כעס

lonely TearDrop

New member
כעס

אף פעם לא הייתי מסוגלת להתעמת עם המחשבה שאמא שלי עזבה אותי. אמרתי תמיד שזה בגלל המחלה שהכתיבה לה מה לעשות, איך להתנהג, מה להרגיש.
איך יכולתי להאשים אותה בכלל. היא לא חשבה בצורה רציונלית, היא לא שלטה בעצמה. כך שפשוט לא כעסתי.
עד היום אני כמעט ולא כועסת, על אף אחד. כשאני כועסת זה כמו מן איזה משהו זר אך ארסי שעולה בי ומהר מאוד נשכח.
ואני לא מסוגלת לסבול בכלל שכועסים עליי, זה באופן אוטומטי ומהיר כהבזק הופך לפחד אימתני שהכועס יעזוב אותי, ממש בכל רגע, הוא יעזוב אותי.
הייתה לי אמא שאולי כעסה עליי ואולי אני כעסתי עליה והיא יום אחד כבר לא הייתה. משהו בה אמר לה להפסיק להיות. אבל אני הייתי, והייתי רק בת שלוש והיא עזבה אותי.
עברו מאז עשרים וחמש שנים ורק עכשיו אני בשלב הזה שנקרא "כעס". ואין לי מושג אפילו קלוש איך לכעוס אותו החוצה.
 

לונה..

New member
כעס זו לא מילה גסה


אני רוצה לומר שכבר חצי שעה בערך אני מנסה לכתוב לך תגובה הולמת ולא ממש הולך לי... אבל בכל זאת רציתי לומר כמה מילים, שחלילה לא תחשבי שלא היתה התייחסות למילים הרגישות שלך.

אני חושבת שאולי כדאי שתנסי לתת לעצמך זמן ולבחון איך את מתמודדת עם הפן החדש הזה שגילית באישיות שלך. לנסות כל פעם לבטא את התחושות קצת יותר, בקול או בכתיבה או בתחומי יצירה אחרים. גם ספורט זו אחלה אופציה אגב (וזה אפילו מחטב על הדרך!). הייתי שמחה לשמוע אם יש לך איזושהי מסגרת תומכת, משפחה/בן זוג/חברים/מטפל/ת, שאת יכולה לדבר איתם על זה. כי לפעמים גם אפשר לעשות עליהם ניסויים קטנים שכאלה (את יכולה ולפעמים גם רצוי ליידע אותם על כך כמובן) ולהתרשם מהסיטואציה וממה שהיא גורמת לך/להם להרגיש. וללמוד מזה, על הגבולות שלך ושל אחרים, על אמון ועל יכולת הכלה.
זה תהליך, אבל בסה"כ אין מה למהר. תסמכי על עצמך - את יודעת מה טוב.

וזהו בגדול, אני לא חושבת שיש כאן מקום ליותר מדי עצות. ההודעה שלך היא כולה רגש - ועם רגש אף פעם אי אפשר להתווכח. הכל לגיטימי. אני מציעה לנסות לתת לזה מקום ולקחת מזה את כל הטוב שאת יכולה.

בכל מקרה, ברוכה הבאה. תרגישי הכי בנוח להשתולל פה, זו אחלה פלטפורמה :)
 

lonely TearDrop

New member
...

קודם כל, תודה שכתבת, למרות שהיה לך קשה... ההתייחסות הזאת הייתה ממש חשובה לי.
למזלי יש לי בת זוג נפלאה שתומכת בי וגם פסיכולוגית שאני בטיפול אצלה כבר כמעט 3 שנים, כך שאני ממש לא לבד
גם הרבה בזכותן שאני עוברת את התהליך הזה. כעס זה נשמע כמו דבר כל כך לא חיובי, אבל בשבילי כרגע זה חיובי מאוד.

אני אשמח אם תתני לי דוגמא ל"ניסוי" שעליו את מדברת...
 

לונה..

New member
או, מעולה

אני ממש שמחה לשמוע שיש לך סביבה תומכת, זה כל כך כל כך חשוב.

שמעי, אני חושבת שכעס הופך לרגש שלילי, בערך כמו כל דבר - ברגע שהוא משתלט עלייך. הכל צריך להיות במידה. אותי, למשל, הכעס מניע הרבה מאוד פעמים לעשות דברים שאחרת לא הייתי עושה. הוא מספק לי בדיוק-בדיוק את הפוש העוצמתי הזה שבלתי אפשרי להתנגד לו באמצעות תירוצים או פחדים או כל דבר שלא יהיה. אז אני דווקא כן רואה את היתרונות שברגש הזה, בניגוד לרוב.

