כעס

ZaZen

New member
כעס- nu

אחת המשמעויות לאנרגיה של הכעס היא להרים משהו כלפי מעלה כנגד כח המשיכה.לדוגמא בפרק 1 של צ´ואנג טסה מתואר הדג במי הצפון(רמז לכליות)ההופך לציפור הממריאה לשמים האידאוגרמה לרגע הטרנספורמציה מדג לציפור היא NU כעס(תרגום אליזבט רושא). אין דבר שלילי או פתולוגי ברמה הזו אבל תנועה זו תומנת בחובה רמה מעודנת של אלימות ואם נתבונן היטב נראה שבכדי להתחיל משהו יש צורך בהתפרצות. כמו שהנבט צריך לפרוץ דרך האדמה, או אפשר להשוות זאת לגיל ההתבגרות (האביב בחייו של האדם) והאנרגיות המלוות אתו. המשך יבוא

ZaZen

New member
כעס- המשך

כעס הוא תכונה חיובית ללוחמים. אם אין לך את הדחף הזה לא תוכל להיות לוחם טוב. אבל הלוחם צריך לשלוט בכעס אחרת הוא אינו יכול לראות בבהירות. בסון צו נכתב נסה להכעיס את הגנרל של האויב בכדי לפזר את מחשבתו. הכבד נחשב הגנרל של האיברים. הכעס הוא התנועה הטבעית של הכבד אבל גם נקודת החולשה שלו היכולה לפגוע בו. על הכבד לשלוט על התנועה החזקה והאלימה של האנרגיה הזו בכדי לשמור על האזון בגוף. המשך יבוא

טאטו6

New member
כעס זאת תכונה של לוחם

אך האם אנו צאיכים להיות לוחמים בחיינו או שהכונה לאדם הרוצה להיות לוחם

ZaZen

New member
מי כותב על תכונות?

יש לשים לב אני כותב על התנועה האנרגטית ולא על תכונות ואת מה שאני כותב ומצטט מטקסטים סינים אין לישפוט בצורה ערכית. האנרגיה של הכבד= כעס=עץ=מזרח=אביב וכו... יש לכולנו ולצורך הדיון בכל אחד מאתנו קיים גם לוחם

ZaZen

New member
תוספת

התכונה המוזכרת כמועילה ללוחם באה בכדי להסביר את אנרגיית העץ ברמה הרגשית ולוחם או עוסק באומנות לחימה בצורה רצינית מוכרים לחלקינו לכן נתנה הדוגמא של לוחם

טאטו6

New member
הבנתי בהבדל אחד

שאתה אומר קיים ואני אומרת אנו מיצרים אותו על פי שיקול דעתינו, ומיתוך ההנחה הזאת אני שואלת האם אנו זקוקים לכעס בחיים למען הפעילות שלנו או רק למלחמה מכאן שהחיים אינם מלחמה, או שמא כן אורלי

ZaZen

New member
הסבר נוסף

כעס או האיכות האנרגטית של העץ היא אחת מחמשת הפאזות האנרגטיות שלנו בדיוק כמו שמחה עצב פחד והרהורים. זו איכות אנרגטית שפרושה אנרגיה המתפרצת כלפי מעלה זו אותה אנרגיה הדוחפת את הנבט דרך רגבי האדמה בכדי שיפרוץ אל האור ואותה אנרגיה הנדרשת לעץ בכדי לצמוח כלפי מעלה וזו אותה אנרגיה הנותנת לנו יכולת להניע דברים או רעיונות. נסי לדמיין את אנרגיית האביב או אנרגיית הנעורים בחיי האדם כולם הם הבטים של האנרגיה אשר ברמת הרגשות יכולה להתבטא בכעס. תחשבי האם אנרגיה זו היא חלק מאתנו או לא. לגבי החיים כמלחמה או לא זה כבר דיון אחר. לדעתי החיים הם התמודדות על קיום זה לא מכלול החיים אבל בהחלט פן בלתי נפרד מהם. ומי כמונו בארץ הזו רואה את זה יום יום. המשך ההסבר על הכעס ושאר הרגשות יבוא שלך ZaZen

