כפפות?

Arnon Ayal

New member
כפפות?

אלו שיש לי מתחילות להיקרע ונראה לי זמן טוב לקנות עכשיו בסוף עונה.
ברור שאבדוק ואמדוד אבל אשמח להמלצות.
הדרישה היחידה שלי בעצם חוץ מהמובן מאליו(כפפות, סקי וכו')היא שינדפו טוב!
אני מזיע הרבה, בשנים האחרונות די חם, הצירוף הזה מייצר לי ידיים ששוחות כל היום בזיעה, גם לא נעים וגם מסריח
.

נועם ח

New member
תקנה כפפות עם ליינר פנימי

זה מה שאני עשיתי, ובחופשה השנה הן עבדו נהדר.

כל פעם במעלית הורדתי את הכפפה ונשארתי עם הליינר, והוא מנדף מצוין. כשהיה קצת יותר חם גלשתי רק עם הכפפות בלי הליינר, וכשהיה עוד יותר חם גלשתי רק עם הליינר.

יש לזה יתרון גם כשמאוד קר- כל פעם שהייתי צריך להוריד כפפה כדי לסדר משהו (להוציא משהו מהתיק, לצלם בפלאפון) נשארתי עם הליינר. אצלי בליינר יש גם אצבע שמעבירה touch אז באמת אפשר לעשות הכל עם הליינר עלייך, וגם כשיש רוח אין לי בעיה להוציא את הטלפון כדי לצלם או לבדוק באפליקציה איפה אני.

אני קניתי את הכפפות The North Face Triclimate Etip Glove בקיץ בארה"ב והן עלו לי 63$, אבל יש גם של חברות אחרות.

מאד לא מומלץ, לכפפות יש גם תפקיד בטיחותי חשוב

והדקים האלה לא יגנו על הידיים שלך מחתכים במקרה שפשוף בעצם זר או מפגש עם הסכינים שלך או של מישהו אחר.

נועם ח

New member
נכון

מה שהתכוונתי זה להיות רק בגלישה עם הליינר והכפפות. ברגע שמגיעים למעלית להישאר עם הליינר בלבד ולהחזיר את הכפפות רק כשמתחילים לגלוש. אם גולשים מהר, מבלים את רוב הזמן במעלית ולא בגלישה...

natyh

New member
קניתי or שהמלצת

עבדו מצוין כשהיה קר השתמשתי בכפפות nf בתור ליינר הכל עבד יופי בתנאים די קשים .

כפפות מתלכלכות ומאבדות מהר מאד את כושר הנשימה

גור טקס קצת יותר טובות ויותר יקרות מהרגילות אבל גם הן מאבדות כושר נידוף באותה מהירות. מרמוט, הסטרה, יהלום שחור, pow, כולן היו לי וכולן טובות שנתיים ואז .... הופכות לפחות טובות. אני גולש 2-3 חופשות בעונה.

I Gabe

New member
מתבייש להודות

קניתי לפני כמה שנים 2 זוגות כפפות פושטיות במבצע של ממס"י בסוף עונה 1+1 כשגם זוג אחד די זול ושני זוגות בכלל מחיר מצחיק. ואני מה זה מרוצה מהן. אחרי כמה חופשות (בשנה שעברה) קניתי זוג של Marmot עם גור טקס וחלקי עור במקומות אסטרטגיים. היה סייל לילה לבן בלמטייל. הן איכזבו אותי קשות וחזרתי לפושטיות.

marceloros

Member
מנהל
מושחתים כל הפורום הזה

3 זוגות של כפפות, ככפות ב-60$, כפפות מנדפות, כפפות עם ליינר.
אני חייב לחדש ציוד....

Cמן רשום

New member
לא בהכרח

החברות והחנויות מאכילות אותך בפרסומות כאילו אם אין לך ציוד של השנה הזאת אז אין לך בכלל מה לעלות על המסלול. כאילו יש פג תוקף לציוד. אחד הדברים שאני אוהב אצל הגרמנים מצפצפים על החרטא הזה. אני מכיר אישית גולשים ברמה שעושים דברים שאני יודע שלא אצליח לעשות לעולם ועושים את זה עם נעליים בנות 15, חליפת סקי שקנו בסופרמרקט ומגלשיים רגילות שהם לא מסיבי פחם בחיתוך לייזר וציפוי יהלום.

