כפפות חורף

dori78

New member
כפפות חורף

בנובמבר 2007, כשהתחיל החורף הראשון שלי על הקטנוע, רכשתי לי זוג כפפות.
גם בשבוע של הסערה הגדולה, בתחילת החודש, כבר חורף שישי והכפפות עדיין עמידות בגשם!
רק מה - הן פחות שומרות חום ואני מגיעה עם ידיים קפואות. לא כואבות כמו בלי כפפות, אבל עדיין - לא נעים.

מדדתי כמה דגמים, כולל RST ו-CLOVER. גיליתי שמידה S וגם XS אצל הרבה יצרנים לא באמת מספיק קטנות לידיים שלי.
התלבטתי רבות ובסוף קניתי שוב את אותו הדגם של SPOOL, ששימש אותי נאמנה חמישה חורפים.
מצ"ב תמונה של הישנות ליד החדשות, לשם השוואת בלאי (אני מזכירה - חמש שנים!)
את הרצועה של הסקוץ' בפרק היד בכפפת ימין, חיזקתי אחרי 3 חורפים עם קורדורה.
בשמעל לא חיזקתי, ככה שנכון להיום היא תלויה מילולית ב"חוט השערה".
הבד השחור בקצות האצבעות התחיל להתפורר, אבל זה עניין קוסמטי בלבד.
בחורף שעבר נוצר קרע בקורדורה בפרק היד, באיזור שבו יש "תפר כיווץ".
מכיוון שזה איזור שממילא נמצא מתחת לחלפ"ס בעתות מבול, גם זה לא הפריע לי.

הישנות מידה 7 (XS), החדשות 6 (XXS). לדעתי הישנות היו קצת גדולות, מה שתרם לבלאי.
עדכונים בעוד חמש שנים (כולי תקווה
)

dori78

New member
יופי, ככה זה כשכותבים מהר

כמובן שמאל ולא שמעל.

jony stekino

New member
אני חייב לציין ש RST מאד חזקות

כבר כמה חורפים ואין שום קרע

יש להם רק בעיה עם החימום

dori78

New member
נו, בתור פולניה החימום זו הבעיה העיקרית...

וגם לא מצאתי מידה שיושבת לי בול.
וגם אני מעדיפה כפפות כחולות, כי הקטנוע כחול וכל הציוד גם כחול.
שיקולים של נקבות,אתה יודע...

פרארי1

New member
תתחדשי

גם לי יש זוג בערך בן אותו גיל, של RST.
לא קרועות, עמידות למים, אבל בטנת הפליז כבר לא ממש מחממת, אז אחרי נסיון לא מוצלח בחורף שעבר עם דגם שאיני זוכר את היצרן שלו, קניתי עכשיו כפפות של jollisport והן נעימות להפליא ולא מחדירות טיפה מהקור הירושלמי או מהרוח במהירויות שהשתיקה יפה להן.
מקווה מאד שהן תהיינה עמידות לאורך כמה עונות.

פרארי1

New member
בבקשה:

31.751206,35.213529

זה הנ.צ המדוייק, מגוגל מפות, של סוכנות הונדה בירושלים, ברחוב פייר קניג, שם נקנו הכפפות.

חיפשתי קצת ברשת, מצאתי אתרים של המותג באיטלקית ולא ראיתי שם את הדגם המדוייק שקניתי.
מודה שלא התעמקתי בזה יותר מדי, למיטב ידיעתי הונדה משווקים ציוד שאופנועית מייבאת, אז אולי כדאי לברר אצלם.

dori78

New member
נראות מפנקות מבפנים ומבחוץ...

בעיקר נראות גזרה רחבה, שגם במידות הקטנות לא יישבו לי כמו שצריך

איכשהו תמיד אני מגיעה למצב שאחרי כמה דקות נסיעה יש לי רווח של 8-12 מ"מ בקצות האצבעות ואני מרגישה כמו איזה מוגבלת.
בגלל זה חשוב לי שהכפפה תשב פיקס מרגע הקניה, בעיקר בהתחשב בעובדה שממילא היא טיפה מתרחבת עם הזמן.

