בושה וחרפה! אבל אהה... היכן הכפיה הדתית בדיוק? בכך שלא התירו גם לתלמידים נקבות לחבוש כיפה?אמא שלי סיפרה לי היום (ממש לפני דקות) שבביה"ס שלה בקריית שלום תלמידים זכרים חבשו כיפה בשיעורי תנ"ך.
נשמע שהכריחו תלמידים מסורתיים ללמוד בבית ספר ממלכתיבושה וחרפה! אבל אהה... היכן הכפיה הדתית בדיוק? בכך שלא התירו גם לתלמידים נקבות לחבוש כיפה?
אבל זה לא נאמר בשום מקוםנשמע שהכריחו תלמידים מסורתיים ללמוד בבית ספר ממלכתי
זאת לא ההלכה, אבל זה דיון אחר לחלוטין.המצווה בגמרא היא כיסוי ראש בזמן תפילות ולימוד תורה
ורק ממידת החסידות נוהגים ללכת בכיסוי ראש בקביעות.
הבושה היא שיש חכמולוגיםבושה וחרפה! אבל אהה... היכן הכפיה הדתית בדיוק? בכך שלא התירו גם לתלמידים נקבות לחבוש כיפה?
אכן ספק, בתור אחד שרואה בכל אפצ'י כפיה דתית, שתבין. אבל למעלה בפוסט הפותח של השרשור, מה לעשות, לא מופיעה כל כפיה דתית. עד שבן העובדת במקום לא ירחיב את ידיעותיו, אין לנו מושג אם התלמידים הרגישו צורך עצמי לשים כיפה בלימודי התנ"ך למשל, אם זה נכפה עליהם ואם כן, על-ידי איזה גורם (דתי? חילוני מכבד ר"ל?).הבושה היא שיש חכמולוגיםם נבערים שמתעלמים מהמציאות!!
והמבין, אם הוא בכלל מסוגל להבין, יבין!!!
איפה ראית בישראל אפצ'יםאכן ספק, בתור אחד שרואה בכל אפצ'י כפיה דתית, שתבין. אבל למעלה בפוסט הפותח של השרשור, מה לעשות, לא מופיעה כל כפיה דתית. עד שבן העובדת במקום לא ירחיב את ידיעותיו, אין לנו מושג אם התלמידים הרגישו צורך עצמי לשים כיפה בלימודי התנ"ך למשל, אם זה נכפה עליהם ואם כן, על-ידי איזה גורם (דתי? חילוני מכבד ר"ל?).
בקיצור, אפשר לעסוק בניחושים ואפשר כמובן ללכת במסלול שלך, קרי להסיק שהמציאות היא א-ב-ג סתם כי זה נוח לנו ועל אף שזה לא נאמר. אפשר גם להיות מעט הגון והוגן יותר ופשוט לבקש פרטים נוספים, ככל שיש כאלה בנמצא ואם אין, מה לעשות, להודות בכך שעדות לכפיה דתית אין כאן.
משהו שרק חובשי כיפות שנוהגים כך בשל האקדח שמוצמד לרקתם יכולים לראות. אתה חכם וחזק מדי לענין.איפה ראית בישראל אפצ'ים![]()
![]()
![]()
בכך שהייתה תקנה שחייבה אותם. זה אחד הגורמים שגרמה לאמא שלי ולאחותה (דודתי היחידה) לעזוב את הדת בהדרגה.בושה וחרפה! אבל אהה... היכן הכפיה הדתית בדיוק? בכך שלא התירו גם לתלמידים נקבות לחבוש כיפה?
אההההה... אוקיי. זה משהו חדש שלא מופיע בפוסט המקוריבכך שהייתה תקנה שחייבה אותם.
מבלי לפגוע באמך שתח' ודודתך, זה די מטופש, סליחה שאני אומר. מי שהדת שלו או קרבתו לדת מתבססת על איך שאחרים נוהגים בה, לכתחילה לא היה קרוב במיוחד לדתו. אולי גדל לתוכה, אולי סתם עשה הצגות. אבל תחושת אמונה שמובילה לדת לא הייתה שם לכתחילה. היהודים שמאמינים באמת ובתמים, שום התנהגות של שום גורם שלישי לא יכול להרחיקם מאמונתם זו, קרי מדתם. זאת פשוט לא אופציה בכלל.זה אחד הגורמים שגרמה לאמא שלי ולאחותה (דודתי היחידה) לעזוב את הדת בהדרגה.
לא נעלבתי, אני רק אומר למה זה קרה. הן מציינות את זה כאחד הגורמים לכך. אגב, מהצד של אמא שלי אני לא 100% אשכנזי. זאת עובדה, לא רע או טוב.מבלי לפגוע באמך שתח' ודודתך, זה די מטופש, סליחה שאני אומר. מי שהדת שלו או קרבתו לדת מתבססת על איך שאחרים נוהגים בה, לכתחילה לא היה קרוב במיוחד לדתו. אולי גדל לתוכה, אולי סתם עשה הצגות. אבל תחושת אמונה שמובילה לדת לא הייתה שם לכתחילה. היהודים שמאמינים באמת ובתמים, שום התנהגות של שום גורם שלישי לא יכול להרחיקם מאמונתם זו, קרי מדתם. זאת פשוט לא אופציה בכלל.
אז זהו, שכנראה שלאלא נעלבתי, אני רק אומר למה זה קרה.
זכותן. אני לא הכתובת להגיד להן את האמת בפנים. אני רק מנתח את זה בצורה קרה (מה שנוח לי לעשות, בהיעדר היכרות) ומגיעה למסקנה היחידה שמתאפשרת להבנתי.הן מציינות את זה כאחד הגורמים לכך.
מברוק, אך לא ברור לי מה זה קשור לענין. אא"כ תבקש לטעון זאת בתגובה לטענתי שזאת החלטה לא חכמה במיוחד ולטעון שמי שאינו אשכנזי סובל מחוסר חוכמה. אך זה כבר בינך לבין משפחתך. אני לא מקבל את הטיעון הזה* לכתחילה, לא כלפי משפחתך ולא כלפי אף מזרחי אחר.אגב, מהצד של אמא שלי אני לא 100% אשכנזי. זאת עובדה, לא רע או טוב.
השאלה אם בכפייה או מבחירה. אגב גם כשעושים טקס קבורה או טקס למת חובשים כיפה. ובעצם גם אצל אחותי הנוסעת בשבת ושהצביעה לגנץ בחגיגות חנוכה כשהדליקו את הנרות, בני המשפחה הגברים התבקשו לחבוש כיפה.אמא שלי סיפרה לי היום (ממש לפני דקות) שבביה"ס שלה בקריית שלום תלמידים זכרים חבשו כיפה בשיעורי תנ"ך.
לא ביררתי לעומק.השאלה אם בכפייה או מבחירה. אגב גם כשעושים טקס קבורה או טקס למת חובשים כיפה. ובעצם גם אצל אחותי הנוסעת בשבת ושהצביעה לגנץ בחגיגות חנוכה כשהדליקו את הנרות, בני המשפחה הגברים התבקשו לחבוש כיפה.
אז על סמך מה בחרת את הכותרת (זולת נסיון השמצה וגריפת לייקים מתוקפים פבלוביים של הדת/יים)?לא ביררתי לעומק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.