר בבית)
אז לך תדע... למעט בעיה אחת והיא סוג הצנרת שהתקינו בין הקולטים לדוד ("פקס" סולארי או נחושת עם ברזי נחושת או אחרים ומחברים וזויות מגולוונות או פליז (נחושת) שזרזו את הבלאי של המעברים והמחברים ליד הקולטים וכניסות ויציאות הדוד.
אז מה לרכוש?
אם הדוד עומד על הגג יחד עם הקולטים, אין טעם לרכוש דוד של "כרומגן".
אם הדוד בתוך הגג או במבנה במרפסת או חדר שירות, רצוי לרכוש "כרומגן" גם כי מחזיק יותר זמן מעמד והרכישה לאורך השנים הופכת אותו להכי משתלמת וגם בגלל שהמתקינים הרשומים של כרומגן אינם מאלתרים כי יש להם הנחיות מדויקות של החברה להרכבה, אחרת הם משלמים על נזקים שנגרמים מהרכבה שאינה תקינה.
היות ורוב המתקינים עצמאיים וחייבים להרוויח, הם תמיד ימליצו על מה שלהם זול יותר לרכוש ולהתקין וכמובן לתת שירות (בתשלום נוסף) לאורך השנים כי האחריות לא באמת מכסה את הבעיות שתמיד נוצרות מהמים הקשים, הפסקות חשמל או בלאי של חלקים שאין עליהם אחריות כמו אטמים וגופי חימום...

toffi77

New member
מה דעתכם על המערכת החדישה הזאת?

http://www.dudayor.co.il/
&nbsp
לטענתם הטכנולוגיה כאן הרבה יותר טובה ויעילה. אני לא מכיר - רק שואל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

רוני1955

Active member
יש כמה דברים.

דבר ראשון (ואני לא יודע כמה מקפידים עליו), אני לא יודע אם יש לו בכלל תו תקן. לפי התקן הדוד חייב להיות מבחוץ עם פח מגולוון וצבוע, ולא נירוסטה. אין לי מושג ממה הדוד הזה עשוי בפנים. אם גם המיכל הפנימי עשוי נירוסטה, זה כבר נוסה בארץ ונכשל כשלון צורב. לגבי המערכת הסגורה של מחליף החום, גם לכרומגן יש דודים כאלו, והבדודים כאלו בעית האבנית היא אכן קטנה הרבה יותר. לגבי קולט עם ואקום, לא מכיר.
כמה זה עולה לעומת דוד של כרומגן או נמרוד?

toffi77

New member
מחיר המערכת

המחיר די דומה לדוד רגיל:
סביב ה-5,500 ש"ח לכל המערכת (קולט + דוד + התקנה)
&nbsp

המחיר הזה הוא המחיר ההתחלתי של כרומגן לפני מיקוח :)

למערכת הסגורה היקרה!
שימו לב שעם מיקוח (מאד מאסיבי, של קבוצה) הגענו ל 4300 כולל מע"מ למערכת הסגורה של כרומגן כולל התקנה וכל החלקים הנלווים והתוספות עם מתקין שהם שלחו כדי שלא יהיו בעיות... (היחיד ש"מורשה" באזור הצפון).
אגב - זו הייתה סיבה מצויינת לא לקחת את הדוד הרגיל של נמרוד שהוצע לנו בערך באותו המחיר, או לתת לאינסטלטור לעשות את ההתקנה של דוד רגיל של כרומגן במחיר דומה אחרי המיקוח לעומת ההצעה של נמרוד..
טופי - אם יש לך שכנים בבנייה - חשוב להציג עצמכם כקבוצה עם נציג רשמי לצורך ההצעות.

רשר

Well-known member
מנהל
המערכת מוכרת מהתקנה בגולן

לגבי נירוסטה - כללית חומר מעולה בתנאי שבוחרים את הרמה המתאימה לתפקיד,
הנסיון שנעשה לפני שנים בארץ כשל קולוסאלית בגלל רמת נירוסטה נמוכה ולכן נוצרה חלודה,

gdudu11

New member
קצת על הדוד נירוסטה של דודי אור

שלום, שמי דודו ואני מנהל השיווק של דודי אור.

אני ממש לא כותב כאן כדי לגרום לכם לקנות את הדוד שלנו, אני רק רוצה להרחיב על מס' נושאים שדוברו כאן כדי לדייק בפרטים.

דוד השמש שלנו בנוי מנירוסטה עם מחליף חום פנימי וצינורות ואקום, בעבר היה ניסיון בארץ של דודי נירוסטה שלא צלח בעקבות אינרקציה לא טובה של נירוסטה עם הנחושת בדוד.. בדוד השמש שלנו אין באמת מגע של נירוסטה עם הנחושת ואין בעיה כזאת.
הדוד עובד כבר שנים בכל העולם ונחשב לדוד השמש החסכוני ביותר כיום.
לגבי תקן, לצערנו התקן הישראלי הוא די מיושן ואינו כולל בתוכו את הטכנולוגיה הזאת לכן דוד השמש שלנו אינו מתאים לתקן.. מצד שני הוא עובר בדיקה של מכון התקנים בכניסתו לארץ ואין שום מניעה חוקית למכור אותו והוא עובר טופס 4 ללא שום בעיה. אגב לדוד יש תקנים בינלאומים הרבה יותר מחמירים מהישראלי.
נאמר לנו במכון התקנים שהם עובדים על עדכון התקן וזה יקח לפחות 3 שנים.

