כפייה דתית

ai27

Well-known member
בושה וחרפה! אבל אהה... היכן הכפיה הדתית בדיוק? בכך שלא התירו גם לתלמידים נקבות לחבוש כיפה?
נשמע שהכריחו תלמידים מסורתיים ללמוד בבית ספר ממלכתי
וכשאלו למדו תורה, הם חבשו כיפות כנהוג.

המצווה בגמרא היא כיסוי ראש בזמן תפילות ולימוד תורה
ורק ממידת החסידות נוהגים ללכת בכיסוי ראש בקביעות.

Harrington

Well-known member
מנהל
נשמע שהכריחו תלמידים מסורתיים ללמוד בבית ספר ממלכתי
אבל זה לא נאמר בשום מקום :). אני מסתמך על המידע שנכתב כאן בלבד ובו מה לעשות, לא מצאתי שום "כפיה דתית" מיוחדת.
המצווה בגמרא היא כיסוי ראש בזמן תפילות ולימוד תורה
ורק ממידת החסידות נוהגים ללכת בכיסוי ראש בקביעות.
זאת לא ההלכה, אבל זה דיון אחר לחלוטין.

Harrington

Well-known member
מנהל
הבושה היא שיש חכמולוגים |חרדי|ם נבערים שמתעלמים מהמציאות!!
והמבין, אם הוא בכלל מסוגל להבין, יבין!!!
אכן ספק, בתור אחד שרואה בכל אפצ'י כפיה דתית, שתבין. אבל למעלה בפוסט הפותח של השרשור, מה לעשות, לא מופיעה כל כפיה דתית. עד שבן העובדת במקום לא ירחיב את ידיעותיו, אין לנו מושג אם התלמידים הרגישו צורך עצמי לשים כיפה בלימודי התנ"ך למשל, אם זה נכפה עליהם ואם כן, על-ידי איזה גורם (דתי? חילוני מכבד ר"ל?).

בקיצור, אפשר לעסוק בניחושים ואפשר כמובן ללכת במסלול שלך, קרי להסיק שהמציאות היא א-ב-ג סתם כי זה נוח לנו ועל אף שזה לא נאמר. אפשר גם להיות מעט הגון והוגן יותר ופשוט לבקש פרטים נוספים, ככל שיש כאלה בנמצא ואם אין, מה לעשות, להודות בכך שעדות לכפיה דתית אין כאן.

אבי בן 1231

Well-known member
אכן ספק, בתור אחד שרואה בכל אפצ'י כפיה דתית, שתבין. אבל למעלה בפוסט הפותח של השרשור, מה לעשות, לא מופיעה כל כפיה דתית. עד שבן העובדת במקום לא ירחיב את ידיעותיו, אין לנו מושג אם התלמידים הרגישו צורך עצמי לשים כיפה בלימודי התנ"ך למשל, אם זה נכפה עליהם ואם כן, על-ידי איזה גורם (דתי? חילוני מכבד ר"ל?).

בקיצור, אפשר לעסוק בניחושים ואפשר כמובן ללכת במסלול שלך, קרי להסיק שהמציאות היא א-ב-ג סתם כי זה נוח לנו ועל אף שזה לא נאמר. אפשר גם להיות מעט הגון והוגן יותר ופשוט לבקש פרטים נוספים, ככל שיש כאלה בנמצא ואם אין, מה לעשות, להודות בכך שעדות לכפיה דתית אין כאן.
איפה ראית בישראל אפצ'ים|תוהה| :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Harrington

Well-known member
מנהל
בכך שהייתה תקנה שחייבה אותם.
אההההה... אוקיי. זה משהו חדש שלא מופיע בפוסט המקורי :cool:. כעת נותר רק לוודא שמי שכתב את התקנה הוא גורם דתי כלשהו ואז נוכל אכן להתחיל לדבר על "כפיה דתית".
זה אחד הגורמים שגרמה לאמא שלי ולאחותה (דודתי היחידה) לעזוב את הדת בהדרגה.
מבלי לפגוע באמך שתח' ודודתך, זה די מטופש, סליחה שאני אומר. מי שהדת שלו או קרבתו לדת מתבססת על איך שאחרים נוהגים בה, לכתחילה לא היה קרוב במיוחד לדתו. אולי גדל לתוכה, אולי סתם עשה הצגות. אבל תחושת אמונה שמובילה לדת לא הייתה שם לכתחילה. היהודים שמאמינים באמת ובתמים, שום התנהגות של שום גורם שלישי לא יכול להרחיקם מאמונתם זו, קרי מדתם. זאת פשוט לא אופציה בכלל.