חיפשתי ביום שישי גם כפפות קיץ ולא מצאתי משהו שווה.
אני מחפשת כפפות עם סקוץ' כפול (כמו בכפפות חורף, כזה שעובר דרך טבעת פלסטיק וחוזר), כי הסקוצ'ים הרגילים נשחקים די מהר וברגע שהם קצת שחוקים, הם נפתחים תוך כמה דקות מתחילת הנסיעה. נכון להיום אני עם SCOYCO מצ'וקמקות, שאני נאלצת להדק את שרוול המעיל מעליהן כדי שלא ייפתחו ויעופו לי.
מידה XS או אפילו XXS זה נחמד ויפה, אבל הגזרה היא תמיד גזרה גברית, שלא מתאימה לפרק היד שלי

מצאתי באופנועית דגם של אלפין, שאמנם יושב יפה והדוק במידות קטנות, אבל דק מאוד ובלי מיגון לפרקי האצבעות.
אם מישהו מכיר כפפות קיץ עם מיגון לפרקי האצבעות וסקוץ' כפול, אני אשמח לשמוע המלצות.
ואם יש בשילוב עם כחול - זה בכלל יהיה אושר גדול
כי עד כה מצאתי כפפות קיץ רק בשחור, מקסימום בשילוב של שחור-אדום-לבן.

פרארי1

New member
אכן מפנקות

נסי לחפש אותן, אולי בהונדה בת"א, לכי תדעי, לפעמים יש הפתעות נעימות.

אגב, מה שמאד יעיל לקור ירושלמי, עלול להתברר כאובר קיל רציני למרכז ולא יהיה שימושי רוב הזמן, שווה לקחת את זה בחשבון.

jony stekino

New member
מכיר את הפרסומת של הונדה ?

They say you meet the nicest people on a Honda

כנראה שזה נכון

אם פי 3

New member
אני התפשרתי על ה"פיקס"

חשוב לי המיגון, חשובה לי העמידות בקור, רוח, גשם.
אני מתפשרת על התאמה מדויקת - שלחו אותי ל"שילב" בשביל למצוא כפפות מתאימות... ולמדתי לרכב עם כפפות שגדולות עלי באצבעות.
על התאמת צבעים ויתרתי מראש...

dori78

New member
אני מעדיפה לא להתפשר

שלא תביני לא נכון, הכפפות הקודמות היו טיפונת גדולות עלי ורכבתי איתן יופי.
אבל אם יש אופציה - למה לא לחפש אותה?
הידיים שלי לא כאלה קטנות, אני חושבת שאני גם יותר גבוהה ממך.
שוב - הכעיה היא לא אורך אצבע הכפפה, אלא הרוחב בכף היד, מה שגורם לכפפה "לנזול" עם הזמן.
מה שמציק זה לא עודף המקום בקצות האצבעות, אלא ההפרדה בין האצבעות, שלפעמים מתקרבת לפרק האצבע השני. קצת כמו מכנסי חיתול (עוד אופנה מזעזעת שאני לא מבינה מי האדיוט שהמציא אותה).
זוכרת את הסצנה ב"מרי פופינס", בה הם נכנסים לתוך ציורי הגיר שעל המדרכה, מגיעים לבית קפה וברט משלשל את המכנסיים ורוקד עם הפינגווינים? אז ככה זה נראה. לדעתי זה לא כ"כ בטיחותי ואני שמחה שמצאתי כפפות שמתאימות לי.

זה ששלחו אותך לשילב זה נחמד, באחת החנויות כששאלתי "ויש את זה בכחול?" אמרו לי "ילדה, פה זה לא קסטרו..."

אני יודעת שאין מושלם, אני מוכנה להתפשר על מאפיינים חיצוניים אם אין ברירה.
אבל לא על דברים שבשבילי הם מהותיים.
אולי בגלל זה אני עדיין רווקה

אם פי 3

New member
ברור

אם יש לך זמן וסבלנות (כלומר - יש לך כרגע משהו לרכב איתו), ואת מאמינה שהמתאים קיים - בהחלט סביר להמשיך לחפש אותו.
והתאמה בכף היד באמת יותר חשובה.
רק רציתי להציג את האפשרות.

ולגבי החיים - אולי זו "לא חוכמה" מצד מישהי שמצאה את ה"לא-פשרה" שלה בגיל 16, אבל: אל תתפשרי. לא על האהבה.

dori78

New member
זה אחד הסרטים האהובים עלי

אני מקפידה לראות אותו אחת לשנה, בד"כ ביום כיפור, כשהקסדה מתייבשת לאיטה מהספונג'ה השנתית.
יש לי אותו בקלטת וידאו. כן, יש לי גם מכשיר וידאו. מדי פעם אני גם שומעת מוזיקה בקלטות.
כזאת אני, בחורה אולד פאשן. או בעברית - פולניה ענתיקה

dash56

New member
לאסוציאציה של "מכנסי חיתול"

אני רואה נשים שהולכות עם זה ותוהה האם הן מודעות לעצמן.

למעלה