קראתי את התגובה שלך למטה וזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשדיברתי על ה"פן החדש" שגילית בעצמך. האמת שאני עדיין מגלה אותו מחדש מדי פעם ולפעמים, רק אם אני ממש מתעמקת בזה - זה ממשיך להפתיע אותי. כי קיבינימט, עבר כל כך הרבה זמן, אז איך יכול להיות שזה עדיין כל כך חי ובועט בתוכנו? ומה שאתן אומרות לגבי הקושי גם מעניין - כי אצלי, למשל, אין קושי כזה בכלל, אבל יתכן שלסביבה שלי יש קושי לקבל אותי ככזו מהסיבות שציינתן ולכן לפחות בתור ילדה/מתבגרת קיבלתי פידבקים מסויימים שבגדול עשו יותר נזק מאשר תועלת. בכל מקרה זו נקודת מבט מאוד מעניינת על הנושא.

לגבי הניסויים - עכשיו כשאני חושבת על זה, גם דמיון מודרך אולי יכול לעבוד. דברי עם הפסיכולוגית שלך על זה, נשמע לי ניסיון מגניב (אף פעם לא ניסיתי את זה במסגרת טיפולית). בינתיים, אם אני מרגישה שזה גואה בי אני פשוט מודיעה ליחידי הסגולה המעטים-עד-מאוד שאני בוחרת לעבור את זה איתם מה הולך לקרות (משהו בסגנון "תקשיבי, אני הולכת להתפוצץ עלייך רצח עכשיו, אז אל תבהלי וקחי הכל בפרופורציות.") ואז אני צועקת (כי זה משחרר) ומקללת (כי זה סופר כיף ובשלב הזה הפרטנרים מתחילים לצחוק) ואחרי זה יש דיון ודברי סיכום וקצת כיבוד וקפה. בסוף זה איכשהו תמיד נגמר בהומור שחור וסתלבט הדדי. אז הנה לך דרך משעשעת לפרוק אגרסיות וגם ללמוד על הדרך כמה דברים. אני מוצאת שעם האנשים הנכונים זה יכול לחזק מאוד, גם אותך באופן אישי ורגשי וגם את הקשר ביניכם.

כך או כך - שיהיה המון בהצלחה. תעדכני איך הולך :)
 

אשבל1

New member


כמו שלונה כתבה לך מקסים יש הרבה דרכים לפרוק ואחת מהן היא כאן בפורום
, ותבדקי עם עצמך אולי מתאים לך בנוסף לעבור תהליך עם איש מקצוע, לעבד את כל הרגשות, בינתיים תרגישי חופשיה לשתף אותנו
 

supernova

New member
שלום lonely tear drop

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת.
אני המון שנים ניסיתי להימנע מכעס, בדיוק בגלל אותה הרגשה. זה העלה פחד אדיר שמי שכועס עליי יעזוב אותי באותו רגע ולא יחזור.
כאילו, האדם היחיד שהיה אמור לאהוב אותי ולהישאר לצדי, עזב אותי. הקול ה"לא רציונליי" אומר שזה כנראה בגללי. כנראה שעשיתי משהו. כנראה שגם שאר האנשים יעשו את זה.
הרי ילדונת בגילאים האלה לא באמת "מבינה" שיש משהו שלא קשור אליה. הרי ילדים, מבחינתם, הם מרכז העולם. ואם היא עזבה- זה בגללי.

חייבת להגיד שאצלי המילה כעס לא ממצה את זה, זעם תהייה מדויקת הרבה יותר ;)
נראה לי שאני הלכתי על ה"קצוות" של להוציא אותו החוצה וגיליתי בעיקר שבאמת לאנשים מאוד קשה להכיל אותו. (אמממ....כחכוח, אבא שלי).
ספורט זו אחת הדרכים שלי להוציא אותו. הליכות, ספינינג , שחייה.
אני לא יודעת אם תתחברי, אבל לי גם שירי רוק נשיים גורמים כרגע להרגיש טוב יותר וקצת פחות לבד עם הכעס.

