כפיה תרבותית

LEATHER REBEL

New member
כאז כן עתה... !

לא יקבלו בבית מה שהם רוצים או חושבים שהם רוצים? ילכו לחברים. זה ככה בממתקים, ספרים, בתקליטים, בסרטים ובטלויזיה. לא ברור לי מה בדיוק עומד מאחורי הרעיון של "מניעת תרבות קלוקלת" (אם כך אכן ההורים מגדירים זאת), אבל מה שברור לי בהחלט הוא שאם הילדים לא מעוניים להתחבר למה שההורים מעוניינים לכפות עליהם להתחבר, הם ימצאו את מבוקשם במקום אחר... מן המפורסמות הוא ש: לא תענה לילד/ה על שאלות מסויימות שהוא שואל/ת? ימצאו בסופו של דבר מישהו אחר לשאול אותו. אפשר כמובן להטות את השאלה לגבי כל נושא שבעולם. ההורים שלי למשל לה החזיקו בבית ממתקים, אם כי לא היה להם צל של ספק לגבי השאלה "האם הילד שלכם אוכל ממתקים במקום אחר". הם לא היו עד כדי כך מנותקים מהמציאות. וככה זה יכול להימשך, אלא אם להורים יש גם תכניות למנוע מהילדים לצאת מהבית כדי שלא יספגו מה שלהגדרתם הוא "תרבות קלוקלת". מקווה שלא זה המצב...

פלגיה

New member
ממתקים וטלוויזיה

אני מונעת אותם בבית, בידיעה שמחוץ לבית יצרכו אותם. עדין אני חושבת שה"מחוץ לבית" הוא בכמות קטנה, ובגיל מאוחר יותר, ולכן הנזק קטן בהרבה.

LEATHER REBEL

New member
את משלה את עצמך.

לשקר זה חלק מטבע האדם. אמנם זה חטא, אבל כידוע אף אחד לא יהיה מושלם לעולם. האדם אינו אלהים. את באמת חושבת שכל מה שהם מספרים לך זה נכון? ברור שאת מחנכת אותם לומר את האמת ורק את האמת, אבל לא כדאי להיסחף ולהאמין שאכן כך הם נוהגים תמיד. ממתקים עוד אפשר איכשהו להימנע. טלויזיה זה משהו אחר.

פלגיה

New member
אתה מוכן להסביר את עצמך?

אתה יודע איפה אני גרה? מה הילדים שלי עושים או לא עושים?

LEATHER REBEL

New member
אני יודע שאת דתיה

לא יודע איפה גרה וזה גם לא חשוב לעצם העניין. נא לקרוא היטב את מה שמובא להלן: טבע האדם הוא תמיד אותו דבר, לא משנה איזה חינוך קיבל. גם אם יודע להדחיק, אם בהצלחה ואם פחות, זה עדיין לא מונע ממנו בסופו של דבר לעשות מה שמזהירים אותו שלא יעשה. זהו טבע האדם, וכל מי שטוען שלא כך הוא הדבר משלה אך ורק את עצמו. אין לי צורך להסביר את עצמי מעבר לזה, כי כשבן/בת שיחי לא מסכים/ה מלכתחילה, כבר ברור שאין סיבה לנסות לשכנע. אני רק מקווה שכשתתפכחי, זה לא יהיה לתוך מציאות עגומה מדי...

ציפי ג

New member
לנו יש טלויזיה

אבל כשבאים אלי ילדים שאין אצלם, אני לא מרשה להם ולילדי לצפות עד שאין אישור של הוריהם שמותר. אני מכבדת את ההורים שאין אצלם. הלוואי והייתי מצליחה גם להוציא את שלנו מהבית. אם כי יש הרבה תוכניות מופלאות. כמו למשל מכסחי המיתוסים בערוץ דיסקברי. תוכנית השנה.

פלגיה

New member
אולי זה מיותר אבל אני אתן את השקפת

העולם שלי. אני לא חושבת שראוי לומר "יש זבל בכל מקום, אז בא נשלים עם זה ונכניס אותו הביתה". אני בונה אווירה בבית שלי. לא אווירה של "אסור" אלא אווירה של חום ואהבה, אבל שיש בהם גם גבולות. אין כאן מוסר כפול של "לילדים אסור, אבל למבוגרים מותר". רוב מה שאני מונעת מילדי - אני מונעת גם מעצמי. בתוך האווירה הזאת, כפי שאני בונה אותה, סביר מאוד שגם אם יתפתו באופן זמני לחפש מקומותזרים וזוהרים יותר, שיש בהם כל מיני צבעים זוהרים ופיתויים מתוקים, הרי שזה יהיה זמני. בסופו של דבר - הערכים שלי ינצחו. גם אם לא כל ילדי יהיו דתיים, אותם ערכים של הגנה על גוף ונפש ישארו מוטבעים בתוכם. (ושוב - חינוך לא עובד על בטוח, הוא עובד על סביר)

LEATHER REBEL

New member
יפה אמרת! עובד על סביר!

ובכל זאת, אם אחד או שניים מהם בכל זאת יהפכו לקבוע מה שאת חושבת שזמני, אני מקווה שלא תתאכזבי יותר מדי...

פלגיה

New member
אז בשביל האחד או שנים הללו

אני אכניס הכל אלי הביתה ואחשוף את כולם לדברים רעים בעיני? כך בטוח (לא סביר) שכולם ייפגעו.

LEATHER REBEL

New member
לא, אבל לפחות תדעי שסביר זה לא בטוח

כי כפי שאמרתי, אם בא להם להיחשף למה שאת לא היית מעוניינת שייחשפו, יש בשפע מחוץ לבית.

נו, הרחקת לכת

בין לשקר לבין 'לעשות מה שמזהירים אותו שלא יעשה' יש מרחק, מרחק עצום. ולשקר זו לא מציאות הכרחית, ממש לא, לפחות לא אצלי.

LEATHER REBEL

New member
ואי אפשר בלי בדיחה

שגם הפעם קולעת ישר למטרה. הבדיחה המובאת להלן היא משנות ה 60 כך שאל לכם להרגיש לא בנוח אם זה לא נראה לכם משעשע. בקיבוץ מסויים, שרוב החברים בו הם יוצאי ארה"ב ובריטניה, הוחלט באסיפת המשק שלא לדבר אנגלית, ואם חייבים, אז לא בנוכחות הילדים. ערב אחד בא הביתה רמי הקטן והכריז, "אני יודע מה אתם עושים בלילה כשאני ישן". שאלו ההורים: "נו, מה אנחנו עושים?" -"אתם מדברים אנגלית!" - הכריז רמי בניצחון.

גם אני חושבת

שתרבות היא תרבות, בין אם היא ישראלית ובין אם היא זרה. העיקרון הוא החשוב.

למעלה