כפייה דתית?

כפייה דתית?

ובכן, אז כפי שידוע לכולנו (וזה ידוע לכולנו (!) אז אל תנסו להכחיש
) - אלוהים מבקש מג'ואן לעשות מטלות בכל פרק... או האומנם? האם אתם חושבים שהוא כופה על ג'ואן לעשות את הדברים שהיא עושה? כלומר, נכון שיש את כל השיט הזה של הרצון החופשי, ואפילו בפרק של המכירת חצר כשהיא אמרה שהיא לא רוצה לעשות את המכירה, אז הוא ענה לה בפשטות עוקצנית קמעה: "בסדר! אל תעשי!" (מה שגרם לג'ואן לנקיפות מצפון וגרם לה בסוף כן לקיים את המכירה...) אבל בפרק האחרון, למשל, הוא אמר לה ישירות: "תביאי לי את הכפתור!" והוא אף הושיט את ידו וחיכה שהיא תניח בידו את החפץ... הדרך היחידה שאפשר לכפות יותר מכך זה פשוט לקפוץ על הנערה ולחטוף ממנה את הכפתור בכוח! האם אתם חושבים שכך המצב? שהוא בעצם די מכריח את ג'ואן לעשות את המטלות? או שאולי אתם חושבים שהמצב יישאר ככה רק בהתחלה, כיוון שהיא השתנתה והתבגרה מספיק בשביל שיהיה לה מספיק כוח לעשות את האקטים האלו בעצמה...? האם אתם מסכימים עם השיטה הספציפית הזאת של אלוהים? האם אתם חושבים שזה סוג של "טאף לאב" - או שמה אתם חושבים שיש דרך אחרת לטפל בדברים? או שאולי אתם לא מסכימים איתי כלל וכלל, וחושבים שאלוהים נותן לג'ואן חופש פעולה מלא לעשות את מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה

האמת היא שאין לי מושג...

אבך בכול אופן, נראה לי שזה קשור למקרה, כי יש מקרים שהוא צריך להיות יותר ברור ורציני, ויש פרקים שלא... למשל במכירת חצר, זה היה רק כדיי שהיא תכיר את פניו האמיתיים של זה שהוא היה ברדיו של הבצפר שלה...(למי שלא זוכר, הוא גנב לאבא שלה את התג...)

S h a y 9 9 9

New member
יחסי אלוהים-ג'ואן

הם יחסים מאוד מורכבים ומיוחדים. ג'ואן מבינה שהיא מדברת עם אלוהים והיא מבינה שאלוהים יודע יותר ממנה והיא מבינה שהוא בטוח 100% פועל לטובתה- זה הבסיס של הקשר ביניהם. לפי הבסיס הזה -ג'ואן בעצם מרגישה מחוייבת לעשות כל מה שאלוהים אומר לה... ואלוהים מצידו/ה יודע כל דבר שג'ואן חושבת ומבינה ולכן יודע שהיא תעשה כרצונו בכל מקרה, הדבר היחיד שג'ואן מבקשת בתמורה (ולרוב לא מקבלת) זה להבין למה היא צריכה לעשות את המשימות האלה... בדר"כ היא כן מבינה למה היא עשתה את מה שעשתה לאחר מעשה אבל נדיר מאוד שהיא מבינה את חשיבות המשימה לפני. (מזכיר קצת צבא). אני חושב שאלוהים מחנך את ג'ואן לראות את התמונה הגדולה ולא להסתפק כל הזמן בראיה הצרה של המצב כמו שהרבה בני נוער תופסים את סביבתם. השאלה שלי זה מי מחברי הפורום הזה היה רוצה להיות במקום ג'ואן? מי מכם היה מוכן להיות שליח אלוהים ולבצע משימות ללא הכרה מצד החברה ושכולם יחשבו שהוא לא נורמלי? אני אישית חושב שהייתי אומר לאלוהים ללכת למצוא מישהו אחר... לא בטוח, אולי.

shanyz

New member
אני מסכימה איתך...../images/Emo39.gif

ואם הייתי רוצה להתחלף עם ג'ואן? מצד אחד כן ומצד אחד לא. אוקי נגיד ואני כן הייתי מתחלפת, אז כמו שרואים בתוכנית, לג'ואן אין הרבה חברים, והיא יוצאת די משוגעת מכל השגעונות האלה שיש לה (בונה סירה, רוצה להיות מעודדת, מצטרפת לכימיה <כימיה נכון?
> וכ'ו) אבל מצד שני....לעשות מעשים טובים, לגלות דברים חדשים על הסביבה ועל עצמה, לעזור לכל מיני אנשים ולמשפחתה... אז אולי כן. אבל בגדול לא

אני הייתי מתה להיות כמו ג'ואן!!!

זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לבנאדם!!!לעזור לאחרים לדבר עם אלוהים!!! זה כמו חלום שלא מתגשם!!

אני...

אני ממש ממש הייתי מוכנה ורוצה להתחלף עם ג'ואן. אבל זה די קשור לתסביך שיש לי מאז ימי הילדות וההערצה של כל גיבורי העל והפאוור ריינג'רס בפרט.
ככה הייתי מישו מיוחד, לא סתם דניה המשעממת. והייתי עוזרת לאנשים. והיו לי חיים מעניינים.
אבל מהצד השני אין לי מושג מה הייתי עושה אם כולם (ואפילו אני) היו מתחילים לפקפק בשפיות שלי ולשנוא אותי. ואני מסכימה איתך בקשר ליחסי הג'ואן-אלוהים. הוא לא הכריח אותה לעשות כלום, אבל בגלל שהיא יודעת שהוא אלוהים ויודעת (עמוק עמוק בפנים) שיש סיבה לעשות את מה שהוא מבקש ממנה היא מסכימה.