ר א ם

New member
איכות אנרגטית מתפרצת,../images/Emo117.gif

היא יצירתיות, נכון שעוצמת היצירתיות היא זו אשר דוחפת את הנבט דרך ריגבי האדמה אולם זה איננו כעס. אילו היה זה כעס העץ הצומח מנבט כועס יהיה מכוער עקום ועצבני ביותר. אין כאלה תופעות בטבע. הטאו הוא שילוב של כוחות יצירתיים והרסניים הזורמים במחזוריות, ההיבט של כוחות השימור שגם חמשת הפאזות משתייכים אליהם. אצל האדם כוח היצירתיות שנבלם נחסם ונאגר הופך להיות כעס. כעס איננו מצב טבעי באדם, גם לא כולם לוחמים, אולם כולם בעלי כוחות יצירתיים. הלוחמים עושים עבודה רוחנית מודעת ושאינה מודעת, בתיעול אנרגיות יצירתיות מתפרצות, ממצב של מנוחה או שימור למצב של תנועה או יצירתיות. זה נכון שרבים פונים לאומנויות הלחימה על מנת לתעל כעס, אולם זו רק ההתחלה, כאשר מנגנון בלימת היצירתיות אצל אדם מתפרק הוא עובר לתרגל את מנגנון היצירתיות הפועל בכולנו כשאנו במצב בריא. לא רק אמני לחימה עובדים על פרוק אנרגיות יצירתיות חסומות, גם אומנים יוצרים ואנשי מודעות עצמית, עוברים את אותו תהליך.

transformation

New member
מסכים עם כל מילה ../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif

וכתבת את זה מאוד יפה

ZaZen

New member
סליחה על הבוטות

אבל התגובה מראה על בורות באנרגטיקה הסינית. החומר אותו אני מביא הוא תרגומים של סינולוגים מתוך הטקסטים הסינים ולא דעותי הפרטיות בנושא. יצרתיות אינה רגש או כח רצון (zhi) לפי הגישה הסינית. בהחלט ניתן להכנס לשאלה מה הן האנרגיות הפועלות ביצרתיות אבל זה לא הנושא עליו אני כותב. חוסר היכולת לראות את האנרגיה המשויכת לפאזת העץ או לאביב כאותו תדר כמו הכעס אינו משנה את האנרגטיקה הסינית. אין זה פוסל את הנאמר אלא את ההקשר. צדק אינקה בדבריו למרות שגישתו אינה מגיעה מהמקורות הסיניים אבל התיחסותו היתה אנרגטית ולא ערכית. סליחה אם דברי היו בוטים

ר א ם

New member
ZAZEN אני לא רואה בוטות בדברך,../images/Emo42.gif

ומעיד על עצמי כי אני בור בטרמינולוגיות סיניות, אולם אני מבין דבר אחד או שניים בכל מה שקשור לאנרגיה. אם תניח לרגע את התרגומים של הסינולוגים,שברור לחלוטין שאתה מצטט אותם נאמנה ואף באדיקות, אז תראה שכעס איננו טובעו של האדם. גם לא תוכל למצוא כעס בטבע, אפילו לא בשעת הרג. כעס בטבע מעיד על אי שפיות. אינקה בדבריו מתאר את התרוממות אנרגיות הקונדליני דרך הסושומנה במעלה הציר המרכזי, אל תוך מרכז הלב, כשהן נתקעות בו מבלי יכולת לנוע גבוה יותר אפשרי שיתעורר כעס בעיקר אם מרכז הלב חסום. אנרגיות היצירה הן אותן אנרגיות בדיוק, וכשהן נאגרות או נחסמות הן הופכות לכעס. התבונות מעבר למילה ומעבר להגדרה מלמדת שאנרגיה היא אוניברסלית, היא איננה שייכת למונח זה או אחר היא נובעת מהטבע עצמו והטבע הוא יצירתיות טהורה.

ZaZen

New member
ראם

לצערי עדיין לא הבנת מתוך דברי את המושג כעס אנסה לתת דוגמאות לאיכות האנרגטית הזו במובן היום יומי ואולי מתוך זה יובנו שאר הדברים. שים לב כאשר אתה רוצה לדחוף משהו אתה מתחיל את התנועה החיצונית ביצירה של תנועה פנימית אשר יש בה מאיכות הכעס אין זה כעס עדיין אבל אם תצבור הרבה מתנועה אנרגטית זו אז הכעס יופיע. התנועה האנרגטית בתוך הנבט הפורץ מהאדמה אינה כעס אבל היא באותה איכות. כעס אינו רק הביטוי הרגשי שאתו אנחנו מכנים כך אלא התנועה האנרגטית של פאזת העץ שהכעס הוא בטוי מאוד מסוים שלה. קרא שוב את השרשור כולו כולל החלק החלק שהוספתי אתמול ואז תוכל להבין יותר טוב את האנרגטיקה של הכעס לפי עינים סיניות. אין זה אומר שעליך לקבל ראיה זו וכמו שאני אומר לתלמידים שלי אם הדבר לא מהדהד בתוכחם ונותן לכם תחושה של תובנה לגבי עצמכם אין לו כל משמעות גם אם אנשים חכמים כתבו או אמרו זאת. הראיה של האנרגיה ברמה של 5 היא מודל נוסף להבנת היין והיאנג אבל כמו שכתבתי היא רק מודל כמו שהיין יאנג הוא מודל ברמת השניים אלו אינם המודלים היחידים אבל עלינו לשים לב שאנחנו לא מערבים גישות שונות שאינן שיכות לאתו מודל כי אחרת נדבר(לדעתי) בשפת חרשים כי למרות שנראה קשר בין הדברים הם באים מתפיסות שונות לחלוטין ואין האחת טובה יותר מהשניה זו פשוט התיחסות שונה. חג שמח

