כעס, צעקות, (שלי לא הילדה)

hila+y

New member
כעס, צעקות, (שלי לא הילדה)

ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים בד"כ מקסימה שקטה ואני נהנית לבלות איתה כל יום. אבל לפעמים היא פשוט מוציאה אותי מדעתי למשל: ארוחות ערב שאני מכינה (לבקשתה) היא לא מוכנה לאכול והכל נזרק, בכי על שטויות - בכי יבבני, אחרי שאני מסדרת את המשחקים היא ישר מפזרת הכל, היא רוצה כל הזמן על הידיים גם שהיא רואה שאני עמוסה בתיקים או חבילות ואם אני לא מוכנה מתחיל בכי,ופתאום מזה כחודשיים בכי וצעקות בשעת השינה, היא לא מוכנה לישון למרות שהיא "מתה" מעייפות, וזה הכי קשה לי . בשעה 8:30 בערב אני רוצה לנוח, לאכול בשקט ואי אפשר בגלל הבכי והצעקות ואמא פיפי ואמא נפל לי מוצץ (למרות שהיא מוצצת אצבע היא רוצה להחזיק 3 מוצצים במיטה) ועוד דוגמאות. אני מוצא את עצמי צועקת וכועסת ומרימה את הקול ומרגישה אליה לפעמים איבה וכעס עצומים. היה ערב אחד שפשוט הרגשתי לראשונה שאני מסוגלת להבין למה הורה מפליק לילד. לא שעשיתי זאת!!! בכל אופן הבעיה היא כפי שנראה לי שאני לא מצליחה להתמודד עם הקשיים ואולי יש לי פיוז קצר. אני אוספת אותה כל יום מהגן ב16:00 אחרי יום עבודה ונמצאת איתה עד שעת השינה. בעלי עובד לרוב עד מאוחר. אני כועסת על עצמי כשאני צועקת עליה, וכועסת על עצמי כשאני מדברת אליה בטון עצבני וכועסת על עצמי כשהיא הולכת לישון בוכה כי לא הסכמתי לבוא בפעם ה20. מה עושים? איך אתם מתמודדים? אני גורמת נזקים בצעקות? שלא תחשבו שכל היום יש צעקות להיפך אבל כשזה קורה אני מרגישה שכל הסבלנות וההשקעה לא שווים אפילו דקה של צעקות . מה לעשות????

הילה זה נשמע שממש קשה לך

את לבד רוב הזמן עם הילדה והבית וצריכה לעשות הכל,האם יש אפשרות שאיזה יומים בשבוע או שעתים ביום תקחי לך עזרה? ממה שאת מתארת נשמע שהילדה החליטה לנסות בכל אמצעי להשיג את תשומת ליבך ולא איכפת לה אפילו לשפוך את האוכל או לפזר מישחקים כדי להשיג אותה ביחוד שהיא יודעת שאת ישר תגיבי ולא איכפת לה כניראה שזה יהיה אפילו בכעס.אולי תנסי לשתף אותה בהכנת האוכל,בסידור הצעצועים, לתת לה יותר עצמאות בהחלטות,לשדר לה שאתן מישפחה והחברים במישפחה יכולים לעזור זה לזה ולסמוך זה על זה,תשתדלי לקחת אותה לפעילויות שמוציאות מרץ בעיקר בגן או פארק,אולי תנסי למצוא לך קבוצת תמיכה של אימהות במצבך. שלך חנה גונן

vered4

New member
לדעתי כדאי לך לעשות

שני דברים. הראשון קשור לחומר רקע, ספרות או קורסים שקשורים להתפתחות של ילדים. כשתדעי מאיפה מגיעה ההתנהגות שלה יהיה לך קל יותר להגיב אליה. דבר שני, כשאת מרגישה שאת מאוד מתרגזת, אל תגיבי, אל תכנסי לויכוח. אני מוצאת שהנסיון להסביר בהרבה מלל ולענות לילד יכול להכניס למעגל שקשה לצאת ממנו, במיוחד אם זה מרגיז אותך יותר. זה לא אומר שאת צריכה להכין עוד ארוחת ערב (לדוגמא), את יכולה לקחת את הצלחת לשים אותה במקום שלא תוכל לזרוק, ואם תבקש לאכול תתני לה. או כשהיא במיטה. אני ניגשת כמעט לכל קריאה, נותנת מה שהוא רוצה ויוצאת. לפעמים שואלת או עונה מהסלון. אצלינו זה עבד יפה והיום החלק הזה בהשכבה מאוד קצר.

