כף רגל נפוחה

hezi_an

New member
כף רגל נפוחה

לדודה שלי יש נפיחות בכף הרגל מעמידה מרובה. מה אפשר לעשות כדי להוריד את הנפיחות

harduf9

New member
נפיחות ברגל בד"כ מראה על התקעות של נוזלי

לימפה. הסיבות לכך יכולות להיות רבות כגון לח"ד נמוך, הצרות בכלי הדם, סמיכות יתר של הדם, חוסר תנועה. לחלק מהסיבות של בעיות בדם יכול להיות קשר לכליות או ללב או לדברים אחרים. מה שצריך לעשות זה לגשת למטפל/ת שיבדקו מה הגורם לבעיה ויתנו טיפול מתאים. לאיזה טיפול לגשת, לא ממש משנה, מאחר וכל השיטות טובות, צריך למצוא מטפל טוב. אישית אני בעד תזונה, תוספי תזונה, אולי שימוש במוצריו של Dr' Reckeweg (שזה דומה להומאופטיה) ורפלקסולוגיה, כל זה יקבע אחרי אבחון במקרה שלי באירידיולוגיה (ע"פ איריס העין). בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
מסכימה עם מה שכתב גיא ומוסיפה טיפים להקלה

עד לטיפול הרציני ניתן להיעזר בטיפים הבאים להקלה: להשתדל לא לעמוד כל הזמן במקום אחד ותנוחה אחת - לעשות הפסקת הליכה כל פעם שאפשר, להניח רגל אחת על שרפרף (ולהחליף) , לבצע תנועות על המפרקים - קרסול, ברך, ללכת על האצבעות, על העקבים, על הצד, לנער .... - בקיצור כל מה שיכול ליצור הזרמה כשמגיעים הביתה לנוח עם הרגלים למעלה אמבטיה לרגל עם מלח, או עם תערובת שמנים (לבנדר מצויין, אבל יש גם מלחים /שמנים לאמבט על בסיס מנטה) הליכה ברגלים יחפות על חול ים או על דשא עיסוי בתנועות ארוכות אם מדובר בבצקת: אננס או חליטת פטרוזיליה עוזרים להורדת בצקת וכמובן הכי חשוב - לנעול נעלים נוחות , ללא עקב ולא צרות מדי

למעלה