כפפות וסכין באילת

כפפות וסכין באילת

בפעם אחרונה שהייתי באילת נאמר לי ע"י אחד המדריכים שאסור לצלול באילת עם כפפות או עם סכין, ופקח שיתפוס צולל כזה יעשה לו מעשים שלא כדרך הטבע (בערך). לעומת זאת, באחד הגליונות האחרונים של עלון ההתאחדות היתה תשובה לשאלה של אחד הקוראים ונאמר שאין איסור על כפפות וסכין באילת (אבל הם כמובן נגד פגיעה בשונית ובעלי החיים). אחרי שפעם הנחתי יד על דופן אוניה טבועה, 10 סנטימטר מעקרבנון, אני מעדיף להגן על הידים מדברים חדים או צורבים (העדפה אישית). לכן אני מעוניין לצלול עם כפפות. לא חלילה כדי למרוט זהרונים, לקשור מורנות או לפגוע בכל צורה שהיא. (אגב, סכין היא אביזר בטיחות, ולא אמצעי לציד כרישים). יש למישהו מושג האם מותר או אסור? ועל סמך מה?

אבי ע

New member
הנושא נדון בעבר. בקיצור: ../images/Emo39.gif

בתחומי השמורה יש איסור, היה ויכוח לגבי תקפותו החוקית אך הרוב הסכימו שהוא מוצדק. ללא כפפות לא תיגע באלמוגים ותשמור מרחק, וסכין לא ממש חיוני כשאין רשתות. הסטי"ל, אגב, מחוץ לשמורה כך שאליו אתה יכול לצלול עם כפפות.

javierg

New member
לדעתי כדאי לעבור למספרי כפתור

או כפי שהם מכונים "מספרי חובשים". לדעתי מספריים כאלו טובות יותר מסכין: -פחות סיכוי לפצוע את עצמך, בן זוגך או את הציוד של אחד מכם. -ללא "כוונות זדון" (בד"כ לא יוצאים להרוג כריש או לאסוף אלמוגים עם מספריים) -יעילות בהרבה מסכין בחיתוך חוטים, חבלים עבים, חוטי תיל, רשתות ,רשתות ברזל (בדוק!!), רצועות מאזן, חליפת צלילה (לצורך החייאה למשל), ועוד. לגבי הכפפות: אני מסתייג מהן, למרות שאני מבין את הטיעון שלך. יותר טוב להשתדל לא לשים יד על כלום, כולל דופן של אוניה טבועה.

הולנדי

New member
רעיון טוב, אך יש בעייה עם מספריים

הן משוללות דאווין

javierg

New member
תוכל לראות תמונה של המספריים

באתר http://www.scubadiving.com/gear/safeaddons/ אני מניח שניתן למצוא בארץ מקום שמוכר מספריים כאלו. אולי בחברות שמשווקות ציוד רפואי.

שין.

New member
בכל טמבוריה / עשה בעצמך

אפשר להשיג את המספריים האלה לא צריך לעלות יותר מ 20 ש"ח ומצטרף אכן יעיל מאוד זה גוזר אפילו מטבע של חצי שקל וגם דברים ביזארים יותר (שעמם בצבא לפעמים) הצרה היא שהם נהרסות אם תגזור דברים מסיביים מאוד אז בדוק אותם מדי פעם.

Pini1

New member
לדעתי הודעתך אומרת הכל

אתה משתמש בכפפות בפן החיובי ולא על מנת לקלקל את הסובב הימי. אספר משהו קצר , לפני כ - 3 שבועות צללתי עם איש מבוגר בשמורה דרך כפר הצוללים , לא הכרנו לפני. הוא לבוש היה מכף רגל ועד ראש מצוייד בכפפות וסכין. לי זה נראה מוזר אך לא הערתי דבר. לאורך כל הצלילות (בהובלתו המקצועית) הוא לא נגע בכלום ולא חפר כלום , פשוט כך הוא מעדיף לרדת לצלול. הוא לא עשה שום נזק. הכל שאלה של בגרות ותו לא. פיני

לא נתנו לי לצלול בשמורה עם סכין

יש לי סכין קטנה שמחוברת מאחוריי הקומבו, אני משתמש בה לחתוך ולהסיר חוטי דייג וחבלים, לא חסר כאלו גם בשטח השמורה. לפעמים אני צולל דרך הגשרים בשמורה, אחרי תידרוך הפקח שאל אם יש לי סכין ולגביי הסכין הקטנה הוא דרש שאני אוריד אותה, העדפתי לא להתווכח והורדתי אותה (פירוק של שיפצור). נ.ב - אחריי צלילה עם חויאר והמספרים שלו, השתכנעתי בעליונותם על פני הסכין למטרותיי.

אבי ע

New member
עליונות המספריים ../images/Emo39.gif

גם אני השתכנעתי אחרי הצגת התכלית המרהיבה של חייברנו
ומספריים מותר להכניס לשמורה, לא?
אשר לכפפות: איש לא יתווכח שהעיקר חינוך. אבל כשמדובר במסות, מוטב לאסור כפפות על כולם כי אז גם הלא מחונכים יחששו לגעת באלמוגים.

פליפר.

New member
יש רק בעיה קטנטנה...

ע"פי ההנחיות (של חלק מההתאחדויות - והרשות אישרה אותן = גם הנחיה של הרשות) מדריך חייב לצלול עם סכין - כאביזר בטיחות כמובן! ולכן - עקרונית אין תוקף לדרישה של פקח להוריד סכין (ממדריך) - אבל הבעיה שאז מתחילה מלחמת עולם.

אבי ע

New member
רגע, רגע... ../images/Emo39.gif

התקנה בהחלט מאפשרת לשאת סכין בשמורה לצוללים מדרגה מסויימת - נדמה לי שכבר מדרגת DM (לפחות כשאתה מוביל קבוצה). לא כל הוראה ביורוקרטית היא גם מטומטמת לחלוטין (אם כי זה עוזר...).

למעלה