ריניני

New member
ניסיתי לשלוח לך מסר

וזה לא עבד. בכל זאת אני מרגישה שמעדיפה להגיד מה שיש לי באופן פרטי. אם את מעוניינת, שלחי לי מסר עם אימייל או משהו כזה, טוב?

לאה_מ

New member
הילה, תודה על ההודעה הכנה והאמיתית.

הקשיים שאת מתארת כל כך אמיתיים ומובנים. לא בהכרח יש לך פיוז קצר. אני, למשל, חושבת שאני אדם מאד סובלני, ובכל זאת קורה (לעתים לא נורא רחוקות) שאני מתרגזת (ואז אבא שלי אומר, שכך יודעים שאני אווזת
) וקורה (לעתים קצת יותר רחוקות) שאני מרימה את הקול, ואז - הגם שזה מאד מובן - אני תמיד יודעת שזה מתוך חוסר אונים שלי, ולא "בגלל" הילדים... אני חושבת שכדאי לך לחשוב על שני דברים - ראשית, כמה שהבת שלך נפלאה, נבונה, מפותחת, חכמה - היא עדיין רק פעוטה בת 2.3. כמעט תינוקת. לפעמים, מרוב שהם מקסימים ומדהימים אותנו, אנחנו שוכחים שהם עדיין קטנטנים, ושלא תמיד ריאלי לצפות מהם להתנהג בצורה בוגרת ואחראית... שנית, כדאי לך למצוא דרכים שיעזרו לך לתקשר איתה יותר ביעילות. אני יכולה להמליץ לך על מספר דברים (שעוזרים לי, ואני מקווה שיעזרו גם לך): לגלוש כאן בפורום - ההתלבטות המשותפת כאן בנושאי ההורות גורמת לי להרבה מחשבות ולעתים גם לשינוי התנהגות; לקרוא את הספר המצויין של אדל פייבר ואיליין מיזליש "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו", ואת הספר המצויין של ד"ר תומס גורדון "הורות יעילה" - צריך קצת סבלנות לתרגום מעצבן ולכתיבה מאד "אמריקאית" אבל לדעתי שניהם שווים את המאמץ; לקרוא - יחד עם ביתך - את הספר המתוק של מייקל פורמן "אבא, אני לא נרדם", שעוסק בדיוק בשעת ההליכה לישון, כפי שאת מתארת אותה.

vered4

New member
אכן כן

המשפט שאמרת: " ההתלבטות המשותפת כאן בנושאי ההורות גורמת לי להרבה מחשבות ולעתים גם לשינוי התנהגות". מאוד מתאים למה שגם אני מרגישה. מצד שני, התחבטות בנושא מסוים יכולה להביא להבנה יותר טובה שלו, ואפילו לחיזוק מה שחשבתי לפני כן. רציתי להוסיף המלצה של ספר שאני אוהבת, "ידידות עם ילדים", של רפי יעקובי. כתוב בשפה מאוד נעימה ולא צריך להתאמץ

Shellylove

New member
זה מאד יפה בעיני שהיית כנה

מספיק להודות "בחולשתך" ולחפש פתרונות. אני לא ממש מתמצאת, אבל ההתנהגות של בתך נשמעת לי די אופיינית לגיל הזה (ויתקנו אותי המנוסות יותר), שנקרא לעיתים גם : terrible two. אני מניחה שיש הרבה ספרים בנושא של איך להתמודד עם ילדים בגיל הזה (אני גם מתקרבת לעניין). אין שום ספק שזה מעייף להיות אמא (עובדת, אני מניחה) וגם לסבלנות שלנו יש גבול ולפעמים כשעוברים אותו, הרגשות גואים והכל יוצא החוצה. נראה לי שלהתנצל בפניה ולהסביר: אמא מאד עייפה/עצבנית עכשיו ולבקש אפילו את הבנתה והתחשבותה (ברמה המתאימה לגילה כמובן) בהחלט יכול ללמד אותה: א. שלא בושה להתנצל כשעושים שגיאה ב. לתקשר רגשות ג. להתחשב ברגשות וצרכים של אחרים. זה ודאי לא יבוא לידי ביטוי בתוצאות מיידיות, אבל אני מניחה שתהיה לזה השפעה לטווח ארוך.

