כצפוי...

Yanchu

New member
כצפוי...

שרון לא יעמוד בהבטחתו להוריד את מספר השרים ל18... הערכות מדברות על 22-23, בעיקר בגלל שינוי שתבעה 5 שרים. שר מצחיק הוא דן מרידור: "שר לעניינים אסטרגיים הנוגעים ליחסי ישראל-ארה"ב". "שרון אישר את ההסכם עם שינוי; תקבל את תיקי המשפטים, הפנים, התשתיות, הסביבה והמדע." בלי ספק עדיך שינוי במשרד הפנים על ש"ס... לפיד יהיה שר המשפטים. "האיחוד הלאומי, שגם עימה מתנהל מו"מ, צפויה לקבל תיק כלכלי - תחבורה או תמ"ת (תעשייה מסחר ותעסוקה), ותיק זוטר - קליטה או תיירות. ייתכן והיום תתקיים פגישה עם סיעת עם אחד, שאם תצטרף לממשלה, תזכה גם היא בתיק ביצועי". מישהו כאן חושב שעם אחד תכנס לממשלה? לפני כמה שובועות שמעתי את פרץ אומר שאם הגזרות הכלכליות החדשות אין סיכוי שהוא בממשלה... מה השתנה? הכתבה המלאה שהופיעה בוואלה: http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=353353&path=22

Alexco

New member
למה שינוי...

כבר אצל המפד"ל נקבע שהמפתח יהיה שר על כל 3 חברי כנסת...

cobainos

New member
כלום לא השתנה

עמיר פרץ דואג לתחת של עצמו קודם כל כמו כל אחד דבר שני,ההעברה של שירות התעסוקה למשרד התמ"ס היא מהלך מפגר שהופך אותנו למדינה יותר קפיטליסטית שזה ממש לא מתאים למדינת ישראל לאור המצב וגם באופן כללי,אבל ממש לא(וכולכם תסכימו איתי בעניין הזה אני חושב)

הגינגי

New member
פשוט נוראי

שינוי הבטיחה לצמצם במספר השרים ולהוות דוגמא אישית. אך המרחק בין הבטחותיה לבין קיומן רחוק כמזרח ממערב. שינוי גרועים בדיוק כמו שאר מפלגות הימין אני רק מקווה שהעם יבין זאת.

Princess Grace

New member
הונאת ציבור!!!!

הם הבטיחו שלא ישבו בממשלה עם דתיים לא משנה מה. והנה הפתעה! הם כן.

Yanchu

New member
הם לא...

הם הבטיחו שלא ישבו בממשלה עם ש"ס לא משנה מה. לעומת זאת, הם אכן ויתרו על עקרונות חשובים שעליהם קיבלו את הקולות: נישואים אזרחיים; תחבורה ציבורית בשבת; לשבת רק עם הליכוד והעבודה וכו'...

בינתיים שינוי עשתה לגבי החרדים

והמועצות הדתיות את כל מה שמרץ רק הבטיחה...אז קצת כבוד, אוקי?

MoonShield

New member
אויש נו

אין מה להשוות פה... זה לא שמרצ לא הציעה את החוקים האלה... מרצ לא יכולה להחליט דברים בשביל כל המדינה, אפשר להציע, הכנסת מחליטה. ואני שוב מזכיר לך ששינוי קיבלה 16 מנדטים

תראו...תשמעו...

נכון, אני מסכימה שמה שאפשר לדחוף ולממש ב15 מנדטים, אי אפשר לעשות ב5 מנדטים (לא יודעת מה היה מס' המנדטים הגבוה ביותר שלכם בעבר, אז זה סתם ניחוש..) ואני יודעת ששינוי לא חידשה, והיא בעצם שיחזרה הרבה מהדרישות של מרץ...וזה לזכותה של מרץ... אבל...וכאן מגיע האבל הגדול...שינוי לא מכרה את עצמה ולא ישבה באותה ממשלה עם ש"ס, בשעה שש"ס כרגיל סוחטת, בשום מצב - מרץ כן...ותודו שזה לא קשור למס' מנדטים אלא רק לעקרונות... ושינוי, לא ויתרה על תיק החינוך למען ש"ס ומרץ כן...מה שאומר הקצבות ענק לרשת החינוך השסניקית..ותודו שזה לא קשור למס' מנדטים אלא רק לעקרונות... ודבר אחרון...זה לא הוגן להבין למגבלות הכוח של מרץ ואי יכולתה ליישם את כל השינויים להם היא חותרת...ומצד שני לא להבין למגבלות הכוח של שינוי ליישם את כל השינויים להם היא חותרת... אפילו הליכוד שלי מזמן התפכח והבין שבמציאות העכשוית, א תיתכן קואליציה ימנית קצונית (ולא מציאותית) צריך לותר על מימוש אידיאלים מסויימים של הליכוד (לא, לא, טרנספר הוא לא אידיאל ליכודניקי במקרה שאתם מתבלבלים) וכך גם המפד"ל ויתרה.. אז אם למרץ מותר להתפשר, לליכוד מותר להתפשר, ולמפד"ל מותר להתפשר...אז למה רק לשינוי אסור..?? זה לא קצת דאבל סטנדרטס מצידכם..?