HelloweeN

New member
החברות והחנויות חייבות כל הזמן למכור

ומפה, כל הזמן לשכנע אותך כמה הציוד שלך משנה שעברה הוא "גרוע" וכמה הציוד החדש הוא "הרבה יותר כייפי לגלישה".
בתור איש שיווק מזה הרבה שנים אני מריח את השיט הפרסומי הזה מקילומטרים וזה מחלחל לתת מודע של אנשים (וככה בעצם החברות והחנויות ממשיכות להתקיים).

אני גם רואה המון אנשים על ההר, עם ציוד משנות ה-80 שמוכיחים בצורה חד משמעית לכל בר דעת שלכישרון יש קשר לא תמיד ממש ישיר לאיכות הציוד.

I Gabe

New member
או כפי שאמר הפילוסוף ההוא

אנשים לומדים באוניברסיטה מקצוע שהם לא אוהבים כדי שיוכלו לעבוד בעבודה שעושה אותם אומללים כדי שיוכלו לקנות דברים שהם לא צריכים.

Cמן רשום

New member
קיימת בעייה ידועה של הזעת יתר בכפות הידיים

אם זאת הבעייה שלך אז אני בספק אם כפפות רגילות יתנו מענה על זה.

אני משתמש כיום בזוג כפפות של בארטון עם איטום גורטקס שזולות (כ- €70) ועושות עבודה מצויינת. אני גולש כ- 30 יום בעונה, קצת מעל הממוצע הישראלי כך שגם שוחק ציוד יותר מהר. לפני זה היו לי זוג כפפות שקניתי בארץ בלמטייל. גם הן היו לא רעות. לצערי כבר לא זוכר את המותג.

Arnon Ayal

New member
לא כזה קיצוני

מזיע אבל לא משהוא נוראי, רק שבשנים האחרונות יוצא לי לגלוש בעיקר בטמפ" סיב ה 0, כך שדי חם עם הכפפות ואחרי כמה שעות הן רטובות בד"כ.
מקווה שגורטקס ואולי ליינרים יעזרו.

Cמן רשום

New member
אני הייתי מוריד את הבידוד על הגוף דווקא

יש מצב שאתה פשוט מתבשל. אולי שכבה אחת פחות אם אתה גולש עם 3 שכבות או מעיל יותר דק. רוב העונה הזאת גלשתי עם טרמי דרגה 3 מתוך 4 של דקטלון וסופטשל די דק. סימים עם רוח חזקה לבשתי וסט טפלון מתחת לסופטשל שלא מבודד במיוחד אבל חוסם רוח ביעילות.

Arnon Ayal

New member
גולש עם מעיל דק מאוד ללא בידוד

וחולצה מנדפת קלה.
שוב , זה לא שאני מזיע יותר מאחרים משמעותית, גם אלו שגלשתי איתם הזיעו , השנה רוב הזמן היינו סביב ה 3-5 מעלות חיוביות

מה גם שאני רואה בפורומים בחול לא מעט את הבעיה הזאת.

אני מחפש כפפות שהנידוף שלהן הוא מה שחשוב, ופחות החימום וזה נתון שכמעט לא מדגישים או כותבים בכלל באתרים.
ראיתי למשל איזכור לכפפות עם פתח בגב היד שאפשר לפתוח כשחם אבל לא הצלחתי למצוא כאלו.
ליינרים ראיתי בעוד מקומות כשידעתי מה לחפש, אנסה את זה בעונה הבאה, רק מעדיף עם כפפות פחות מחממות מאולו שיש לי, לא רוצה להוסיף שם עוד שכבה.

natyh

New member
די משוכנע שלא תהיה לך שום בעיה

עם הכפפות שרכשתי .
בקרוב אפתח את המחשב ואחפש מהיכן רכשתי אותן הם כפפות קרות יחסית ב -5 מעלות קר איתן וחייבים להשתמש בליינר אני כאמור רכשתי nf בויאלהה ,
למיטב זכרוני רכשתי אותן מאמזון לאור הביקורות .
הכפפות האלו. נרכשו כי אפשר להשתמש בהן לביצוע כמה דברים קצת פחות ממה שהביקורות טענו אך עדיין אפשר,והן כאמור קרות יחסית , וגם קצת רגישות לרטיבות אבל בסקי טורינג והפעם היו די הרבה גיחות תיפקדו מצוין ובדיוק למטרה הזו נרכשו.

למעלה