Almost me

New member
הילדה בשלב הזה

של לבדוק גבולות.. אז היא בודקת איפה נמצא בדיוק הגבול שלך. אני מצאתי שהכי קל לי בתקופות האלו לקחת אותם ישר מהגן לאנשהו, יום לגינה, יום לסבתא, יום לחברים, יום למשחקיה, יום להצגה וכו´. היינו מגיעים הביתה די מאוחר, אוכלים מתקלחים מספרים סיפור והולכים לישון. לגבי ההליכה לישון, מצאתי שהכי קל לי להשכיב אותם במיטה, לספר להם סיפור ואח"כ להדליק וידאו או לשים דיסק וללכת.

הילה- אני מזדהה לגמרי ../images/Emo24.gif

הבנות שלנו בדיוק באותו גיל, ובמקרה שלנו זה רק אני והיא. אני קורעת את התחת עד 13:00 ומגיע עם הלשון בחוץ להוציא אותה מהגן. ורק אז מתחיל בעצם היום. אני לא יכולה להרשות לעצמי שום עזרה שהיא, וגם לא חוגים. אני מרגישה שהספר "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו" כמעט הציל אותי, למרות שלא סיימתי אותו... כשמגיע קטע לחוץ ומטורף אני פשוט יושבת לידה בשקט ומתארת איך היא וודאי מרגישה : אם היא מנסה להרכיב פאזל ולא מצליח לה והיא צורחת, אני פשוט אומרת לה בשקט "זה נורא מכעיס כשהפאזל לא מצליח" ולא יאומן איזו השפעה יש למשפט הפשוט הזה. עובד הרבה הרבה יותר טוב מ"קחי משחק אחר"/ "תפסיקי לצרוח זה רק פאזל" / "אמא תעזור לך". אותו הדבר כשהיא נודניקית מעייפות, מתוסכלת בקלות מדברים. חברה פסיכולוגית אמרה לי "אל תהיי מתוסכלת מהתסכול שלה" ואכן התקפי העצבים התמעטו כמעט לחלוטין כשהתחלתי להביט בה ולומר : "את עצובה כשאת עייפה ולא מצליחה להירדם" . משהו טוב קורה פה. עוד דוגמא: היא מתלבטת בין לשבת בסיר או בישבנון, חלקית כדי למשוך תשומת לב. וזה כל כך מעצבןןןן !!!. עד היום הייתי אומרת לה : "נו, תחליטי כבר! יברח לך! למה את משגעת אותי??!!!". פתאום התחלתי להגיד בהכי רגוע "קשה לך להחליט איפה לעשות קקי, נכון??". והילדה הולכת מעצמה ומתיישבת. לא תמיד זה עובד, וכשלא- אני מניחה לה לפרוק את העצבים בלי להיכנס לזה בעצמי. לא יאומן כמה התמעטו ההתקפים האלה. את הצעצועים אנחנו מסדרות ביחד ממש לפני הסיפור שלפני השינה. וכשהיא לא בענין אני משתדלת לנשום עמוק ופשוט מסדרת בשתי דקות כשהיא נרדמת. נדמה לי שזה עוד גיל גבולי- הם לא ממש משתפים פעולה בסידור. או בכל דבר אחר... בכל מקרה- אהבתי את הכנות שבסיפורך. אני עברתי עם אלה תקופות מאוד מתסכלות ואיכשהו זה מתחיל להסתדר לאחרונה. מקווה שעזרתי במשהו.

hila+y

New member
תודה רבה על כל התגובות

מחר אני רצה לקנות את הספר הזה.!! אני יודעת שאני לא היחידה המרגישה ככה לפעמים , אבל שמחתי לקרוא זאת שוב, קצת להחזיר דברים לפרופורציות. בסה"כ ביתי ילדה נוחה מאוד ושקטה לכן אני מרגישה שאני לא בסדר, כי אימהות או אבות אחרים אולי מתמודדים עם ילדים יותר בעייתיים בהצלחה ואילו אני כל משברון קטן מערער אותי.במיוחד אם הוא בא על חשבון ה"זמן הפנוי" שלי (כלומר מ8-8:30 בערב) ושוב תודה לכן.

למעלה