כפי בקשתכם...

אריאל

תראה למה שנריב אנחנו בקושי מכירים????? אני אסביר לך משהו בוא נתחיל מהתחלה תפריד בין כמה דברים יש כאן ענין לימודי שאני מודה על חטא ואני לא סגורה על המקור ואני עדין מנסה לברר את זה אבל ברור לי וגם כמה אנשים שיותר חכמים ממני על הענין הזה שיש מחלוקת האם ערבים=גויים אני דוקא זכרתי שזה מהגמרא באותו לימוד של "גל אבנים בשבת" אבל כששאלתי מישהו שממש "גדול בתורה" הוא טען שאני צודקת אבל האסמכתא שהוא זכר היתה מהתורה בספר ויקרא בענין הגרים אז במקום לריב בוא תהיה עניני תנסה לברר את זה ואני גם כן אנסה אבל ברור לי שאני לא טועה השאלה היא רק המקור!!!!

מאיה Ms

New member
תקשיבו

אני באמת לא רוצה להתערב (וגם אין לי זכות לעשות את זה כי רק החלטתי להציץ בפורום הזה בזמני החופשי אבל-)כשראיתי את ההודעות האלו פשוט לא יכולתי להתאפק... אני חושבת (יודעת- יותר נכון) שאריאל צודק- מי שקיבל עליו את 7 מצוות בני נוח זה הגוי וגר זה גוי שהתיהד....

חָגָי

New member
וואללה! שניכם צודקים!

מה לעשות, זכיתי ואני לומד בישיבה. יש שני סוגי גרים: 1) גר תושב שזה הגר שעליו מדברת חיפוש עצמי והגדרתו היא: גוי שמתגורר בארץ וקיבל עליו את מרותו של עם ישראל, וקיבל עליו את 7 מצוות בני נח* 2)גר צדק שזה הגר שבקהאם (אחלה שחקן למען האמת) מדבר עליו, הוא גוי שקיבל עליו את תרי"ג מצוות, מל, טבל והגיש קרבן (בזמן הזה מכיוון שבעוונותינו הרבים אין בית-מקדש, אין קרבן) והוא יהודי כמעט לכל דבר. *גר כזה אם הוא עובר על אחת מ-7 המצוות, עונשו מוות ולא צריך התראה ומספיק עד אחד ומכיוון שעד נעשה דיין אפשר לדון אותו במקום ולהרוג אותו. שווה לא? נ.ב. נא להתייעץ ברב המקומי לפני ביצוע גזר הדין! חילכם לאורייתא!

אריאל-לא ברחתי

ואני בהחלט מתכוונת להגיב פשוט לא יצא לי אחזור בקרוב!!!! אבל הבעיה שעלו כאן כל כך הרבה תגובות וכל כך הרבה נושאים שאני צריכה קצת לחשוב למי אני נותנת סדר עדיפות חוץ מזה יש נושא שבוער ואני חייבת לעלות אותו...... אז להישתמע בקרוב שבוע טוב

למעלה