כפיפות בטן

בלקר

New member
אימוןר שרירי הבטן

איך אני יכול לאמן את שרירי הבטן שלי כדי שאני אוכל לספוג אגרופים בבטן?

חיזוק שרירי בטן

חיזוק שרירי הבטן הוא דבר חיובי במיוחד - שרירי הבטן נמצאים במרכז הגוף, עוזרים לשמור על יציבה טובה ותורמים גם לחיזוק הגב. מאידך, חיזוק שרירי בטן במטרה להיות מסוגל לספוג אגרופים הוא דבר מיותר. לא משנה כמה חזקים יהיו שריריך, עדיין יש גבול בו לא ניתן לספוג אגרוף איכותי. מה גם, שאני מניח שבמשך היום (או אפילו בזמן קרב) לא תוכל להחזיק את שריריך המשורגים לאורך זמן. עדיך לנתב את האנרגיה כדי ללמוד איך לחמוק ביעילות מאגרוף (לבטן או לפנים).

בלקר

New member
לשמור על שרירי בטן לא יהיה קשה

אחרי הכל עוד מעט צבא. אני מתעמן בנין-ג'יטסו וקארטה, ובקארטה אמרו לי ששרירי הבטן שלי לא מספיק חזקים, אז אני רוצה לחזק אותם.

קח לך שותף ותראה מה תעשה..

שכב על הרצפה (על הגב), שהפרטנר שלך יחזיק לך את הרגליים ותעלה לכפיפת בטן ואיך שאתה יורד מהכפיפה שיתן לך אגרוף לבטן (איך שאתה יכול תעשו לכם רמה) וככה עוד פעם אתה עולה ושאתה בידיוק יורד הוא נותן אגרוף אפשר עם כפפת איגרוף ועדו פעם עולה וכך הלאה והלאה.. אחרי כמה חודשים תהיה לך בטן פלדה כי אתה גם מחזק את השרירים וגם מחשל את שרירי הבטן..

RoyceGracie

New member
זה ההבדל בין אומנות לחימה קשה לרכה

ואלו הדברים שמביאים לתוצאות מהירות

Tonjin

New member
אז זה ההבדל בין אומנות קשה לרכה...?

נשפכו כאן כאן כ"כ הרבה מילים על הנושא, באמת חבל שלא שאלנו אותך קודם...

RoyceGracie

New member
זה ההבדל לטעמי... אתה יכול להיות

קונפורמיסט ולחשוב שמה שנכון זה מה שכולם אומרים או מה שהחכמים אומרים. אבל אני חושב שמה שנכון זה מה שנכון לך בצורה סובייקטיבית. ובשבילי זה ההבדל... העובדות מראות שאדם שמחשל את הגוף שלו מגיע לתוצאות יותר גבוהות, אתה יכול להתאמן בצורה בריאה במשך 20 שנה ולהגיע לאותן לוצאות שאני מגיע עם חישול הגוף (וכן, להרוס אותו קצת) תוך שנה וחצי....

Tonjin

New member
אבל, אבל...

אני חשבתי שחכמים נקראים חכמים בגלל שהם אומרים מה שנכון... מה, זה לא ככה?

RoyceGracie

New member
אני חושב שחכמים נקראים חכמים

בגלל שהם אומרים את מה שרוצים לשמוע...לא תמיד, רוב הזמן... אתה באמת מאמין שיש משהו שנכון מפחינה אבסולוטית ?, הרי תמיד העתיד יכול לסתור את מה שהוכח...

העובדות? "קצת" ?!

אילו עובדות בדיוק? יש לך מחקרים בדוקים ועניינים בנושא הזה, שעליהם אתה מסתמך? אגב, אני לא בטוח שהורסים את הגוף - "קצת".

RoyceGracie

New member
ניסוי שדה !

נעלה לקרב כשהגוף לא מחושל, נחטוף מכות וניתן מכות... עכשיו נחשל את הגוף בצורה אינטנסיבית במשך שנה, נעלה שוב לקרב, ניתן ונחטוף מכות... כואב פחות ממקודם. הכאב פחות מגביל אותנו-הגענו לתוצאות יותר גבוהות, האם אני טועה ? כשבועטים בי אני רואה 2 אפשרויות, או לספוג או להתחמק (להעביר, וכו..) כשאני מתחמק (או מעביר, למשל באייקידו) הטכניקה מצריכה תיזמון וטכניקה גבוה. בשביל לספוג לא צריך הרבה טכניקה, לכן באיגרוף תאילנדי מגיעים לתוצאות גבוהות מהר מאד... הורסים את הגוף קצת, זה משתנה מאדם לאדם, אבל אני מכיר אנשים "מבוגרים" רבים שמתעסקים בחישולים שנים רבות ודבר זה לא פגע בגופם בצורה רצינית.

2 האפשרויות תמיד תקפות?

גם כשבועטים לך בביצים או בפנים אתה רואה את הספיגה כאפשרות?

MidNight Flame

New member
אני כל כך מחכה שהוא יגיע לגיל...

50 ככה, כשהגוף מתחיל בתהליך ה"האטה" ואז נראה אותו מדבר על "קצת" נזק.

nage

New member
מהניסיון שלי לא צריך לחקות עד גיל..

50 ולראיה אני ניסיתי את כל השטויות האלה שהייתי צעיר וטיפש (וחייל בין היתר) ועכשיו בגיל 33 אני מרגיש את נקמתו המתוקה של הגוף שלא שוכח כלום ולא סולח על כלום. והנה שיטה לחישול המצח: נעמדים על יד קיר כשהפנים אליו ומתחילים לדפוק ראסיות קטנות לקיר, כשלא מרגישים כאב יותר אפשר להגביר את הכוח. לאחר זמן מה לא מרגישים יותר כאב בשום חלק בגוף. זאת שיטה בדוקה מוחמד עלי ניסה אותה בהצלחה.
יוני

מכיר אישית אחד כזה

בחור חסון שהתאמן בקיוקושינאי ומגע מלא, עד שלקראת גיל 50 הבין את הנזקים שנגרמים לגוף שלו. אז החליט לזנוח כל מה שידע ולמד (וכל מה שלימד), שם חגורה לבנה ועבר להתאמן אצלנו.

RoyceGracie

New member
אתה לא יכול לצפות להגיע לתוצאות גבו

גבוהות בקרב בלי להיות מוכן להקריב משהו... זה לא קשור באופן מלא, אבל כל האומנויות לחימה החזקות שדופקות את הגוף, אותן אני רואה בזירות הקיי-1 והזירות יו אף סי וכו... אני לא רואה שם אומנויות לחימה "בריאות", אז אולי באמת כדי להגיע למשהו צריך להקריב... ולעבוד בצורה הכי בריאה ונכונה שיש לא מביאה לתוצאות, אלא לאשלית שליטה (אשליית הגנה עצמית) ואני לא אומר שהן לא טובות, הן טובות מאד אחרי הרבה זמן והמון תרגול... השיקולים שלי הם להלחם באומנות לחימה חזקה, לא בריאה, לדפוק את הגוף כמה שפחות, אבל להגיע למטרה של אומנויות לחימה-ללמוד להלחם כמה שיותר חזק וכמה שיותר מהר... כל אחד והמטרות שלו. יום טוב אנשים.

למעלה