גמנ ימסכים איתך לגמרי....

ואני לא הייתי רוצה להתחלף עם ג'ואן... אמנם המטרה מקדשת את האמצעים במקרה הזה אבל אני פשוט לא הייתי עומד בזה...

3 מילים../images/Emo168.gif

רגשות אשמה הוא כמו מארי בכולם אוהבים את ריימונד: "אוקיי רוברט, אל תתחתן, אז לא יהיו לי עוד נכדים, לא נורא, אני רק זקנה שלא חשובה לעולם, מה אכפת לכם, נכון?" או עוד 3 מילים: פסיכולוגיה הפוכה: "אוקיי אז אל תעשי" יענו עושה עליה פסיכולוגיה הפוכה וגם אם הוא אלוהים הוא יכול לשלוט ברגשות שלה, לא? אז למה הוא לא עושזה את זה?

S h a y 9 9 9

New member
הוא לא יכול

לשלוט לה על הרגשות, זה סותר את כל הקטע של רצון חופשי

ברודי

New member
לדעתי לפחות..

הקב"ה משמע האלוקים שלנו (והיחידי:|) כל הזמן גורם לנו לעשות דברים, שוב, לא במסגרת ביטול הרצון החופשי אבל ע"י יצירת סיטואציה טיבעית שתגרום לנו להגיב לפי האופי שלנו בצורה שהוא רוצה. (כי הוא יודע שככה נגיב למה שהוא עושה). הבעיה היא שכשרוצים להמיר את העיקרון הזה לסידרת טלויזיה, יש כמה דברים בדרך שצריך לשנות. כמו ההתגלמות המוחשית של האלוקים כדי שהקהל יבין שזה האלוקים שאמר לה/ביקש ממנה לעשות את... מה שהיא לא עושה. מה שיוצא זה שזה נראה לנו כאילו הוא אומר לה- תביאי את הכפתור!! כי אנחנו צופים בסידרה ורק ככה אנחנו מבינים שזה מה שהוא רוצה ממנה, כשלמעשה אם זאת היתה המציאות סביר להניח שהקב"ה היה יוצר סיטואציה שהיתה גורמת לג'ואן בצורה טבעית מרצונה החופשי לא להמשיך בתעמולה ולגשת למבחן שוב. אבל אם זה היה קורה ככה גם בסידרה לא היינו מבינים שזה האלוקים שאמר לה אלא היינו מסתכלים על זה כעל התגלגלות טיבעית של ארועים ואז.. ובכן.. לא היה טעם לסידרה. בקיצור זה שהוא "מכריח" אותה זה רק בגלל שקשה להעביר את הרעיון הזה לסידרת טלויזיה, כשלמעשה גם בחיי היומיום סביר להניח שאנחנו עושים דברים שנגררים מתוצאות של דברים אחרים שמכוונים מהקב"ה.

S h a y 9 9 9

New member
זה כבר עיניין של אמונה

אני ממש לא מסכים עם הניתוח הזה כי אני חושב שהמעשים שלנו נשלטים על ידינו- אני אחראי לגורלי והסביבה בה אני נמצא כמובן שמשפיע עלי... אבל... אלוהים? לא מאמין.

shanyz

New member
אממממ../images/Emo39.gif

אתה אומר שאנחנו אחראיים לגורל שלנו... אז אתה לא חושב שיש דבר כזה "גורל"- כלומר שיש משהו שגורם לדברים לקרות כמו שהם? לאו דוקוא אלוהים. אבל משהו כלשהו. נגיד אם קורה לך משהו אז כנראה שזה היה צריך להיות... או שאתה מאמין שכל מה שקורה זה אך ורק התוצאות של המעשים שלך והסביבה שלך? אין שום דבר אחר שלדעתך קובע חלק מהגורל שלנו? (ולאו דווקא אלוהים, גם אני לא מאמינה באלוהים)

את בטוחה../images/Emo168.gif

שאת לא החצי האבוד שלי??? ממש גנבת לי את המילים מהפה גם אני חושב שמישהנו אחרי אבל לא אלוהים

shanyz

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

אולי אני כן החצי השני שלך...צריך לברר את זה

ברודי

New member
אז אני מצטערת..../images/Emo4.gif

זאת התשובה היחידה שיכולה להיות לי כי היא לפי השקפת העולם שלי וזאתי ההשקפה שלי. תראה אני גם מסכימה עם מה שאמרת פשוט, תוספת של אלוקים, גם הוא משפיע עלינו וגורם לנו לעשות דברים. אבל מאחר וזה כבר עניין של אמונה אז, ובכן, חפיף
.

אני חושבת:

הגורל, הוא גורל, ולא תמיד אפשר לשנות אותו, אבל את הרגשות שלנו, והחמשבות, אנחנו מחלליטים... לרוב...

Darrens Girl

New member
על מחשבות אפשר לשלוט...

אבל איך את יכולה לשלוט על רגשות? אני לא יכולה \: הלוואי ויכולנו לשלוט על רגשות.. :\

למעלה