כפיה דתית

מאסטרו1

New member
כפיה דתית

אני חקלאי שמגדל ירקות ומביא אותם לשוק הסיטונאי בת"א.אני מגדל ירקות שנים רבות. בעבר הרחוק (לפני כ-20 שנה) היינו מגדלים ירקות, כל השנים ואפילו לא ידענו מתי שנת שמיטה. גם לא הרגשנו מבחינת השוק את ענין שנת שמיטה ואף אחד לא התייחס לזה . חקלאי שהיה דתי עשה שנת שמיטה וחקלאי שלא היה דתי לא עשה שמיטה. פשוט המדינה היתה עושה סידור כזה כאילו מוכרים את האדמות לגוי, וזה היה מספק את הדתיים. בשנות השמיטה האחרונות הסידור הזה כבר לא עבד. פשוט הדתיים היו קונים את כל התוצרת מחקלאים ערבים (היהודים הוחרמו על ידם). בשנת השמיטה האחרונה הכפייה התחזקה. הרבנים שמו משגיחים מטעמם בשוק הסיטונאי. רבנים אלו היו מחתימים חותמת כשרות על תעודות המשלוח, וגם תבעו מהחקלאים להביא "מעשר" לשוק. מי שלא עשה זאת היו פוסלים לו את הכשרות על הירקות.ואז גם מסעדות ו/או אולמות שהיו קונים סחורה ללא חותמת הכשרות של הירקות. תעודת הכשרות של אותו מלון, מוסד או מסעדה היתה נפסלת. חשבנו שזה רק בשנת השמיטה יהיה, מסתבר שלא כך. השנה שהיא כבר לא שנת שמיטה הם עדיין בשוק הסיטונאי, משגיחים על הכשרות ומאלצים את החקלאים להביא "מעשר". אנחנו לא חקלאים דתיים, מי צריך את הבלבול מוח הזה שלהם, עד כמה שאני מבין בתורה אני יודע ש"מעשר" זה חלק שמפרישים לעניים בשדה. ממתי כתוב בתורה שמעשר צריך להביא לשוק? הם רוצים "מעשר" הדתיים והרבנים, שיטריחו את עצמם לשטח.(שיסתובבו קצת בבוץ ובחמסינים בשדות). וכאן אני שואל, למה שינוי לא פועלת? הרי פה זו כפיה דתית, תןך הפרה בוטה של ה"סטטוס קוו".

מאסטרו1

New member
נ.ב.כפייה דתית

נ.ב. ברצוני להוסיף שהדבר מרגיז מאד חקלאים רבים.הדברים הגיעו לכך שמקללים אותם (את משגיחי הכשרות) או שעושים בכוונה חורים בסכין באבטיחים או מילונים שמיועדים ל"מעשר" או שמביאים סחורה רקובה ל"מעשר", אבל דבר לא עוזר. המשגיחים האלה כמו קרציות, אי אפשר להתפטר מהם. הם הרי בנו לעצמם משרות חדשות את הכסף מקבלים מהסיטונאים בשוק ובסופו של דבר העלוית מתגלגלות על החקלאים בצורת דמי תיווך מוגדלים (קומיסיון).

מקומם ומצער לשמוע

סיפורים כאלה מוכרים עד-כדי-כאב לרובנו כאן, אך רובם קטנוניים מחיי היום-יום שלא יעוררו שום רושם על האזרח הקטן. הסיפור שלך, לעומת זאת, מסוגל לעורר זעם והרגשת חוסר-אונים מול הממסד הרבני אצל חלקים נכבדים מהציבור הקורא, ובכך אוטומטית לייצר קולות לשינוי, שזה הדבר היחיד שמסוגל לשנות את המצב הבלתי-אפשרי הקיים. על כן, אני סבור שכדאי שתשלח את הסיפור למערכת ה ´אימייל האדום´ ב-y-net, שזהו אתר שישמח לפרסם כל מעידה של הממסד הרבני (ומידע אישי, רוב העורכים בו תומכי שינוי מובהקים). לאתר יש נתוני צפייה גבוהים מאוד, בקרב כל שכבות האוכלוסייה, ולכן אני חושב שזה יוכל להביא תועלת מרובה יחסית לפרסום בפורום, שגם הוא נכון לכשעצמו. בכל אופן... נאחל כולנו בהצלחה לשינוי, שזהו אינטרס משותף של העם כולו (גם לחרדים זה יביא רק תועלת).

gershon17

New member
תוותר על הכשרות

לא יטרידו אותך יותר. אני כבר מספר לך שחנות ירקות שתודיע שהיא לא כשרה תזכה להעדפה אצלי ואצל שכמותי. אני חושש שעם כל הרצון והצער, מגבלות הכשרות - מופלצות ככל שיהיו - הן לא כפיה דתית. הם שימוש נלוז ודבילי בכספי הציבור, כי הרבנות ממומנת ע"י כולנו, אבל כפיה דתית זה לא.

עציון

New member
מחצית מדבריך הם שקר וכזב.

גם אם אני לא מבין הרבה בנושא השמיטה, הרי בידוע הדבר שמשגיחים נשלחו לשדות ולפחות שניים נהרגו מאש מחבלים שארבו להם.(שלא לדבר על אותם רבנים ששכרו מסוקים מעל השדות) מעשר מפרישים במקום הבאת הירקות ולא בשדה. מעשר מיועד לעני. ואני מקווה שזו המטרה. וזה לא כתוב בתורה אלא במקום אחר. קשה לי להאמין שהרבנים כופים על כולם השגחה משום שהם נמצאים אצל אותם ירקנים שהזמינו אותם ורק אצלם. אם אתה באמת חקלאי 20 שנה ואתה כותב שלא ידעת על השמיטה כנראה שאתה מגדל גידולים על הירח.(גם אם אתה חקלאי לא דתי) אין בארץ חקלאי שלא יודע מהי ומתי שמיטה. וזה כותב לך חקלאי לשעבר. נ.ב. מה ענין ההפרה של הסטטוס קוו לענין שמיטה?

מאסטרו1

New member
עציון דברי אמת ובדוקים

בקשר לשמיטה ידעתי מתי שנת שמיטה אבל לא היה כל שינוי ביחס אליה או אל שנה רגילה.מאז שהרבנים הפכו את שנת השמיטה לקרדהום ליצירת כסף והתאווה הולכת וגדלה עם השנים,וכל הסיפור זה הכסף שהם מרויחים ע"י התיווך שלהם דרך מחסני השמיטה.הם קונים ירקות בחצי מחיר מערבים ומוכרים אותם לחרדים במחיר כפול ומשולש.השנה התחילו עם ענין ה"מעשר"אף פעם בשנים שעברו לא היתה הדרישה הזאת להביא "מעשר".בשנת השמיטה משגיחי הכשרות היו בשוק הסיטונאי .נגמרה שנת השמיטה המציאו סיבה חדשה להמשך המצאותם ולהמשך קבלת המשכורות -ה"מעשר". לידיעתך ירקות המעשר נאספים לזבל ,או נשלחים להאכלת חיות לסאפרי. ואם אני חי על הירח ,אתם עם כל החוקים מתקופת המערות נשארתם בתקופת המערות.(העניים מקבלים כסף ממשרדי הרווחה הם לא מחכים ל"מעשר"מהחקלאים)

למעלה