כעת חיה,..

כעת חיה,..

אחרי שנה שלא הייתי כאן, חזרתי בעקבות פניה של אמיר דרור. לפני שנה השתמשתי בניק שלומית shlomit. הכפילות עייפה אותי אז קיצרתי.. אז אמיר, לבקשתך.. תזכורת.. ההודעה שלי מלפני שנה. כן. עברה שנה. אני עדיין מרוצה מאוד. העבודה הזו, הכל כך שונה ממה שהאמנתי שאי פעם אעשה, מתאימה לי כמו כפפה תפורה על פי מידה. זה לא שלא נהניתי מהעבודות השונות שעשיתי בחיי, (היו לי שלש "קריירות" שונות לפני הנוכחית, שבכל אחת מהן עבדתי 6-7 שנים וארשה לעצמי לציין שהטבעתי את חותמי בהן) אבל תמיד קיננה בי תחושה של זמניות. מהרגע הראשון. גם באותו מקום שבו נשארתי 7 שנים. וגם אפשר לומר שמעולם לא חשתי בכל אחת מאותן העבודות שעשיתי שזה "זה". ההפתעה הגדולה שלי היא העבודה שלי היום. היא משתמשת במגוון המיומנויות שלי ולראשונה בחיי (הגיע הזמן.. לא?!) אני מרגישה שזה המקום שבו הייתי רוצה להישאר ולהתקדם ולעבוד עד הפנסיה.. וזו תחושה מאוד שונה מכל מה שידעתי עד כה. לפעמים אני חושבת שהייתי צריכה לעבור את כל הסבב הזה של העבודות השונות אותן ביצעתי על מנת להגיע אל האחת שמתאימה לי. ואני חייבת להודות שכשהתחלתי לעבוד בה לא ידעתי עד כמה זה מתאים לי. כך שאין לי "מתכון" פלאים לזיהוי מוקדם של פונציאל התאמה.. במיוחד ש.. הייתה לי דיעה שלילית על התחום הזה פעם. אפילו חטאתי ביוהרה כנגד התחום שבו אני עובדת עכשיו. לפני שנים - לו הייתם אומרים לי שאני אעבוד במקצוע זה הייתי מסתכלת עליכם בפלצות. מיותר לציין איזה שיעור זה בשבילי...
אבל אני מציינת את זה כי יש בזה מסר: לפעמים יש לנו דיעה שלילית על כיוון מסויים בגלל סטיגמות או צורת חשיבה לא רלוונטית ודווקא זה מה שיכול להתאים לנו. אני הייתי צריכה להתבגר כדי לנסות את התחום שכל כך הסתייגתי ממנו בעבר. הייתי צריכה להתוודע אל עצמי ברמות יותר עמוקות של מודעות פנימית. אני רק לא בטוחה שאפשר לשנות הרגשה פנימית כזו בלי לעבור את דרך החתחתים.. יש דברים שרק הניסיון יכול ללמד אותך... ורק הכאב יגרום לנו לגדול. מה לעשות, אנחנו לא חיים בואקום. הגדילה תמיד רק נגד חיכוך........ *** ותסלחו לי אם נפלו שגיאות. אני עייפה מידיי מכדי לקרוא את מה שכתבתי שוב...

תודה שלומית

עברתי על הודעות ישנות בפורום ומצאתי אותך מתעדת כאן חוויה יקרה, התגלמותו של תהליך שינוי. ממש מצלמה מקרוב הישר אל תוך הלב ותהפוכות הבטן. ואמרתי לעצמי חשוב לשמוע מה התחולל. אז תודה ששיתפת אותנו אז נפלא שידעת להקשיב לעצמך בזמן המצוקה ולצאת בתוך הסערה אל תוך אותם חלקים חזקים שידעת שקיימים בך. זהו באמת אות לכל מי שמעוניין לדעת כיצד צולחים משבר והופכים אותו להזדמנות צמיחה. יום נפלא ושנה של עוצמה אמיר

עוד משהו, שחשבתי עליו היום

נדמה לי שהעבודה החדשה שלי נותנת לי הזדמנויות שוב ושוב לתרגל ולבסס ביטחון עצמי, מה שמעולם לא היה חזק במיוחד אצלי.. וזה מרגיש לי מעין "דווקא" כזה שעשיתי ל"גורל" כביכול של חוסר הבטחון שהיה מנת חלקי ..

הצעה

ביטחון עצמי. תמיד נשמע לי כהגדרה כל כך כללית שקשה באמת להיעזר בה כדי להתמקד ולחזק את התחום המבקש צמיחה. האם את יכולה לנסות ולחדד את מה שאת חשה שאת מתרגלת ומה שם בדיוק את מרגישה שקורה. יכול להיות שזה לא יהיה לך קל, מסיבות שונות, אבל יכול להיות שזה יפתח צוהר להעצמה שתוביל אותך הלאה. תודה על השיתוף. יום טוב ושבת שלום, אמיר

נועושלה

New member
תגובה לשלומית

מה העבודה שלך היום? את זה ממש לא הבנתי, כי אולי גם אני התעייפתי מהמלל הלא ברור הזה

יפה לך

טוב שמצאת את העבודה הזו עכשיו ולא אחרי הפנסיה אבל טוב מאוחר מלעולם לא, בכל מקרה, שתצליחי בכל מעשה ידייך.

נירה63

New member
שלומית ,מדהים התיאור שלך.

קראתי כל מילה, עברתי פעמיים על הדברים, חשבתי לעצמי אוי כמה שזה מדוייק ונכון, כמה האדם חי נושם ומתפקד מתוך ותך כדי פירושים לסטיגמות שונות, וזה נורא ,נכון? צמחת מתוך מקום של כאב וקושי ואני מחזיקה לך אצבעות שכך תמשיכי, לצמוח להתפתח ולגדול קדימה קדימה. נהדר ובהצלחה.

../images/Emo13.gif תודה.

אני לא יודעת אם הייתי מכתירה את זה בכותרת "נורא". אולי רק כאשר ישא אדם את הפירושים הללו שלו ולא יגדל מהם והם יעכבו את הגעתו אל החיים.. את לגימתו המלאה מהם.. תודה על האיחולים
ואני גם יודעת שעל מנת להגשים את הגדילה צריך לעבור דרך של חיכוך. כל הזמן להזכיר לעצמי את אלמנטים שקשורים בבניית של הבטחון העצמי.. (תאמת, הוא גדל לו שם בשקט והיום הוא בהחלט לא מה שהיה פעם, אבל לעיתים עדיין מתרוצצים להם הסרטים הישנים בראש וצריך לגרש אותם)

למעלה