כרובית אפויה

דנייאלה

New member
כרובית אפויה

בהשראת אילנית שגירתה את כולנו שבוע שעבר עם הכרובית שלה, רציתי כרובית גם. אבל מה? מטוגנת= קלוריות עודפות.... חיפשתי כרובית אפויה טעימה ולא עתירת קלוריות, מצאתי מתכון של רות אוליבר. מאז הוא מככב אצלי ויש ביקוש שאכין אותו כל הזמן: מתכון: כרובית מדהימה של רות אוליבר המתכון לא מובא כאן כלשונו, אלא עם השינויים הקלים שלי : רכיבים: כרובית מפורקת לפרחים טרייה - אין צורך לבשל 2-3 כפות פירורי לחם 2 כפות אבקת מרק עוף 4 כפות מיונז קל 2 כפיות חרדל- רצוי חרדל משובח גרגירים רבע כוס מים (לפי סמיכות התערובת- אולי אפילו פחות) אופן הכנה: מנקים ושוטפים את פירחי הכרובית בקערה גדולה מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת המרק מכניסים את הכרובית פנימה מקפיצים את הפרחים בתערובת, כך שיכוסו בפירורים, והפירורים יחדרו פנימה. מסדרים בתבנית פירקס את הפרחים בשיכבה אחת בכלי קטן ניפרד מערבבים חרדל ,מיונז, מים לתערובת לא מימית מידי- צריכה להתקבל תערובת כמו של שמנת) בעזרת כף , מטפטפים על כל פרח מן התערובת מכניסים לתנור חם לאפיה של 20 דקות, הופכים את הכרוביות לצד שני ואופים עוד 20 דק'. ניתן לעשות את ההכנות מראש ולשים במקרר, לאפות לפני הארוחה. טעים גם קר.... הכנתי פעם גם בכלי עמוק, ויצא מעולה- שכבת החרדל והמיוקל חדרה פנימה.

אילנית12

New member
דניאלה,הכרובית ניראת מעולה

כול הכבוד לך אשת חיל.

effyba

New member
נראה שאפשר בלי חרדל?פתאום גיליתי

שאני לא אוהבת את הטעם של החרדל.

דנייאלה

New member
תודה לכן, ואפי-

החרדל אמנם נותן טעם במתכון, אבל גם אבקת המרק דומיננטית לא מעט, כך שניתן להכין ללא לדעתי.

al55

New member
מתכון מעולה, אני מכינה את זה

כמעט כל שישי. אם תרצי, טיפ קטן מנסיוני. מסדרים את הכרובית התבנית יוצקים את רוטב עם אבקת המרק על הכרובית מפזרים את פירורי לחם ואופים עם כיסוי לאחר 20 דקות מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20 דקות, לא הופכים את הכרובית. בדרך זו הכרובית מצופה כולה בציפוי.

ak5

New member
נראה מצויין. גם אני מכין מהמתכון של

רותי

למעלה