כפיפות בטן

כפיפות בטן

רמי, אני מתאמן כחודשיים 3-5 פעמים בשבוע אני ממש שונא לעשות כפיפות בטן (גם משעמם, גם לפעמים אני יותר מרגיש את הגב מהבטן וגם המון רוב הפעמים אני לא מרגיש את הבטן) והמכשירים האחרים שבחדר כושר לא מתאימים לי, הורסים את הגב או שאני לא מרגיש כלום.. 3 שאלות: 1. האם אתה יכול להציע לי תרגילים נוספים לבטן, אולי עם משקולות, שימצאו חן בעיניי 2. האם כפיפות בטן קצרות (קצרות במרחק זאת אומרת) עושות אותה עבודה כמו כפיפות בטן רגילות (מהריצפה להגיע עד הסוף לרגליים..) 3. שאר השרירים שלי בגוף מתפתחים חוץ מהבטן, אם אני אעבוד על השרירים האחרים ולא על הבטן, האם גם הבטן שלי תתפתח עד שיראו ריבועים (ברור עם תזונה ואירובי..)

אלי ו.

New member
כנס למאמרים

יש שם תשובות לכל השאלות שלך. אחרי שתקרא יהיה לך הרבה יותר קל לשאול שאלות (אם ישארו) ולנו יהיה יותר נוח לענות לך.

sowhatt

New member
תשובות לחלק מהשאלות

קודם כל , האם אתה באיזון קלורי חיובי או שלילי? אם אתה באיזון קלורי חיובי אני לא חושב שתראה שינוי בבטן, כי אתה גם באיזון קלורי חיובי [היותר חשוב] וגם לא עובד עליה [הפחות חשוב]. כדי להבליט את הקוביות בבטן קודם כל צריך להוריד מסת שומן , באמת ע"י אירובי ותזונה, וגם בעבודה על שרירי הבטן, כמו כל שריר קטן אחר. 2 פעמים בשבוע, 6 סטים זה מספיק. [תרגילים לבטן עם התנגדות אפקטיביים יותר]. לגבי הכפיפות, יש הבדל משמעותי! הסיבה כנראה שאתה לא מרגיש את הבטן עובדת אלא את הגב או הרגליים היא שאתה כנראה לא מבצע את הכפיפות נכון. בשכיבה על הגב, ידיים מאחורי העורף או משולבות על החזה, רגליים על הרצפה, עדיף שלא יהיו מוחזקות ע"י ספסל, ועלייה איטית שמבוצעת ע"י הבטן ולא ע"י הצוואר למצב שיש זוית 30 מעלות בין הגוף לקרקע. כדי שתראה שזה באמת מפעיל את הבטן, תעשה חזרה כזאת ותחזיק את הבטן במצב הזה ל10 שניות אתה תראה שהבטן עובדת. הדגש הוא בעבודה נכונה ואיטית של הבטן, ואל כמה שיותר.

sowhatt

New member
אה וכן, תיכנס למאמרים במיוחד

קוביות בבטן... למה רשמתי כ"כ הרבה בהודעה הקודמת...:-o

קראתי את המאמר, יש לי עוד שאלות

אני באיזון קלורי חיובי ואני מבין שאני צריך להיות בשלילי להרזות ושיראו את הקוביות אבל ממה שהבנתי אני צריך לעשות גם אירובי וגם להיות באיזון קלורי חיובי, אבל ההרזיה, ההורדה באחוז השומן לא תהיה על חשבון פיתוח השרירים?

אלי ו.

New member
כן

כמעט בלתי אפשרי לעלות במסת שריר באיזון קלורי שלילי. כמעט בלתי אפשרי להוריד שומן באיזון קלורי חיובי. מה עושים? מחליטים על מה המטרה לחודשיים הקרובים (עליה במשקל או חיטוב) ואוכלים בהתאם.

עוד שאלה קטנטנה

רגע, אז אם אני אעדיף להיות באיזון קלורי חיובי, אני אעלה במשקל. אז לא יראו ריבועים אבל יראו את השינוי והשרירים בגוף, לדוג´ חזה, שריר יד קדמית ואחורית רגליים ועוד, נכון? אני לא אראה שמן.. (?) (אז בעצם איזון קלורי שלילי זה ממש דיאטה)

sowhatt

New member
כן יראו שינויים

בגוף, להעלות במשקל כמו שדיברו כאן זה לא אומר להשמין דווקא, ומה שאתה מעלה זה לא שומן [רק מעט], הכוונה היא להעלות במסת שריר לכן, אם תאכל נכון [דגש על פחמימות וחלבונים ועל מזון דל שומן], רוב המסה שתעלה תהיה מסת שריר ורק מעט ממנה מסת שומן, וזה נורמלי לחלוטין ואיזון קלורי שלילי זה אכן דיאטה [הרזייה] אגב, גם איזון קלורי חיובי זה דיאטה , דיאטה היא לא רק תוכנית להרזייה אלא גם ההפך

למעלה