כפלי הגוף

milluli26

New member
כפלי הגוף

כמה שאלות: 1. אני מאובחנת כחולת פסוריאזיס (קל)בכפלי הגוף (כפלי הגוף= מאחורי האוזניים, בחריץ הישבן, בטבור, בצידי האף ובעבר גם בבית השחי). מצד אחד זה טוב, כי מקומות אלה אינם חשופים ולכן קל להסתיר את הפריחה בהם. מצד שני, דווקא היותם לא חשופים והנגעים בין כפלי הגוף- זה מקשה על הריפוי. האם התרופות במקרה של כפלי גוף צריך להיות שונה? ראוי לציין שבעבר השתמשתי בדיבונקס והעור המגורה רק גדל וגדל. רופא המשפחה אמר לי שדיבונקס היא תרופה מעולה אך כנראה שהיא לא מתאימה לפסוריאזיס בכפלי הגוף. האם יש מידע באינטרנט על פסוריאזיס מסוג זה? אשמח אם תכוונו אותי.. 2. שמתי לב שאם אני לא מנגבת היטב את הגוף, במיוחד בכפלי הגוף, במיוחד בין כפלי הישבן- הפסוריאזיס "קם לתחיה". מה יש במים, שהם גורמים לפסוריאזיס לפרוץ? מצד אחד אומרים שהמקומות הנגועים צריכים להיות עם לחות, ומצד שני אני מרגישה שכמה שיותר יבש יותר טוב. לפעמים אפילו אני מיבשת את העור שלאחר מקלחת עם מייבש שיער. טוב או לא? 3. מה ההבדל בין פסוריאזיס לסבוריאה? האם יש קשר בינהם? האם סבוריאה מדבקת? 4.האם אלוורה מיטיבה עם פסוריאזיס?

שלום וברכה../images/Emo24.gif

פסוריאזיס בכפלי הגוף הוא בעיתי,עד כמה שידעתי משגת את רוב המשחות לא ניתן למרוח בכפלים אבל על זה אני מקווה שירחיב רופאנו הנכבד. במים אין כלום הבעיה נמצאת במיקום,מאחר ומדובר בכפלים העיבר אינו נושם מספיק ונוצרת חסימה במקום.אני מטפל בבעיה ע"י טבילה באמבטיה עם שמן רפואי כמו בלנאום או אמול,מספיג את הגוף ואז מריחה או שימון דק מאד של קרם לחות או וזלין או שמן תינוקות בהתאם לחומרה. טוב הוא מה שאת מרגישה שטוב לך,אין נוסחאות לנושא,כל חיינו הם ניסוי ותהיה. יש חולים שסוגדים לאלוורה ויש כאלה שלא,טוב כמו כל קרם לחות אחר,אני נוהג להתמרח עם קרם המורכב מאלוורה ואבוקדו וזה מרגיע לי את העור,אך כמו שציינתי זה אינדיוידואלי לחלוטין. על ההבדל בין פסוריאזיס לסבוראה יוכל להסביר ד"ר גלעד רופאנו המכובד.

leong

New member
סבוראה ופסוריאזיס ../images/Emo150.gif

נקודה מעניינת לדיון היא היחסים בין פסוריאזיס וסבוראה. סבוראה היא מחלת רגישות יתר לנוכחות על העור של שמר המהווה חלק מהפלורה הנורמאלית של העור. המחלה מאופיינת בתופעות אקזמטוטיות בקפלים בהם השמר מצוי בכמות גדולה יותר - וכן באיזורים שעירים - מיקומים אפייניים הם רבדים של קשקשת שמנונית בקרקפת, גבות , חזה, זוויות האף, זוויות מאחרי האזניים, בתי שחי, מפשעות, עכוזים ובמקרים נדירים בין בהונות הרגליים. במקרים קשים יותר הופעה דיפוזית על עור הפנים אפשרית גם כן. כפי שניתן לראות הפיזור חופף בהרבה מקומות את זה של ספחת הקפלים הקרוייה בלטינית Inversa (הפוכה) וכן בקרקפת. ואכן בלא מעט מקרים קשה להבדיל ולאבחן בצורה חדה אם מדובר בפסוריאזיס או בסבוראה ולכן אנו משתמשים במצבים אלה בהגדרה "סבוראיזיס" לאבחנת המצב. מבחינת טיפול - הטיפול הכי יעיל בו נתקלתי עד היום לספחת הקפלים הוא דווקא הטיפול בלייזר אקסימר - ע"י טיפול או שניים אפשר להשיג הפוגה שלמה! יחד עם זאת זמינות הטיפול הנמוכה הופכת אותו לאופציה רק למיעוט החולים. הטיפולים המומלצים הם תכשירים סטרואידיים קלים (כגון בטקורטן דילוטד, יומובט, יוקורטן, לנקורט) תכשירים משולבים של סטרואידים ואנטיפיטרייתיים קלים (כגון הידרואגיסטן או דקטקורט)לשליטה באפשרות זיהם הקפלים הלחים בקנדידה העלולה להתמיד ולהחמיר הבעיה, עד תכשירים סטרואידיים בינוניים בעוצמתם (מודרניים בלבד כמו אלוקום או ונדרם). ניתן לשהתמש גם בנגזרות ויטמין D כדייבונקס או קורטודרם (לא כל החולים סובלים תכשירים אלה בקפלים). אופציה נוספת היא לנסות גישה של טיפול כבסבוראה ע"י תכשירים אנטיפיטרייתיים כגון ציקלודרם או ניזורל/אגיספור. חשוב לשמור על ניקיון איוורור ויובש של המקום תוך הקפדה על שימוש בתכשירי לחות. בעיות הסבוריאזיס נוטות להיות עקשניות וחוזרות ולכן כדאי לטפל בהן בסבלנות ובהתמדה אך לא להתייאש אם חוזרות ומתלקחות. בהצלחה ד"ר גלעד

JulieG

New member
ד"ר גלעד

גם אני מאובחנת בסבוריאזיס ולא הצלחתי למצוא שום חומר על המחלה באינטרנט. האם יש לכם קישורים או מקורות מידע שאוכל לקרוא בהם על המחלה? בנוסף, האם יכולה להתפתח מסבוריאזיס דלקת בפרקים? כי ידוע לי שאם המחלה לא מטופלת היא גם יכולה להתפתח לפסוריאזיס (מה שקרה אצלי, למרות שעדיין נשארו קצת כתמי סבוריאה בצידי האף)? והאם חולי סבוריאזיס יכולים להרשם באגודה או שהיא אקסקלוסיבית לחולי פסוריאזיס בלבד? בתודה מראש, ג'ולי.

leong

New member
סבוריאזיס ../images/Emo150.gif

שלום רב, יש לך לדעתי אי הבנה. סבוראיזיס אינה אבחנה פורמאלי ואינה מחלה נפרדת אלא מינוח שנולד מחיבור המילים סבוראה ופסוריאזיס כדי להגדיר מצב של חפיפה בין שתי האבחנות באופן המקשה על הרופא להתחייב בקביעת האבחנה לצד זה או השני. הטיפול במקרים רבים דומה גם הוא ובהחלט יכולה להתפתח בהמשך מחלה שתמונתה הקלינית יותר ברורה ואבחנתית, כמו שקרה במקרה שלך כנראה. מכל מקום אני סבור שבהחלט יש מקום לקבל חולי סבוריאזיס לאיגוד חולי הפסוריאזיס. שיהיה בהצלחה רבה ד"ר גלעד

למעלה