כפי בקשתכם...

פרפר מאושר - בואי גם את

א. ההצעה שלך להתחיל בהדרגה מאוד יפה בעיני ואולי כדאי להתחיל לדחוף את זה קצת ואולי כדאי שתעלי את הנושא במחוז ב. לשאלתך התכוונתי לאותם כנסים פעם בכמה שנים של ההנהלה הארצית האחרונה שאנ נכחתי בה היתה די מזמן והתנהלה ב"אפרת" בכל מקרה באחד הפורומים עלו כמה "צדיקים" עם הצעה להפרדה אני לא צריכה לספר לך כמה התנגדו שם.ועוד מההנהלה הארצית ג. אני לא אומרת שבנ"ע זה בגלל הבנים אבל אני כן אומרת שיש לזה תרומה חשובה במספר המתפקדים אני כן יכולה להעיד על עצמי ועל חברותיי שבשבט שלנו לא היו בכלל בנים ובכל זאת המשכנו להגיע באדיקות אם כי במחשבה שניה אולי זה היה בגלל המדריך ההורס

חיפושי´לה

א. אנחנו באמת מנסים לדחוף את זה קצת בסניף שלנו..נקווה שזה יעבוד.. ב. ברור שיהיו את האנשים שיתנגדו,זה דבר ממש הגיוני שיקרה, אבל זה שיש את ה"צדיקים" שבעד ההפרדה, כבר מראה שיש לנו סיכוי לאיזשהו שינוי.. הרי אי אפשר להתחיל בגדול..מתחילים בקטן ולאט לאט גוררים סניפים אחרים. ג. את ממש צודקת בקטע של הבנים..יש לי כמה דוגמאות,אבל אני לא אפרט אותן כרגע. בקשר לזה אין ממש מה לעשות, אבל כן אפשר לחנך את החבר´ה שבנ"ע זה לא רק בנים ושיש משהו מעבר לזה! מקווה שהבנת..

פרפר...

אני שמחה שאנחנו מיישרות קו ותרשי לעלות שלב..... אז נניח שעד עכשיו העלתי קו מחשבה "צדיק" אבל תני לי רגע לדבר איתך מהצד הנגדי בתור אמא שהבן שלה עלה לכיתה א´ לא מזמן במקום בו אני גרה אין לי הרבה אפשרויות לבחור בי"ס וכך יצא שהבן שלי כרגע לומד בכיתה מעורבת אבל הבנתי שב´ או ג´ עומדים להפריד אותם להגיד לך כמה זה מרגיז אותי להגיד לך כמה אני כועסת על זה ידרש ממני הרבה מידי אנרגיה למה? כי נראה לי מטומטם , צדקני , מתחסד לעשות כזה דבר הרי אם ניקח לדוגמה את נושא האולפנות והישיבות אז מה עם מפרידים אותנו שם!!?? אז מה אם כל שנות הבגרות למדתי עם בנות מיני אז מה זה אומר ?? שאני צדיקה ובנים לא מענינים אותי ההפך הוא הנכון הרי אי אפשר למנוע את זה אז הולכים לבנ"ע כי שם יש בנים והולכים להפגנות כי שם יש המון בנים ויוצאים למחנות כי שם יש אפילו עוד יותר בנים ותמיד יש את הרצון הכמיהה להיות איתם, להכיר אותם ולדעתי דוקא ההפרדה היא מה שגורם לכל כך ענין וליותר סקרנות .... אז למה אני כותבת את זה?? כי מזמן רציתי לאמר את זה ואולי תגידי לי מה את חושבת??????? ואיך את חותמת!!??? רק אושר.....

חיפוש..

את צודקת..דווקא זה שהבנים והבנות לא לומדים ביחד, זה מה שגורם לסקרנות משני הצדדים.השאלה היא, מה היה קורה אם הייתי לומדת עכשיו עם בנים בכיתה?אני לא חושבת שהמצב הזה היה הכי טוב שבעולם.אולי אפשר להסתכל על הסקרנות כדבר יפה וטוב.. אני לא מבינה מה העצבנות הזאת..לדעתי זה מעולה שהבי"ס לא מעורב...ככה לא לוקחים את הקשר עם הבנים כסתם משהו וכמובן מאליו.אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל זה ממש מעולה לדעתי. מה הבעיה עם החתימה שלי?!

