כעס פרוש אטימולוגי

ZaZen

New member
כעס פרוש אטימולוגי

באדאוגרמה של המילה כעס-Nu אנחנו רואים את הסימן המתאר את הלב בתחתית (דבר המסמל את הקשר ללב ולעולם הריגשי) בצד השמאלי העליון אנחנו רואים את הסמל לאשה ובצד הימני יד מונפת. במילון Wieger לסימנים סינים מסברים שזו שיפחה תחת יד האדון. שימו לב שבכדי לתאר את הרגש כעס הסינים משתמשים בתנועה ולא במושג אבסטרקטי וכעס הוא הרגש המתעורר בליבה של אישה תחת יד האדון. מתוך תאור זה אתם יכולים להבין שכל אחד מאתנו המנסה להבין זאת יחוש אחרת, לגבר התחושה תהיה שונה משל האשה ולמנהלת עסק תהיה הבנה שונה מי של פקיד. הוספתי המשך גם בתוך השירשור על הכעס שלכם וחג שמח ושקט ZaZe

ר א ם

New member
שלום, ZAZEN,../images/Emo20.gif

קראתי את הודעתך האחרונה אלי, כעת לאחר שהנחת לגישתך האקדמית ואתה מנסה לפרשן לי במילותיך אתה את הדברים, אתה אומר את אותם הדברים שאמרתי בשתי ההודעות שלי. ציטוט מדבריך: "התנועה האנרגטית בתוך הנבט הפורץ מהאדמה אינה כעס אבל היא באותה איכות". ואתה מוסיף שאגירת התנועה הזו תהיה כעס. וזה בדיוק מה שאמרתי, אלה שאני מכנה את התנועה האנרגטית הזו, שעליה אין מחלוקת ביננו, ליצירתיות. אנרגיה יצירתית שנחסמת תתבטא כאגרסיביות, ואנרגיה יצירתית נאגרת, תתבטא ככעס. ידיד היקר והמלומד, ראה איזה פלא מתרחש לאחר שידע מוטמע ומתורגם להבנות שאינן יחודיות, סיניות הודיות יפניות וכו´, אלה אוניברסליות במהותן ההבנות של התבוננות בטבע, יחודיות היא מתוך התבוננות באדם ומכאן ההבדלים. ובעניין תלמידך אני משוכנע שהם זכו למורה מלומד. לילה טוב, רם.

ZaZen

New member
נפלא

העיקר שהבנו אחד את השני חג שמח יום נפלא

ZaZen

New member
זה לא דמוי

זה הפרוש האטמולוגי של האדאוגרמה הסינית

Lagrangian

New member
שמשתמשת בדימוי (מוזר)

למה דווקא הרגש שמתעורר אצל שפחה? אולי זו בכלל התקוממות על כך שהאדון נוגש בה?

ZaZen

New member
הכל נכון

זה היופי בשפה הסינית שההגדרה אינה מדויקת ומאפשרת ויודעת שיש הבנה שבין השורות. ולגבי השאלה למה? תשאל את הסינים. אבל אני בהחלט חושב שתנועה אנרגטית היא לא חד משמעית ומאפשר מרחב מסוים בהבנתה. התקוממות גם בעברית המילה מכילה את הפרוש של לקום ממקום נמוך לגבוהה זאת אומרת התפרצות של אנרגיה כלפי מעלה וזו ההגדרה של האנרגיה של פאזאת העץ

למעלה