כפילות?

kidron1

New member
כפילות?

חברים שלום, האם במשפט הבא יש כפילות? מה דעתכם? חוסר הוודאות בתוצאת המס נגרם הן בשל כך שהגוף הביורוקראטי לרוב לא מוסר לנישום את כל המידע שבידיו ולא "חושף את קלפיו" בפני הנישום במסגרת ההליך השומתי, והן בשל יכולתו של הביורוקרט להציג טיעונים חדשים לאורך ההליך השומתי ו"לשלוף קלפים מן השרוול". תודה ושבת שלום אביבית

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חושבת שיש כאן כפילות, אבל זה משפט ממש ארוך

ודי מסורבל. נראה לי שעדיף לשבור אותו כדי לעזור לקורא לעכל חלק חלק. אפשר למספר, או לכתוב בצורה של פסקה. הנה ההצעה שלי, ערכתי כמה שינויים סגנוניים: חוסר הוודאות בתוצאת המס נובע משתי סיבות: האחת – על פי רוב הגוף הבירוקרטי* לא מוסר לנישום את כל המידע שבידיו ולא "חושף את קלפיו" בפני הנישום במסגרת ההליך השומתי; השנייה – הבירוקרט יכול להציג טיעונים חדשים במהלך ההליך השומתי ו"לשלוף קלפים מן השרוול". אגב, אני לא יודעת מהי במת הפרסום, אבל באופן כללי לא מומלץ להשתמש בסלנג בכתיבה אקדמית (למשל). גם אם הוא בתוך מירכאות זה לא הופך אותו לתקין; בכתיבה אלגנטית מחפשים דרכי הבעה גבוהות להעברת המסר. ---------------------------------- * לפי מאגר המונחים של האקדמיה, זה הכתיב הנכון.

kidron1

New member
קיבלתי ....

גם את החלוקה וגם את ההצעה בנוגע לשימוש בסלנג. אעביר את הצעותייך למחבר. שבת שלום אביבית

למעלה