פרפר מאושר

אני באמת מקוה שבחרת בניר הזה כי את מאושרת..... לעניננו אני לא יודעת מה היה קורה עם היית לומדת עם בנים כי אני בעצמי פליטה של אולפנא אני מניחה שההסתכלות והיציאה לעולם הרחב היתה קלה יותר ומלווה בפחות "הלם תרבות" . והיום אני חושבת שזה לא טיבעי להתנגד לטבע הולם זה טבעי שיהיה ענין בבנים וזה לגיטימי אז למה כל ההפרדה הזו ועכישו תרצי בודאי לענות לי שזה ענין של "גדרות" אבל אני רוצה לאמר לך שמי שרוצה לעשות משהו ה"הגדר" לא מפריעה לו וההפך הוא הנכון . הכמיהה והידיעה שזה אסור רק מגבירה את ההתרגשות ומובילה לקיצוניות! יש לי עוד כמה נקודות לעלות אבל זה נראה לי מספיק ארוך לעכשיו.... "קדימה בנ"ע...." - מישהו יכול להזכיר לי את המילים כי אני באמת לא זוכרת!

אז..

כל עוד אנחנו לא יודעים "מה היה קורה אילו..."(היינו לומדות עם בנים..) אין לך על מה להתלונן ולכעוס, כי יכולהיות שאז המצב היה יותר גרוע.. באיזה מילים את רוצה להזכר? ולא סתם בחרתי בניק הזה..

beckham17

New member
אפשר להדחק לויכוח?

רציתי להגיד, שברור שזה לא טוב לימוד של בנים ובנות יחד, וזה הורס. ההוכחה: החילונים, הפריצות אצלהם עלולה לעבור אלינו אם לא תהיה הפרדה מלאה בלימודים!!!

אריאל ה-17

בן כמה אתה? מה זה פריצות? אין לך מושג על מה אתה מדבר אבל אני לא שופטת אותך כי פעם הייתי כמוך תראה אני לא יכולה לתת דוגמה על איך זה ללמוד עם בנים אבל אין מה לעשות ובסוף אתה מגיע לזה אם זה באוניברסיטה ואם זה בעבודה [אוני רוצה לספר לך מנסיוני שהמפגש הכי הכי קרוב ל"עם החילוני" קרה לי בשנתיים האחרונות במקום העבודה וכן יש כאן בנים ויש מסיבות וקשה לי להתמודד עם זה ומבחינתי אני עדין בשלב המחקר האנתרופולוגי ופריצות זה ענין של הגדרה אבל היא מאוד רחוקה ממה שמתרחש כאן ואני מאמינה שגם רחוקה ממה שהיה מתרחש בבי"ס פשוט נראה לי ממה שלמדתי עד היום שברגע שאתה לומד עם בנים ויש התחככות יום יומית איתם אתה כבר לא מתייחס אליהם כאל "משהו זר" והדו-שיח או ארוחת צהרים או מסיבה הופכת למשהו שגרתי בנאלי כאלו אתה עם החבר/ה הכי טוב שלך מאותו המין יש לי עוד מה לאמר אם זה מענין אותך אבל נראה לי שכתבתי כבר מספיק.......

beckham17

New member
אני בן 17.....

את מביאה מצב, שאף לא פוסק אחד אומר שהוא תקין!!!!!! אין אף לא פוסק אחד שאומר שחברה מעורבת זה טוב! תחפשי עד מחר, לא תמצאי אפילו אחד! ופריצות זה נשיקות, וחיבוקים, ויותר מזה... ומקשר שיש לי לאנשים חילונים, אני יודע שזה מגיע להרבה יותר מזה... וזה לא פלא שמאות ילדות עוברות הפלות בגיל 16 או אפילו פחות. וכל זה רק, אבל רק בגלל שהם לומדים יחד בביה"ס!

חָגָי

New member
זאת בדיוק הבעיה!

עצם זה שבן-אדם יושב עם בן המין השני על כוס קפה, ומתייחס לזה בשוויון נפש כאל סתם מפגש "בנאלי", כלשונך, זו בעיה אדירה ואני אפרט: אדם שאמור להקים (או הקים) בית נאמן בישראל, צריך לרקום את מערכת היחסים עם בן-זוגו בצורה מיוחדת (אם זו ההגדרה הנכונה) ולא בנאלית, הקשר של אדם עם סתם אנשים מהמין השני מוריד את סף הרגישות של האדם ופוגע / יפגע ביחסיו עם בן זוגו, וגם אל היחסים האלה הוא יתייחס בצורה בנאלית משהו.

דתי בדם

New member
נראה שאת לא מבינה מה זה פריצות

תלמדי רמב"ם ותראי מה ההגדרה שאסור ובאופן כללי לדעתך למה בכלל עושים הפרדה בבריכה , בים וכדו´ הרי זה רק גורר סקרנות???? בקיצור מספיק לקדוח ויש ענין מאד גדול להפריד כי ברגע שהחברה מעורבת היא הופכת לפרוצה ואם את מרגישה עם מישהוא מהמין השני כמו חברה שלך גם אין בעיה שתיתנו כיף וכל מיני דברים כאלה ולאט לאט זה מתפתח ונוצר קשר לא ראוי (גם אצל מבוגרים במקומות עבודה וכדו´) ולכן יש ענין להפריד את הבתי ספר ואת הסניפים ןכו´ כי אחרת אנו הופכים לחברה פרוצה!!!!!!! נ.ב. וזה לא נושא לוויכוח כי עובדתית חברה מעורבת היא פרוצה ויש אינספור דוגמאות. אשמח לקרוא את תגובתך.