האמת שיש לי הרגשה שלנו, הנשים , בכלל יותר קשה עם אבל ובעיקר עם הכעס שבו. זה לא נחשב "נשי" ומקובל חברתית במיוחד לבטא אותו.
מה אתן אומרות , אני היחידה שיש לי את התחושה הזו?
 

lonely TearDrop

New member
אני לא טובה בלכתוב כותרות


הזעם שאת מדברת עליו, יכול להיות שזו התחושה הארסית שמשתלטת עליי פעם ב.. לכמה רגעים, זה אף פעם לא רגש שאני באמת עוצרת להתמודד איתו
אלא משהו קיצוני שהולך מהר מהר. יכול להיות שיש משהו במה שאת אומרת, שזה קושי כללי אצלנו (הנשים) לבטא אותו באופן מלא (לעומת רגשות אחרים שאיכשהו יותר קל לנו). זה לא עדין לזעום. אני חושבת שהסיבות שאני אוגרת כעסים ובעיקר לא מודעת לכך שאני כועסת רוב הזמן, זה הפחד שדיברת עליו, שיעזבו וינטשו ולא ירצו... ופחות הצורך להתאים את עצמי חברתית לאיזה מודל נשי. אבל אולי אני פשוט לא ממש מודעת לזה.

לגבי ספורט, אני שונאת ספורט. אני בטטת כורסא של ממש, כזאת שתשמח לשמוע רוק נשי ברקע ולשיר את המילים, כל עוד אני יכולה פשוט לשבת ולא לזוז. חחח
 

supernova

New member
כעס/זעם

האמת שמה שעבר לי בראש כשכתבתי על המודל ה"נשי" היו כמה דברים ששמעתי בשיעורים באוניברסיטה.
אני נמצאת בשיעור אבנורמלית בפסיכולוגיה. המרצה מסביר על דיכאון. הוא אומר שיש לנו נטיה לשאול את עצמנו מה כבר עבר על מישהו שחווה דיכאון, שהוא בטח חווה דברים נוראיים. ואז הוא אומר שאין ממש בנטייה הזו.
שאין אירועים ש"קשורים" לזה, עם יוצא דופן אחד בלבד שהצליחו להוכיח במחקרים. האירוע היחיד שאותו הצליחו לקשר לדיכאון הוא בת שמאבדת את אמה , ורק לפני גיל שתיים עשרה. אני יושבת לי שם , וחושבת לעצמי בציניות "מעולה".
ברור שיש אירוע אחד וכזה והוא במקרה, קרה לי. מרפי שכזה. זה התלבש מעולה עם הנטייה לנסות לאבחן את עצמי עם כל דבר שהיה שם בספרים ;)
זה מתקשר לי איכשהו למה שכתבתי וחשבתי שאולי זה יעניין אותך גם.

ואם כבר רוק נשי בלי לקום מהכורסא ;)
אחד השירים הכועסים, שמדבר על פרידה.

Alanis Morissette - You Oughta Know
https://www.youtube.com/watch?v=NPcyTyilmYY
 

lonely TearDrop

New member
נזכרתי במה שאמרת

לגבי השירים ה"זועמים", כששמעתי לפני כמה דקות את השיר הזה: http://www.youtube.com/watch?v=xktkW8hkDhs
(יעל דקלבאום- קצוות), יש בלחן, במילים שלו ובעיקר באינטונציה שלה משהו שמעורר אצלי בדיוק את ההרגשה הזאת וגם ממש מחזק.

הנטייה הזאת לנסות לאבחן את עצמך כל כך מוכרת, יש לנו עבר דומה והדברים האלה מתעוררים גם אצלי בהמון הזדמנויות (גם הרבה במסגרת הלימודים)... אני מנסה להרפות מזה, אני מוצאת את עצמי כל הזמן מחפשת מה הבעיה שלי, מה הדבר הזה שקרה לי גרם לי ואיך אני יכולה לפתור את זה, וזה תופס אותי יותר מדי, בקטע שהוא כמעט אובססיבי.

אני שומעת עכשיו את השיר של אלאניס, אני חושבת שזו פעם ראשונה שאני ממש מקשיבה למילים, אין לך מושג מה עשית לי עם זה (בקטע טוב), אמנם הוא מדבר על פרידה מסוג אחר, אבל המשפט הזה: And I'm here to remind you
Of the mess you left when you went away, פשוט אומר הכל.
 

supernova

New member
הייתה לי הרגשה שהוא יעשה משהו :)

הקשבתי לשיר ששמת כאן כמה וכמה פעמים. הוא מעניין. יש בו איזה מאבק פנימי והכעס שם הוא כאילו מחזק את היכולת להמשיך להאבק.
נראה ליש אני אעקוב אחרי היוצרת.
 
למעלה