בכלל ובלי קשר לכך, מי שינתח את הסוגיה שלא מתוך תחושות רגשיות/רגישות, יתקשה למצוא דרך בה אפשר לקיים את החברה ההטרוגנית שקיימת בישראל מבלי שפה ושם תהיה כפיה (דתית וחילונית כאחת). אז במדינת כל אזרחיה כפי שזה מכונה, אולי אפשר לחיות כך. אבל אצלנו מה/מי שמחזיק את המדינה זאת אותה חברה הטרוגנית ומה לעשות, יש לזה השלכות ויש לזה מחירים, לטוב ולמוטב. על סמך מציאות נדרשת זו להחליט להתרחק מהדת כאמור, לא באמת רציני (אבל אחלה תירוץ למי שיישמע אותו ולא יטריח לבקר אותו ע"י הפעלת המוח וחקירה).

דורי 1981

Well-known member
מבלי לפגוע באמך שתח' ודודתך, זה די מטופש, סליחה שאני אומר. מי שהדת שלו או קרבתו לדת מתבססת על איך שאחרים נוהגים בה, לכתחילה לא היה קרוב במיוחד לדתו. אולי גדל לתוכה, אולי סתם עשה הצגות. אבל תחושת אמונה שמובילה לדת לא הייתה שם לכתחילה. היהודים שמאמינים באמת ובתמים, שום התנהגות של שום גורם שלישי לא יכול להרחיקם מאמונתם זו, קרי מדתם. זאת פשוט לא אופציה בכלל.
לא נעלבתי, אני רק אומר למה זה קרה. הן מציינות את זה כאחד הגורמים לכך. אגב, מהצד של אמא שלי אני לא 100% אשכנזי. זאת עובדה, לא רע או טוב.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא נעלבתי, אני רק אומר למה זה קרה.
אז זהו, שכנראה שלא :cool:. אתה אומר מדוע סיפרו לך (כלומר את הסיבה שהשמיעו באוזניך) שזה קרה. אך זאת לא הסיבה האמיתית מהטעם שפירטתי למעלה. אולי הן עצמן חושבות כך, אולי הן רק הציגו את זה כתירוץ כלפי קרוביהן. אינני מכיר ואינני יודע. אבל זה פשוט לא אמיתי בעיני. או לחלופין, מלמד על החלטה מאוד לא מושכלת או הגיונית.
הן מציינות את זה כאחד הגורמים לכך.
זכותן. אני לא הכתובת להגיד להן את האמת בפנים. אני רק מנתח את זה בצורה קרה (מה שנוח לי לעשות, בהיעדר היכרות) ומגיעה למסקנה היחידה שמתאפשרת להבנתי.
אגב, מהצד של אמא שלי אני לא 100% אשכנזי. זאת עובדה, לא רע או טוב.
מברוק, אך לא ברור לי מה זה קשור לענין. אא"כ תבקש לטעון זאת בתגובה לטענתי שזאת החלטה לא חכמה במיוחד ולטעון שמי שאינו אשכנזי סובל מחוסר חוכמה. אך זה כבר בינך לבין משפחתך. אני לא מקבל את הטיעון הזה* לכתחילה, לא כלפי משפחתך ולא כלפי אף מזרחי אחר.

* שנשמע רבות מפי אשכנזים שמאלניים כלפי מצביעי המחנה הלאומי כידוע.

evglev1

Well-known member
מנהל
אמא שלי סיפרה לי היום (ממש לפני דקות) שבביה"ס שלה בקריית שלום תלמידים זכרים חבשו כיפה בשיעורי תנ"ך.
השאלה אם בכפייה או מבחירה. אגב גם כשעושים טקס קבורה או טקס למת חובשים כיפה. ובעצם גם אצל אחותי הנוסעת בשבת ושהצביעה לגנץ בחגיגות חנוכה כשהדליקו את הנרות, בני המשפחה הגברים התבקשו לחבוש כיפה.

נסיך.333

Well-known member
אני בטוח שאם אתה נכנס למסגד אתה לא חולץ נעלים
בטח אתה גם לא מכבד כנסיות שאתה מבקר שם.
וזה בטח לא צביעות וטימטום..

למעלה