כרגע ברחתי מהישיבה...

כרגע ברחתי מהישיבה...

יש למישהו רעיון מה עושים הלאה? ד"א יש כאן מישהו\י שהיה חסידי (לא חב"ד)?

איפה? למה? איך? כמה?

אני הייתי חסיד. חב"ד. איפה אתה? האם יצרת קשר עם מישהו מה.ל.ל. או ארגון אחר לפני שברחת? למה ברחת? מה התכניות שלך לפחות לימים הקרובים (שינה, אוכל)? ב ה צ ל ח ה ! ! !

התשובות תלויות אחת בשניה..

למה ברחתי? זה פשוט מאוד, כי אני אדם נורמלי ואנושי ובשביל להיות שם אתה חייב להיות חולה. לא יצרתי קשר עם ארגונים, אני לא רוצה להפוך את זה לרשמי כזה. כרגע אין לי כלכך בעיה של אוכל וכו` כי הפיאות עדיין עלי (קצת מוסתרות אמנם) ואני עדיין עם המדים והקסדה. והאמת אני יגיד לך, לא בא לי שהחרדים יהרסו לי ת`קשר שלי עם אלוהים ויש להם כח מאוד חזק להשפיע עליך.

אולרייט

לפי מה שאתה כותב אני מבין שלפחות בנתיים אתה מתכוון להיות בבית ההורים. סבבה, יהיה לך זמן לחשוב. אני לא יודע מה הקשר שלך עם אלוהים אבל זה בדיוק הזמן לחשוב על מערכת היחסים הזו. אם ואיך אתה רוצה להמשיך אותה. לא יודע איך לעזור לך בשאלות שבינך לבין עצמך. אתה מוזמן להמשיך ולגלוש כאן, להתלבט, לתהות ובסופו של דבר גם לבחור לעצמך כל דרך אפשרית. ברוך בואך.

spag

New member
גרעפס

אני לא מסכים עם כך שצריך "לבחור" דרך. ולהחליט החלטות כמו "האם להמשיך במערכת היחסית עם אלוהים". לדעתי יכול להיות כיף ומתאים לחיות עם ההתלבטויות האלה. לדוגמא, יש מכרה שלי, שהחליטה סופית שהיא דתיה - ומרגע ההחלטה היא לא מוכנה לדון בנושא ברצינות. באותה מידה אני חושב שזו טעות להחליט לכיוון ההפוך. (לייזער, אני לא בטוח שאתה התכוונת לנושא הזה - אבל אני רציתי לכתוב עליו) <ספאג, מתנצל על הכותרת>

גוזל

New member
למה לברוח../images/Emo35.gif

אפשר להשאר שם ולהמשיך לנהל אורח חיים כפול אף אחד לא חיב לדעת שאתה כבר לא מתפלל או לא מניח תפילין יש חברים שהיו ככה בישבנ שנה שלימה ואפילו יותר כמובן שזה רק בישיבה עם הרבה תלמידים ששם אתה יכול לשחק את המשחק הזה בלי שמרגישים בכל אופן אם עדיין לא מאוחר מידי אני ממליץ לך לחזור בהקדם לישבה ולנהל אורח חיים כפול כלפי חוץ להיות חרדי על מה שזה אומר יעני לשחק אותה מתפלל או שומר שבת ובפנים להיות מה שאתה באמת אתה יכול אם תצליח אפילו ללמוד לאוניברסיטה הפתויחה בלי שאף אחד מהצוות של הישיבה ירגיש בזה אל תעשה צעדים פזזים

לא קלעת...

הקטע הוא שאני לא בורח בגלל שאני רוצה לעשות חיים וכו` את זה אני יכול גם היום. כל הבעיה היא השקר הגדול שיש שם... אז שאני יוסיף עוד שקר?

גוזל

New member
אוכל ?../images/Emo35.gifלימודים?כביסה?../images/Emo35.gif

תחשוב ברצינות על החים אני לא יודע מה הגיל שלך אבל אם תסתכל טוב תראה שהחיים בארץ זה לא דבר אידאילי כולם משקרים את כולם ולכן הציבור משלם את המחיר אני חושב שבשלב זה עדיף שתשאר בישבה אם אין שם משטר של דקטטוטרה אתה יכול ללמוד לעצמך הרבה דברים שיואילו לך כאשר תיהיה בחוץ למשל אנגלית או מטמתיקה זה מאד חשוב ואם תמשוב טוב היכן אתה אוכל בחוץ בבית? אצל אבא ואמא? כביסה? מי מחכה לך בחוץ ? אף אחד אין לך מקצוע ביד לא לימודים פורמליים במה תעבוד בעבודה שחורה -פיזית אל תזיין לנו ת'מוח על אדאלים הם נגמרו מזמן היום מה שיש זה כסף ורק כסף לא משנה אם אתה שומר שבת או אוכל חזיר ביום כיפור

תרגע גוזלון

לא מה שמתאים לך מתאים לו. הוא נראה לי או נשמע לי בחור עם אומץ, שידע להסתדר. ואיזה זכות יש לך לזלזל בעבודה "שחורה"? הא?

גוזל

New member
א מזלזל בעבודה שחורה

אני חושב שצריך להסתדר בחיים צריך ללמוד השכלה אקדמית ומקצוע ראה מה קורה בחוץ אולי לא כתבתי כראוי ולכן יש לך ביקורת

צ'יקן

1) לא כולם משקרים את כולם. 2) העובדה שאתה מפחד (אבאמאוכל) ומתעצל ("עבודה שחורה"), לא אומרת שכולם צריכים לנהוג כמוך. רבים וטובים מחברי הפורום עבדו ועובדים בעבודות שאתה מגדיר אותם כ"שחורות" אך מבכרים לעשות זאת על פני חיי שקר כחייך שלך. 3) היחיד שמזיין כאן את השכל ביממה האחרונה הוא אתה. 4) טוב לדעת שאידיאל-העל שלך הוא הכסף. כמה ציורי (קריקטוריסטי. לפרטים: דער שטירמער).

