"כפיה חילונית " ?

"כפיה חילונית " ?

יצא לאור לאחרונה (לפני הבחירות) סרט חדש של אמנון יצחק , התוכן של הסרט הוא להוכיח, לכאורה, את התיאוריה לפיה הציונות היתה האויב העקרי של היהדות, הנה דוגמה ז'בוטינסקי, אבי תנועת הרביזיוניסטים, קרא לגלח פאות וזקנים של עולים חדשים , ומי שיסרב, כך אמר, יהיה אזרח סוג ב' ולא יקבל זכות בחירה . האם מריח ריח של כפיה חילונית ????

לפי הספרים

שקראתי בתור חרדי, אכן לציונות היתה מגמה לחלן את העם, דהיינו "לפתוח לו את העיניים". אני מאמין שיש בזה מקצת מן האמת, אם כי אני לא מאמין שהיה עד כדי שלילת זכות בחירה. אמנון יצחק הינו דמגוג שנוהג ההיפך ממידת רבי מאיר, רבי מאיר למד תורה מ"אחר", תוכו אכל וקליפתו זרק, ואילו הוא נתפס לטפל וזונח העיקר, והרי לך היסטוריה חדשה מבית מדרשו של אמנון יצחק. אין ספק, הוא מצחיק, הוא שנון, אין עליו. ומידת יסודו שליפה מהמותן וד"ל.

Le Fay

New member
הוא פשוט משקר. ז'בוטינסקי היה

חילוני גמור, אבל חייב יחס של כבוד והערכה לדת.

אני מעריץ את האומץ שלך

באיזה קלות את יכולה לכתוב לעיני כל דברים שכל כך פשוט לבדוק כמה הם מופרכים,אני לא התעצלתי והלכתי לספריה ןפתחתי את הסםר שממנו מצוטט זבוטי נסקי ,ומה לעשות? כך כתוב שם שחור על גבי לבן,את מוזמנת גם.

פייקו

New member
הייתה כפיה חילונית- מעדות ראשונה

אתה מוזמן לבית הוריי ולשמוע את סיפורי גז הפיאות - את החדרת ההשכלה אל תוך בתיהם - בתרבות כפייתית - ועוד סיפוריי חייהם מימי העלייה והשפעתם על ילדיהם ובגרותם.. אתה מוזמן לראות את המלקות - את התחבושות לאחר המכות הנפשיות והשריטות שצברו בדרך חייהם הראשונה בארץ חלומותהים... בשירי אשר כתבתי.. "ארצי בגלות" ישנו קטע בו אבי שואל הוֹי אַרְצִי דְּמָעוֹת כְּיַיִן נִשְׁפָּכִים עַל חָרְבוֹת הַיּוֹם לוֹ יָכֹלְתִּי לִפְסֹעַ שׁוּב שְׁבִילַיִךְ הָיִיתִי עוֹזֵב לְמַעַנֵךְ יְרוּשָׁלַיִם!? אבי מספר שהמכות שנחתו עליהם מבחינת דתית - וכן הדרך שניסו להחדיר להם את היהדות החילונית לתוך חייהם - גרמה לו לא פעם ולא פעמים להרהר הירהורים שלא היה יהודי ועוד מבני תימן מהרהר - על ירושלים..

Le Fay

New member
לא בתנועה הרביזיוניסטית. בציונות

הסוציאליסטית - בהחלט כן. שם החרימו כל מה שנתפש כסממני "גלותיות", כולל את היידיש, והתייחסו לפליטים כאל "חומר אנושי ירוד" המצריך תיקון מיידי. באמת, לא יזיק ללמוד קצת היסטוריה.

אני חושד בך...

שאתה מסתיר את זהותך! האם אתה משורר ידוע? האם אתה מוכר לי? האם פירסמת ספר שירה? פרוזה? יש לי תחושה כזאת...

אז ז´בוטינסקי אמר, אז מה?

בניגוד לאחינו הדוסים, איננו מקבלים את דברי המנהיגים כדבר משה מסיני. אז הוא אמר... ממתי אני בכלל מחשיב את הגות המנהיגים שלנו? ממתי כולנו מחשיבים זאת?

פייקו

New member
השקר והאמת חברו יחדיו ליצור אשליה

של אמת מכסה.. יש לי "כנרת" הצגה התואמת לסרט "דקל שפל צמרת" אולי ז'בוטינסקי לא היה אך הכפיה הייתה ועוד איך הייתה... אני מניח שגם הרב אמנון יצחק לא יצטט דברים שלא נאמרו על מנת לאשש את דבריו מהסיבה הפשוטה שציטוט ניתן לבדיקה..ואולי אני תמים מדי..

לצערי הרב, הכל בגלל הדתיים.

הפושעים והפורעים, אלה שגזרו פיאות. היו אנשים מושחתים. אתה יודע מאיפה הם למדו את זה. (ואני לא אומר את זה בציניות) מהדתיים. אלו היו אנשים שקיבלו חינוך דתי. כן כן יוצאים בשאלה. קיבלו חינוך לכוחניות, לכפות דיעה על האחר. ובהכרח שכך הרי את החילוני האמיתי לא אמורים לעניין החיים של האחר. חילוני שקים בו רצון לשנות אחרים הוא חרדי שאינו שומר מצוות. כל הערכים קבילים. מה זה לאלץ מישהו, זהו הרי מעשה אנטי חילוני. ורק לדתיים מתאים לעשות מעשים אנטי דתיים כדי לשמר את הדת. הן אמת אודה ולא אבוש, הייתי מעדיף לחיות בעולם מתוקן יותר, עולם שבו כולם פתוחים לקבל את עמדותיו של השני בהבנה וללא אלימות. הדתות הם המפריע היחידי כמעט. ולכן הייתי מעדיף למגר את הדתות. את זה, הייתי עושה בדרכים שלי, לשכנע. לנסות ולהשפיע. וזה לא היה בגלל שמענינים אותי חייו של ה"אחר". מצדי שיחיה איך שבא לו. כל עוד שטוב לו, והוא לא זקוק לעזרתי, שיחיה בכיף. מה שמעניין אותי הוא הערך, אותו הייתי מעוניין לקדש. ערך הפלורליזם. אני יודע, זה נשמע נורא פלצני, אכן, אני, אחרי שכתבתי לחי אדר את דברי, פשוט במוזה כזאת, מוצה של צדיקות כזאת. היא כבר עוברת. איך שלא יהיה, אם תהיה לי האפשרות למנוע מהחרדים בכח, ללמוד ולקים את מנהגיהם, הרי שאני משיג בדיוק את המטרה ההפוכה, במקום שהם יהיו כמוני, פתוחים, אני נהיה כמוהם, אטום כוחני מניק וכו´ כל הדברים הרעים.

למעלה