כפילויות בטבלה

roavi

New member
כפילויות בטבלה

שלום לחברי הפורום, Sql Server 2000 . רקע: יש לי טבלה בעלת המבנה הבא: 1. קוד לקוח, סוג נתונים אלפא נומרי. 2. תאור לקוח , סוג נתון אלפא נומרי. הטבלה מכילה כ 300 שורות. הבעיה: ישנם כפילויות בתאור הלקוח, אך לכל תאור לקוח יש קוד שונה, למשל: תאור לקוח בשם: קוקה קולה(מופיע פעמיים בדיוק באותם תווים) לאחד יש קוד 01 ולשני קוד 015 . המטרה שלי: 1. לאתר כפילויות בטבלה. 2. לעדכן את הטבלה כך שרק פעם אחת יופיע תאור הלקוח עם קוד ייחודי לו מבלי לשנות את התאור, כאן אני צריך את עזרתכם ברעיון לכתיבה של פרוצדורה אחת או יותר לטיפול בכך. תודה על עזרתכם.

GeForce 5

New member
>>

לגבי מציאת הכפילויות, משהו כזה:
SELECT CustomerDescription, COUNT(*) AS Total FROM YourTable GROUP BY CustomerDescription HAVING COUNT(*) > 1​
לגבי טיפול ומחיקה, מה אתה מעוניין למחוק? את אחת השורות אקראית או שישנה איזושהי לוגיקה?

roavi

New member
>>

1. לגבי איתור ערכים כפולים תודה. 2. לגבי טיפול במחיקה אני לא מעוניין למחוק אקראית כי הקוד בטבלת האב קשור לטבלת בן. אתן דוגמא: כל בוקר אני מקבל מספר קבצים, לצורך הדוגמא אשתמש בשני סוגי קבצים עיקריים. 1. קובץ פענוח בו יש קוד ותיאור. 2. קובץ נתונים בו יש קוד ומשתנים. הקוד בקובץ הנתונים יכול להיות עם כפילות, הקוד בקובץ הפענוח חייב להיות חד ערכי. הקוד בקובץ הפענוח קשור בקשר של יחיד לרבים לקוד בקובץ הנתונים. הבעיה: בקובץ הפענוח מתקבלים שני ערכים דומים בתיאור אך בקודים שונים, הקשר בין שני הקבצים הוא בעזרת אותו קוד אך אני רוצה לגרום לכך שלא יהיו ערכים כפולים בקובץ הפענוח , הבעיה שלי שאם אני מוחק את אחד הערכים מקובץ הפענוח אני גם מוחק את הרשומה הקשורה בו בטבלת הנתונים,וזה לא רצוי. יש רעיון או לוגיקה לטיפול במצב זה? תודה.

למעלה