גוזל

New member
לייזר-אתה צעיר ואפטימי../images/Emo18.gif

אני עם הנסיון שיש לי בחיים אכלתי מספיק חרא ותסלח לי על בטוי הנל אתה עוד צעיר ומלא אופטימיות ולכן אתה מרשה לעצמך לדבר ככה כאשר תגדל תראה שהחיים זה לא פיקניק ועוד לתזכורת מה הבדל בין החיים לבין הזין החיים תמיד קשים

אני לא צעיר כל כך

ואני מסכים עם לייזר שאתה מזיין ת'מוח. וכשתצא בחוץ עם גישה אחרת לחיים, אולי תגלה שישנם רבים מאד שהאידיאלים ממלאים את עולמם. ולא העולם שלך הוא העולם שלו. העולם שלך הוא העולם שבו בחרת. ובאמת לא משנה אם אתה שומר שבת או אוכל חזיר ביום כיפור. זה ממש לא משנה, הרבה יותר משנה זה אם אתה חי באמת עם עצמך. חזיר, שבת, יום כיפור, זה באמת בולשיט.

אמממ....

יסלח לי כבודו... אני לא כל כך מאמין... אוווווף, למה אני כזה סקפטי תמיד... אחי, עזוב אותך מה"למה" ומה"מאיפה" תתמקד ב"לאן" איפה אתה עכשיו?

spag

New member
רעיונות,

חוץ מאשר דברים כמו - קניית בגדים חדשים, ושאר דברים חיצוניים: - תתחיל מיד לחפש עבודה! גם אם אתה בטוח שיש לך מספיק כסף, כסף זה דבר שנעלם כמו...כסף. וגם אם אתה מליונר - עצם העבודה דבר בריא הוא. ככה תמצא חברה בריאה. (חברה - לא גערעלפריענד
) וכך תוכל להתפתח לכיוונים נכונים. - אח"כ תתחיל ללמוד! תלמד לבד/במקום-רשמי/עם חבר/ה/ים וכו' העיקר תלמד! אפשר ללמוד דברים בסיסיים - מתמטיקה/אנגלית או דברים שמעניינים אותך בישול/כדורסל/גידול-חרקים-ארסיים, או אפשר ללמוד דברים סתם להרחבת הידע, דברים שלא פגשת כחרדי: סינית-עתיקה/הסטוריה-של-ארה"ב/גמרא.
רק אל תשב בטל, וכדתנן - שיעמום מביא לידי חטא. עוד רעיונות: לך לים, תעשה ספורט, תלך לקאריוקי, תלך לתל ברוך (אז טעיתי, אז מה? קלאסיק) , תבקר בכנסת, תקרא דוסטויבסקי, תקבץ נדבות, תשדוד בנקים, תתפלל בכותל המזרח, תתנדב במשא"ז, תתנדב בבי"חים.

קודם כל, תחזקנה ידיך

לקחת על עצמך החלטה אמיצה, אני מקוה שתעמוד בה. אני רק רוצה לומר לך מנסיוני, כל עוד לא חצית את הקוים הכל יראה לך קשה ונורא כפי שאנשים כאן תיארו, וזה אחד ההישגים של החרדים בלוחמה הפסיכולוגית, לצייר את העולם שמעבר והמעבר אליו כקשה. אני בגלל זה נתקעתי בישיבה עוד חצי שנה, כולם אמרו לי, מה תעשה? לאן תלך? איפה תחיה? מאיפה יהיה לך כסף ללמודים? וכהנה וכהנה. דבר אחד אני יכול להגיד, שכאשר קפצתי למיים, והחלטתי לעזוב ויהי מה, הכל נהיה הרבה יותר קל. אני לא יודע איך, אבל עובדה שזה מה שקרה. לא שלא היו קשיים, אבל הכל הסתדר. גם לי בהתחלה היו תפיסות מחשבתיות שנאלצתי לצאת מהם באיטיות, כךגילתי למשל שאין שום דבר רע בעבודה שחורה והיא יכולה להיות מהנה, ובעצם אין עבודה שחורה יש רק פרזיטיות שחורה. (למרות שכיום לצערי אנלא עובד) לגבי למודים, אני קבלתי ממשרד החינוך מלגה של מאה אחוז וכמעט כל אחד שמגיש בקשה מקבל מלגה, כך שגם זה יסתדר לך. ב ה צ ל ח ה !

תודה לשניכם תודה רבה אבל...

לא כלכלך התכוונתי דווקא למה עושים עכשיו מהבחינות האלה, מבחינתי הדברים האלה זה שטויות, ז"א לא שטויות אבל לא זו הבעיה שלי. הבעיה האי כאילו נגדיר את זה רוחנית, כאילו מה אני חושב עכשיו אני אמור לחשוב אחרת? או פשוט לתת למוח לחשוב לבד. כאילו מה לעשות, פשוט להתחיל לחיות? כנראה שזאת התשובבה פשוט להתחיל לחיות... נורמלי.

Le Fay

New member
בדיוק לחיות ../images/Emo13.gif כי כשמנסים להגדיר

דברים בתיאוריה אפשר להתחכם ולזייף ולעגל קצוות, ולעומת זאת כשאתה חי ועושה דברים קשה לרמות את עצמך - מהר מאד תדע אם זה עושה לך טוב או רע.

למעלה