הגינגי

New member
הערות

א. יהודי דבר עברית!! דאבל סטרנדרס , מזכיר לי את המורה לאזרחות. ב. אני לא יודע מה המקורות שלך אבל אני מציע לך לבדוק אותם. ג. בהרבה נושאים ששינוי הבטיחה היא לא קיימה, ואת יודעת מה את צודקת עדיפה שינוי על הליכוד.

נו די...המורה לאזרחות ...?!?!?!?

טוב שיהיה...לפחות לא לתנ"כ... ;) תבדוק מה היה בסוף התקופה של שולמית אלוני...כל מה שכתבתי שייך לתקופה הנ"ל..לך על זה... לא ענית לי, אז אני יאלץ לצטט את עצמי בערך.. זה לא הוגן להבין למגבלות הכוח של מרץ ואי יכולתה ליישם את כל השינויים להם היא כשהיתה בממשלה או הצטרפה אליה...ומצד שני לא להבין למגבלות הכוח של שינוי ליישם את כל השינויים להם היא חתרה במו"מ להצטרפות לקואליציה...וזה לא אומר עדין שבמשך הקדנציה שלה היא לא תקדם דרישות נוספות, נכון..? אז אם למרץ מותר להתפשר, לליכוד עם כל המנדטים הרבים שלו מותר להתפשר, ולמפד"ל מותר להתפשר...אז למה רק לשינוי אסור..?? מבחינתי שילוב של שינוי עם הליכוד והמפד"ל שנתנה יד להמון שינויים בנושא דת ומדינה, שמצביעיה תורמים למדינה הזו כמוך וכמוני ושהוכיחה שהיא יכולה להתגמש, הוא שילוב מצויין.. מעניין למה יש לי הרגשה שאני לא מצליחה לשכנע אותך..אז לא נכנס לזה..

הגינגי

New member
מותר להתפשר ואפילו כדאי

והכי חשוב לפשרה כואבת עם הפלשתינאים. הרי כל הרעיון של השמאל היא פשרה ולא עמידה על עקרונות ללא מחשבה כפי שעושה הימין. השאלה היא למה להתפשר. הרי על מנת שתתקיים פשרה קבילה צריכה להיות מטרה מסוימת שלשמה מתפשרים. לדוגמא אם נחזיר את השטחים ונוותר על ארץ ישראל השלמה אז נשיג שלום ובטחון זאת המטרה. בישיבתה של מרצ עם בקואולוציה עם ש"ס היא עשתה בבירור פשרה על מנת לקדם אינטרס עליון שלה שהוא השגת המשך במשא ומתן והגעה להסכם שלום בראשות ברק. מול עניין זה התגמדו העקרונות של אי ישיבה עם החרדים בממשלה. מצד שני היום שינוי גם התפשרה, על רוב עקרונותיה עליהם חזרה במשא הבחירות השקרי שלה. סבבה שתתפשר השאלה למה? מהי המטרה? והמטרה של אנשי שינוי ברורה לכל: כניסה לממשלה ופירושה ממשלה בלי חרדים (הוללה איזה ערך דמוקרטי חשוב, זכות האדם לשנוא את אחיו) ובנוסף תפקידים נכספים לאנשים שלא מגיע להם כלום ושלא הוכיחו את עצמם אף פעם כגון יהודית משהו יוסף פריצקי או זנדברג. אלו אנשים שאפילו את לא מכירה ורוב בוחרי שינוי לא שמעו עליהם וכעת יהפכו לשרים בממשלת ישראל. גאווה לאומית !!

לא חייבים לשבת בממשלה כדי לקדם

הסכם שלום...השמאל תמך בהסכם השלום עם מצרים מהאופוזיציה...ולכן אין צורך להתפשר על עקרונות לשם כך...וגם אם כן (אבל זה לא) הרי שבטחשלא חייבים לותר על תיק החינוך ועקרונות בשביל שש"ס תהיה מרוצה ותסכים לשבת בממשלה.. שינוי נכנסה לממשלה כדי למנוע ממשלה ימנית קצונית. שגם אני כימנית חושבת שהיא היתה אסון למדינה...זו לא סיבה מספיק טובה להתפשר עבורה..? ובכלל שינוי עשתה מאמצי על להקים ממשלה חילונית,שתפתור את המדינה הזאת אחת ולתמיד מהכפיה והסחטנות הדתית, זו לא מטרה ראוייה להערכה ופשרה..? אולי חברי הכנסת האלו לא מוכרים, אבל הם לפחות אקדמאים ומשכילים, מה שאומר שהם עדיפים על הש"סניקים ועוד הרבה חברי כנסת שלא מביאים כבוד גדול לכנסת..אתה לא חושב..?

MoonShield

New member
ואת באמת חושבת ששינוי תעשה משהו?

את באמת מאמינה לטומי לפיד? אותו בנאדם ש"מייצג את מעמד הביניים" והתנגד למיסוי סכומים מעל 4 מליון שקלים? אותו בנאדם קפיטליסט שמתעלם לחלוטין מהשכבות החלשות? אותו בנאדם שהקים מפלגה שמתנגדת לכל דבר שזז אבל אין לה מצע משלה? אותו בנאדם שבאורח פלא לא היה נוכח בכל החלטה חשובה בכנסת? (כולל כל הצעות אי האמון שהוגשו בזמן שהוא היה בכנסת)

למעלה