ZaZen

New member
ראם

לצערי עדיין לא הבנת מתוך דברי את המושג כעס אנסה לתת דוגמאות לאיכות האנרגטית הזו במובן היום יומי ואולי מתוך זה יובנו שאר הדברים. שים לב כאשר אתה רוצה לדחוף משהו אתה מתחיל את התנועה החיצונית ביצירה של תנועה פנימית אשר יש בה מאיכות הכעס אין זה כעס עדיין אבל אם תצבור הרבה מתנועה אנרגטית זו אז הכעס יופיע. התנועה האנרגטית בתוך הנבט הפורץ מהאדמה אינה כעס אבל היא באותה איכות. כעס אינו רק הביטוי הרגשי שאתו אנחנו מכנים כך אלא התנועה האנרגטית של פאזת העץ שהכעס הוא בטוי מאוד מסוים שלה. קרא שוב את השרשור כולו כולל החלק החלק שהוספתי אתמול ואז תוכל להבין יותר טוב את האנרגטיקה של הכעס לפי עינים סיניות. אין זה אומר שעליך לקבל ראיה זו וכמו שאני אומר לתלמידים שלי אם הדבר לא מהדהד בתוכחם ונותן לכם תחושה של תובנה לגבי עצמכם אין לו כל משמעות גם אם אנשים חכמים כתבו או אמרו זאת. הראיה של האנרגיה ברמה של 5 היא מודל נוסף להבנת היין והיאנג אבל כמו שכתבתי היא רק מודל כמו שהיין יאנג הוא מודל ברמת השניים אלו אינם המודלים היחידים אבל עלינו לשים לב שאנחנו לא מערבים גישות שונות שאינן שיכות לאתו מודל כי אחרת נדבר(לדעתי) בשפת חרשים כי למרות שנראה קשר בין הדברים הם באים מתפיסות שונות לחלוטין ואין האחת טובה יותר מהשניה זו פשוט התיחסות שונה. חג שמח

ZaZen

New member
הכעס והכבד

כאשר הכבד מלא אנחנו יכולים לקבל פעילות יתר של הצ´י והדם מהכבד וישנה תנועה של עליה של צ´י ודם כלפי מעלה אל הראש והפנים כאשר העניים הופכות אדומות (למי שלא יודע לפי הרפואה הסינית הכבד נפתח לעניים) מצב אחר של מלאות יכול לקרות מחסימת צ´י הכבד היכול לקרות מדיכוי כעסים דבר היכול לגרום לחוסר דם בכבד שיחרור מוגבר של צ´י וכתוצאה מכך חולשה וכן פגיעה בכליות. בפרק 39 של SU WEN כתוב כאשר ישנו כעס הצ´י הולך כנגד הזרם. אם הוא חזק במיוחד הוא יכול לגרום להקאת דם ואפילו לשילשול דמי. במיקרה של כעס אלים הצ´י והדם עולים כלפי מעלה כנגד הזרם,העץ תוקף את האדמה, הכבד פולש לקיבה. המשך יבוא

Lagrangian

New member
גיהוקים ושיהוקים

הם גם ביטוי של כעס? כי משהו שם עולה למעלה..

ZaZen

New member
גיהוקים כן

שיהוקים לא. תנסה לנתח את התנועה בגופך בזמן שיהוק ותראה שאין מדובר פה בתנועה מסוג זה לצורך העניין ואופי השאלה גם בהקאה יש את האנרגיה של הכבד הם אינם בטיויים של כעס אלא מכילים את האופי האנרגטי של העץ שברמה מסוימת זהו הכעס. בעקרון אני חושב שכדאי שתשים לב בעצמך לתנועות האנרגטיות בגופך ואל תחפש תשובות של כן נכון ולא נכון(גם אם הן נראות מלומדות ומנומקות היטב) כי רק בצורה זו תוכל לקחת את המידע ולהפוך אתו לידע. שלך ZaKen

Lagrangian

New member
אז שיהוקים

הם משהו כמו התנגשות של צ´י שרוצה לעלות וצ´י שרוצה לרדת?

טאטו6

New member
כעס זאת אנרגיה שאני מיצר על

מנת להתמודד עם חסימות למהלך אנרגטי שלי , את הכעס ועוצמתו אני מיצר על פי תפיסתי את עוצמת ההתנגדות או על פי רצוני להשפיט את היריב, כנל שיהוקים וגיהוקים רק פיזי יותר, כאשר נכנסת אילנו אנרגית חסימה הגוף שלנו מיצר שיהוקים או גיהוקים על מנת לשחרר אותה, אנו יצורים אנרגטיים ומתוחכמים מאוד ואנו רק לא מודעים עד כמה. אורלי

למעלה