כפרות כמשל

אגס 10

New member
כפרות כמשל

יצא לי לעבור ליד אתר שעם ישראל קדושים מבצעים בו את מנהג הכפרות הידוע. בין קפיצה של תרנגול לדהייה של תרנגולת בין סיבוב על הראש לבריחה מהצחנה עלתה בלבי מחשבה שהמנהג הזה מסמל בדיוק את אורח החיים החרדי. להטיל האשם על החף מפשע, לחפות את המצפון באיזה תרנגול קטן ומופחד, והעיקר העיקר לברוח מהאחריות האמיתית למעשים באמצעות איזה סיבוב ראשי של תרנגול קטן מופחד ואומלל ולומר זה חליפתי זה כפרתי זה ילך למיתה ואני,כן אני,המובחר שבבריאה,אכנס לחיים טובים. התרנגול שלא חטא ולא פשע הוא שימות הוא שישלם את המחיר,אני שחטאתי אחיה כי אני עשיתי כפרה בקרבן התורן. אוי כמה שזה בול החרדי במיטבו.

sec op

New member
מנהג שטות והוא מדרכי האמורי

מנהג פגאני עתיק שהוחדר על ידי הזויי המקובלים...

כבר קדמוך כמה מגדולי הרבנים

איני זוכר מאיזה ספר הקריאו את הנמשל במגילת איכה. [כמדומני ספר מגן אברהם הקבליסטי] "אני הגבר [קריאת הגבר = התרנגול] ראה עוני בשבט עברתו. אותי נהג [בעשי"ת] ויולך חושך ולא אור. אך בי ישוב [את תשובתו עורך ע"ח התורנגול] יהפוך ידו [זאת חליפתי] כל היום..."

pizi33

New member
כפרות ובקשת סליחה מראש

שני דברים שאבי מתעב. פשעת - תשלם בעצמך. סליחה מראש - סימן שאתה מתכוון לפגוע, במקום זה התנהג כבן אדם.

משה אמת

New member
מה שאני מתעב

זה שאנשים חושבים שע"י סליחה מזורגגת אחת ובלתי טהורה בעליל הכל נסלח ועושים חדש חדש מהתחלה ומה שמוציא אותי מדעתי זה כל אותם נשים וגברים ש"חוטאים" כל השנה בכל מיני איסורים וקונמות אבל בתקופה של אלול הם עושים "תשובה" ופתאום הם בטוחים שאלוהים יסלח להם העיקר שבאלול ינוחו אויש.. תנוחו

רותם 36

New member
ואני לתומי חשבתי

או ככה לפחות לימדו אותי בבית ספר "שעברות בין אדם לחברו המקום לא סולח אוטומטית בניגוד לעברות בין האדם למקום ".........אז מה המטרה בכל "הסליחה" ןהתשובה "של אותם אנשים

הבן שלי חזר מהגן עם תובנות משלו

לפי דעתו בהחלט מספיק לבקש סליחה מהשם ולא צריך לבקש מהבן אדם עצמו ("תבקש סליחה שהרבצת לו" "אני ביקשתי כבר מהשם") ולא צריך להבטיח שלא לעשות את זה עוד פעם כי תמיד היצר הרע יכול לגרום לזה שזה יקרה שוב. הגיוני. בכלל כל העניין עם היצר הרע, הוא מצייר את זה כאילו שזו ישות חיצונית לו שפשוט גורמת לו לעשות דברים בלי שירצה... ואיך זה אשמתו שהיצר הרע הרס את הדף?

רותם 36

New member
חחחחחח../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

דוקא כל העניין של "יצר הרע" מאד שכיח ונורמלי בגילאים האלו. פשוט אצלנו קוראים להם בשמות אחרים . אחי הגדול שהיה בילדות ממש "פגע רע" ומופרע תמיד האשים את "ג'ינג'י. מן חבר דמיוני שגורם לו לעשות את כל הדברים הרעים .

מתבי6

New member
התפרסם כאן בדיוק לפני שנה

אני אפילו זוכר ע"י מי התפרסם. כמדומני האנוס החרדי שהיום לא כאן (אלא אם זה במקרה אתה)

סוג ב

New member
הפורום עלה לאוויר ב11/209

אולי ראית הודעה דומה ב'עולם החרדי'..

משה אמת

New member
מאז שאני זוכר את עצמי השתמשתי רק בכסף

לא יכולתי להסתכל לתרנגול בעיניים בשעה שעברתי ברחוב ליד הכלובים שלהם היום אני לא יכול להסתכל לארנק ברוכסן לא חראם על הכסף

רותם 36

New member
אצלנו בבית עושים עם כסף

ואחר כך קבוע תורמים את הצ'ק ליד שרה . לא מכירה אף אחד אצלנו ביישוב שעורך כפרות עם תרנגול. מנהג זוועתי ואכזרי

למעלה