כרובית וגזר עם לימון,

כרובית וגזר עם לימון,

בד"כ אני מכינה בדרך הרגילה, מחמיצה מספר ימים עם כפית מלח על כוס מים. חמותי עושה את זה בדרך אחרת, היא מרתיחה אותם עם לימון ומלח. רוצה להפתיע את בעלי ולעשות כמוה, אבל מעדיפה לא לפנות אליה ולשאול אותה
. מישהו יודע איך מכינים את זה? (חיפשתי בכל ספרי הבישול שיש לי בבית, ובכל הספרים מוסבר על הדרך שלי). תודה מראש.
 

bel5

New member
ני מכירה עם חומץ ומים ../images/Emo141.gif

אם תרצי אני יכתוב בתיה
 

bel5

New member
אוי אני מזה צטערת../images/Emo141.gif

אני כתבתי עניתי וכניראה זה לא עבר וכל השבת מאתמול לא היתי בבית) יש לי בעיה חמורה בכמויות אבל תנסי זה לא בעיה 5 דקות עבודה מרתיחים מים + מלח כאשר רתח משהוא כמו 3-4 דקות זורקים למים כרובית + גמבות + פרוסות גזר וישר מסננים מתוך המים למנוע בישול יתר לחוד מרתיחים מים + חומץ רגיל + מלח + כף עד שניים דבש 5-3 עלי דפנה 5-6 פלפל אנגלי תטעמי זה צריך להיות חמצמץ מזכיר את הגמבות המוחמצות שקונים רק יותר טוב הכל להכניס לצנצנת או כל כלי אחר אחרי יום אפשר להכניס למקרר זה נשמר לפחות חודש יותר כאשר את מגישה תתיזי כמה טיפות שמן סליחה שוב בתיה
 

bel5

New member
עוד שני מתכונים ../images/Emo141.gif

זה עם הלימון טעמתי השני לא תשפטי בעצמך תשמעו זה ממש מטורף אני פעם 4 מנסה לשלוח מצורף קובץ למתכונים
 

pirge

New member
בבקשה

כרובית , גזר, אפשר להוסיף: גמבה, פלפלים צבעוניים, קישואים,מלפפונים בקליפה,כרובית סלרי, זיתים. לימונים. את הגזר לחתוך עיגולים ןלעשות לו מסג' עם מלח. להניח בצד 10 דקות. את הכרובית להרתיח פעם אחת ולהוציא מהמים. את כל הירקות לחתוך חתיכות די גדולות. לסדר בצינצנות, לשים בין הירקות פלחי לימון. את הרוטב להכין מ: כוס חומץ כוס וחצי מים, וכפית מלח. כשהכל מוכן בצנצנת לשים למעלה שמן רגיל כף או שתיים.
 

pirge

New member
לא אבל תכניסי מעט סוכר וזה יעדן וה.

החומץ מרכיב חשוב בחמוצים. את הלימון תכניסי בין הירקות.
 
למעלה