כפייתיות וחרדה

כפייתיות וחרדה

שלום לכולם,

צריכה את עזרתכם! ילד בן 7, pdd בתפקוד גבוה מאוד עם בעיות רגשיות, משולב בכיתה רגילה.
הוא מרטיב בלילה, הוא אינו קם לעשות פיפי, אלא צריך להעיר אותו ולסחוב אותו לשירותים.
בעיה נוספת, שהוא מוכן לשתות רק מבקבוק מסויים, עם צבע ספציפי ולא מוכן לשום תחליף אחר, ולא מוכן לעבור לשתות בכוס גם בבית.
הוא היה בקלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, פסיכולוגית רגשית ולא נעשתה שום התקדמות בנושא, למרות שהתקדם בנושאים אחרים בצעדי ענק!

אני צריכה המלצות למי פונים במקרה כזה? אנחנו מראשל"צ.

למישהו יש ניסיון דומה או רעיונות איך אפשר לפתור את הבעיות?

תודה רבה מראש!

שלומות0

New member
לגבי הרטבה

אני לא יכולה ליעץ לך, לגבי בקבוק ושתיה בבקשה אל תלחמי בזה , זה קבעון וזה הצורך שלו להתמיד לשתות מאותו מקום, צבע, צורה וסוג חומר, אל תלחמי ואל תנסי לשלול ממנו את הצורך הזה,
הבת שלי בת כמעט חמש עשרה ועדין שותה מאותו סוג של כוס של במשך כמה שנים, אני יודעת שאם אני אלחם בזה אני אכניס אותה למצוקה כי טוב לה לשתות בכוס המסוימת הזו..

TikvaBonneh

New member
גם ילדים רבים בהתפתחות תקינה

עדיין מרטיבים בלילה בגיל הזה. לכי לסופרפארם ותראי, יש שם חיתולי DRY NIGHTS עד גיל 15. זה עניין פיזיולוגי, השלפוחית קטנה והשינה עמוקה. זה יסתדר כשהוא יגדל.
לגבי הקבעונות, זה באמת נובע מחרדות.

dina199

New member
האם עשיתם בדיקה גופנית והכל תקין

מבחינה פיזיולוגית ?

לא הייתי מתעקשת על עניין הבקבוק. הוא רק בן 7 , זה לא ילד גדול (למרות שהרבה הורים חושבים שכן
). הוא א"ס שמשולב בכיתה רגילה עם לחצים של כיתה רגילה לכן הוא עובד קשה מאוד ומופעלים עליו הרבה לחצים . כתבת שיש לו בעיות רגשיות (ולדעתי זה בהחלט יכול להיות קשור אחד לשני - הלחץ בכיתה ובעיות רגשיות).
אז אם הבקבוק הספציפי זה המפלט שלו וזה מה שמרגיע אותו - למה צריך להתעקש להחליף אותו למשה אחר.
ולמעשה רוב אנשים בישראל שותים מים מבקבוקים אישיים

למעלה