המערכת מותקנת היום בכל רחבי הארץ ובהצלחה רבה.

אגב, אני באופן אישי חושב שהדודים של כרומגן אכן עושים עבודה טובה
אבל יש המון יתרונות לדוד של דודי אור והתפוקה הרבה יותר טובה.

לשיקולכם

רוני1955

Active member
נסה להסביר בצורה פשוטה.

מה עקרון העבודה של קולטים עם ואקום, ובמה הם עדיפים על קולטי ברזל או נחושת.
אני שואל לא בשביל להתנגח, כי למעלה כתבתי שאני לא מכיר. אשמח באמת למידע.

gdudu11

New member
קולטי הואקום

בכיף, קולטי הואקום בנויים בעצם משני שפורפרות זכוכית.
בין הצינור החיצוני לצינור הפנימי ישנו ואקום. בכל צינור יש ציפוי רב-שכבתי של AL-N/SS/CU – , שמשמש לקליטה מלאה של קרני השמש מבנה זה מאפשר לקלוט יותר מ-95% של אנרגיית השמש (קולט שטוח מצוי – לא יותר מ60%). יעילותו של קולט דודי אור גבוהה בהרבה , קולטי השמש נמדדים בתפוקה של קילו קלוריות ליממה.
קולט שטוח ממוצע קולט כ 5000-7000 קילו קלוריות ליממה.
הקולטים שלנו קולטים כ 15,800 קילו קלוריות ליממה... כך שההבדל בתפוקה
הוא עצום.. אם אקמט את זה לחיי היום היום בשעות הבוקר המוקדמות כבר יש מים חמים מאוד למקלחת שכמעט לא נגמרים במשך היום ושעות הערב המאוחרות וכו'. בנוסף גם ביום קריר הקולטים מספקים תפוקה טובה כך שבפועל אתה נדרש להדליק את גוף החימום לזמן קצר ויש לך מים חמים מאוד.

יש עוד המון יתרונות, לדוגמא הקוטלים אינם קופאים גם ב מינוס 20 מעלות, טוב מאוד לאיזורי קרה. עוד דוגמא במידה ונשברת לך הזכוכית בקולט (נדיר) רגיל צריך להחליף את כל הקולט, אצלנו אפשר להחליף צינור בודד בצורה פשוטה לבד ובעלות קטנה מאוד

יש לנו באתר דף עם הסברים מאוד מורחבים על דוד השמש שלנו תוכל לראות את כל הפרטים באתר.

רוני1955

Active member
לא ענית לשאלה.

נתת נתונים יבשים. מה עושה הואקום? למה הוא טוב? מה קורה אם יהיה שם סתם אויר במקום הואקום?
לגבי שבר בזכוכית, זה לא נכון מה שכתבת על קולט רגיל. לזכוכית יש תפקיד אחד בלבד, למנוע הצטברות אבק על הצנרת של הקולט. שבירזכוכית אינה מחייבת החלפת הקולט, אלא רק החלפת הזכוכית. אצלי בבית, היה לי בעקבות החורף האחרון שני חורים בצנרת מהקפיאה. הלכתי לפרק את הגריל, ובזמן הפרוק נשברה לי אחת הזכוכיות. תיקנתי את הקולט והפעלתי אותו, ועדיין הוא עובד ומתפקד ללא זכוכית בכלל. לקראת החורף אני אעלה לגג, אתקין את הזכוכיות (כבר חתכתי לי זכוכית חדשה), וזהו. אין צורך להחליף קולט.

gdudu11

New member
קולטי ואקום

תפקידו של הואקום הוא יכולת הבידוד הגבוהה, בעצם אין כמעט איבוד אנרגיה וכך הקולט אפקטיבי הרבה יותר הואקום שבין הצינור הפנימי לחיצוני מונע פליטת חום (קולט שטוח מאבד לסביבה את החום בקלות רבה יותר, (במיוחד במזג אוויר קר)

לגבי הזכוכית, נתתי דוגמא... חלק גדול מהמתקינים לצערי יחליפו את הקולט ולא זכוכית.. כאשר אתה יודע לעשות זאת לבד ברור שתוכל להחליף ולחסוך לך הוצאות.
אגב תפקידה של הזכוכית בקולט שטוח היא לעזור למנוע את בריחת האנרגיה שמצטברת בדוד... ללא הזכוכית הקולט שלך יעיל פחות.

רוני1955

Active member
לגבי הואקום, הבנתי.

יש כמה אמירות לא נכונות במה שכתבת. הזכוכית, בזויות מסוימות עובדת כמו מראה וחלק מקרני השמש מוחזרות ממנה החוצה. זה דווקא מקטין את היעילות. יש עוד כמה גורמים שמשפיעים. קולט לא מאבד חום לסביבה. אם זה היה נכון, המים בדוד היו מתקררים בלילה, וזה לא קורה. כשיש זרימה תרמוסיפונית, והטמפרטורה בקולט נמוכה יותר מטמפרטורת המים בדוד, אין זרימה בין הקולט לדוד והמים לא מתקררים.

רשר

Well-known member
מנהל
רק בקטנה - זכוכית הופכת את הקולט לחממה

מאפשרת כניסת קרינת IR שמחממת את הפח והצנרת,
הזכוכית מונעת יציאת חום בהסעה,

למעלה