חָגָי

New member
תשובה לא מלאה כי אין לי זמן.

כתוב: "עיר פרא האדם בהיוולדו" (ציטוט לא מדוייק) טבע האדם הוא לא בהכרח הדבר האידיאלי שאנחנו צריכים לשאוף אליו. חלק גדול מיעודה של התורה הוא לתקן ולעצב בצורה נכונה יותר את טבע האדם. ולכן, גם אם טבעו של האדם הוא להימשך לבני המין השני, אנו בתור יהודים מאמינים וגאים ביהדותינו, מטרתינו אמורה להיות לעדן ולזכך את טבענו הפראי. אין זה אומר שעלינו לדכא אותו ככללו ולמנוע מעצמינו הנאות גשמיות, אלא לפעול לפי אמות המידה שמציבה לנו התורה (במקרה זה ההלכה: "להתרחק מאוד מאוד " - שו"ע) ואם נסתכל על המציאות, העגומה לצערינו, נוכל לשים לב כיצד התפתחו ילדים שלמדו בת"תים ציונים לעומת החינוך הממ"ד. הפעולה שמתכוונים לבצע בביה"ס היא לענ"ד מבורכת וישר כח להם על האומץ ואי הירתעותם מהורים שמתנגדים לכך! ויהי"ר שבנייך (ובנותייך) יגדלו לתורה חופה ומעשים טובים!

קראתי את כל השרשור ולא הסכמתי לגמרי

בס"ד אני חושבת שביסודי לא צריך להפריד ובעל יסודי זו ממש חובה! ילדים קטנים באמת אין צורך, בטח לא מכיתה א´, אבל כשאנשים מגיעים לגיל ההתבגרות ישנו צורך להפריד בינהם. ישנה סקרנות יותר גבוהה? זה עדיף. אם הזכרת את הסניפים אז אני אומר לך שאנחנו סניף שכל חברי´א א´ הוא נפרד ואנחנו סניף ממש של צדיקים (הכל יחסי) ובקשר למחנות- אני, כבר הרבה זמן חושבת שאת המחנות הגדולים (הרא"ה וסיירים) חייבים אבל חייבים להפריד. אם לא מפרידים אותם אז לבטל. מה שהולך שם זה חילול שם ה´ וממש זוועה. אני חזרתי משם ממש מבוהלת. אז בסדר, פעם בחצי שנה, יראו את הבנים בהפגנה, אבל לא כל יום! בתור בת שלמדה באולפנית 5 שנים (אני שמיניסטית) אני מצדדת באופן מוחלט באולפנות. אני לא רוצה לחשוב לאיזה מצב היינו מגיעים אם כל יום בנות היו רואות בנים! אני ממש חייבת לעוף, אשמח לדון על זה בהזדמנות (ואם תשאלו את ליאור הוא יגיד לכם שזה בערך עוד חודש) אל תגידו שלא הזהרתי, יעלוש

beckham17

New member
חבל שפרשת כי תצא היא לא בספר ויקרא!

היא בספר דברים!!!! חוץ מזה, לא הבנתי מה אני אמור להבין ממה שכתוב שם על גר...

אריאל-לא ...

התכוונתי להטעות אותך אולי טעיתי אבל זה לא היה בכוונה תן לי לבדוק את זה ואני חוזרת אליך....... אבל היות וכך תן לי לפצות אותך ולקדם אותך קצת יותר תבדוק את ענין מעמד הגרים=תושבי ארץ ישראל שקיבלו על עצמם 7 מצוות בני נוח! אני אחזור

beckham17

New member
גרים לא שווים לתושבי הארץ

גרים הם אלה שקיבלו על עצמם את היהדות!!!

הלו...כזו בורות

תראה אני בת בניגוד לחברה שעומדת ממש לידי כרגע ולמדה בבי"ס דתי לבנות יותר מתקדם (ראה ירושלים) שהחינוך היה פתוח ומותר היה ללמוד גמרא אני לא למדתי גמרא ולא למדתי "חומר של בנים" ובכל זאת אני יכולה לספר לך שהנחת היסוד שלך מוטעת ביסודה!!!! 1. גרים הם אלו שקיבלו עליהם מצוות 7 בני נוח 2. שלא עובדים עבודה זרה! אלא מאמינים באל אחד!!!!! וכל עוד אנחנו לא באותו קו-משווה אין טעם להמשיך בדיון שבבסיסו עומד על כרעי תרנגולות!

beckham17

New member
את מדברת שטויות!!!

גוי הוא מי שקיבל עליו 7 מצוות בני נוח!!! גר הוא גוי שהתייהד!!! תלמדי מושגים, ואז תחזרי אליי!

למעלה