כפיפות ידיים

zoogal

New member
כפיפות ידיים

שלום , ברצוני לעלות בפניך סוגיה שעלתה בזמן אימון בחדר כושר. האם כאשר מבצעים כפיפות יד יד במשקוליות לחיזוק והגדלת נפח שריר הדו ראשי, יש לבצע את תנועת הכפיפה במלוא טווח התנועה של השריר הדו ראשי, או שרצוי שכאשר כופפים את היד לכיוון הכתף להגיע רק עד למרחק של כ-20 ס"מ בין מוט המשקולית לדלתא הקידמי (לא לבצע כפיפה מלאה). לדעתי האפשרות השניה היא בעיתית משום שהתנועות לא יהיו חזרתיות , כלומר פעם זה יהיה 20 ס"מ, אחרי זה 24 ס"מ וכן הלאה. נימוק נוסף נגד האפשרות השניה, הוא שהשריר לא יתקצר במלואו מה שיכול להביא בהמשך לירידה ניכרת בגמישות שלו. רציתי לדעת מה דעתך בנדון, תודה.

דורון K

New member
טווח תנועה מלא

מי שאמר לך שלא צריך כנראה לוקח משקל גדול ורוצה להשוויץ ואז לא מבצע את התרגיל במלוא טווח התנועה-אז ככה:חשוב טווח תנועה מלא ושהעבודה תתבצע רק במפרק המרפק(הרבה אנשים גם לא מקפידים על זה).

כפיפות ידיים !

נגעת בסוגיה חשובה שאפשר לכתוב עליה מאמר שלם ! דורון צודק בתשובתו תרשה לי להוסיף מעט: כל התרגילים בחדר כושר צריכים להתבצע בטווח תנועה מלא !!!! יש יוצא מהכלל תרגיל סקווט 60/90 מלבדו לא עולה לי כרגע עוד תרגיל. אבל .... כאשר המטרה שלנו היא ביצוע כפיפה במרפק. לדוגמא בתרגיל כזה על ספסל יעודי (כומר) הידיים שלנו מושטות קדימה, כאשר נבצע את התנועה ונגיע בערך ל-30 מעלות בין הזרוע לאמה, תסתיים עבודתם של שרירי כופפי המרפק (אחד מהם הוא הדו ראשי). תנועה מעבר לזוית זו (הקטנת הזוית) תעבוד למעשה על השריר המנוגד שרירי פושטי המרפק (שריר התלת ראשי). לכן ההמלצה היא לעבוד בטווח התנועה המלא של השריר המבצע !!!! איך עושים את זה ? זה להודעה אחרת. אם הועלתה השאלה הנ"ל, אשמח אם משהו יכול לענות לי איך צריך להיות מנח היד בביצוע תרגיל של כפיפת מרפק עם משקולות יד - כאשר מטרה לחזק את שריר הדו ראשי ? הכוונה - עם סיבוב, פטישים, בלי סיבוב (פרונציה, סופינציה, מיד פוזישן או רוטיישן). ממתין לתשובתכם

אלי ו.

New member
בוא וננסה

באחיזה הפוכה יש יותר מעמסה על הברכיאליס, באחיזה כשכף היד כלפי למעלה העומס יותר על הביספס. אני אפילו לא מנסה לגעת בסיבוב היד תוך כדי תנועה

תשובה !

כאשר אנו רוצים לפתח את שריר היד הקדמית (דו ראשי זרועי), נקפיד שהיד תהיה במצב של סופינציה (כף היד כלפי מעלה) לאורך כל טווח התנועה. ללא סיבובים והמצאות אחרות. אלי, לגבי שאר כופפי המרפק אני אפרסם מאמר בקרוב !

אלי ו.

New member
אז תגיד חיובי../images/Emo13.gif

רציתי רק להעיר משהו קטן. אני לא רואה הרבה אנשים שעובדים על הברכיאליס (אחיזה הפוכה) היפרטרופיה בברכיאליס יכולה להגדיל בצורה משמעותית את היקף היד. כך שאם אתם מתאמצים לגדול בידיים, הברכיאליס הוא השריר הנשכח שיכול לעזור.

חיובי ../images/Emo13.gif

יפה אמרת ! ה-Brachialis הנו שריר גדול וחזק הנקרא גם שריר הזרוע או הסוס השחור של מפרק המרפק, שריר זה עובד בכל מצב ללא קשר למצב האמה (פרונציה, סופינציה), ניתן לראותו בעין (בין שריר הדו ראשי לשריר התלת ראשי).

Rיקש

New member
כאבים,

אבל כאשר פעם שהייתי מבצע את כפיפות מרפק בסגנון ההפוך (סופינציה?) פרק כף היד היה כואב לי! הרגשתי שהתנועה לי ממה טובה לגוף את אני לא עודה את התרגיל לעיתים קרובות. איך לכם לא כואב? Rיקש.

אלי ו.

New member
אם כואב אז לא עושים

תראה, אם כואב אז אל תעשה, הברכיאליס יעבוד גם באחיזה רגילה (תמיד אני צריך לחשוב רגע כשאומרים פרונציה/סופינציה) אין סיבה לעבוד מול כאב. אם לא נסית מוט W נסה. נסה גם משקוליות יד. יש עוד תרגיל, שאפשר לנסות, כפיפות מרפקים זוטמן: עושים את התרגיל על דוכן עם משקולת יד (יד אחת כל פעם) מרימים את המשקולת באחיזה רגילה, כשהמשקולת למעלה הופכים את כף היד ומורידים את המשקולת לאט (לפחות 3 שניות) באחיזה הפוכה. זה לא התרגיל שהייתי שם במרכז אימוני הידיים אבל וריאציה מענינת ודרך טובה לתקוף (גם) את הברכיאליס.

למעלה