כספו של חכם

paloma blanca

New member
כספו של חכם../images/Emo140.gif

פעם גר לו אדם חכם וידוע בעירו , איש עשיר מאוד , היו לו אשה ילדים ונכדים . כולם אהבו וכבדו אותו מאוד והוא דאג לילדיו וגם לא חסך מכספו לעניי עירו . יום אחד מתה אשתו והוא נותר לבדו בביתו . כאשר עברה שנת האבל באו אליו כל ילדיו ודיברו איתו , שחבל שיגור לבדו בבית הגדול והוא עכשיו לבד . תמכור את הבית ואת השדות שלך , תן לנו את הכסף ואתה תגור בבית של הבן הבכור וכל מחסורך יהיה עלינו ולא תצטרך לדאוג לכלום . הסכים האיש , מכר את כל מה שהיה לו ואת כל הונו חילק בין ילדיו ועבר לגור בביתו של הבן הבכור . בתחילה , לא החסירו ילדיו ממנו מאומה , והיו גם מבקרים אותו ולוקחים אותו אליהם . אולם לאט לאט הפסיקו הילדים והנכדים להגיע לביקורים , עד שלא באו יותר . ובבית הבן הבכור התנכלו לו , בקושי היו מכינים לו אוכל והוא היה רעב תמיד , את בגדיו לא כיבסו ואם נקרעו גם לא תיקנו אותם . וכך עבר זמן והאיש התדרדר במצבו עד כדי שהתביש לצאת לרחוב , לחבריו הוותיקים שלא יראו אותו במצבו העלוב . יום אחד , אמר האיש לבנו הבכור , תקרא לראש העיר ותאסוף לכאן את כל אחיך ואחיותיך יש לי משהו חשוב לתת לכם . כאשר שמע הבכור שהם צריכים לקבל דבר מה , מיד אסף את כל אחיו ואחיותיו והזמין גם את ראש העיר . כאשר כולם התאספו מולו , אמר האיש , תראו אמרתי לכם שמכרתי את כל רכושי וחילקתי אותו ביניכם , אבל נשארה אצלי עדין מזוודה אחת גדולה מלאה בכסף זהב ויהלומים . מאחר ויום מותי מתקרב , אני רוצה להוריש לכם את המזוודה ואת כל מה שיש בה . המזוודה קבורה מתחת לעץ הגדול , בכניסה לעיר שלנו והיא נעולה בשני מנעולים רק שני המפתחות ביחד יכולים לפתוח את המזוודה. הנה מפתח אחד אני נותן לך ראש העיר ומפתח אחד לך בני הבכור , אחרי מותי תפתחו שניכם את המזוודה וראש העיר יחלק ביניכם שווה בשווה את כל הרכוש הנמצא בה . מאותו היום , השתפר מצבו של האיש לאין ערוך וחזר להיות מה שהיה , בניו ובנותיו דאגו לכל מחסורו , באוכל בגדים כסף , כל מה שביקש האיש קיבל וכך חי לו בשקט ובכבוד . יום אחד , הגיע יומו והוא מת . עשו לו הילדים הלוויה שלא היתה כמוה וישבו עליו שבעה . לאחר שעבר חודש הלכו כל בניו ובנותיו יחד עם ראש העיר , אל העץ שבכניסה לעיר . חפרו וחפרו עד שמצאו את המזוודה הגדולה , פתח הבן את המנעול הראשון ואחריו פתח ראש העיר , כאשר פתחו את המזוודה מצאו שם רק ראש של חמור ומכתב .ובמכתב היה כתוב בכתב ידו של האיש : " רק חמור נותן בחייו כל מה שיש לו " מוסר השכל : תנו לילדים כמה שאפשר. אבל תשאירו שלא תצטרכו אותם.

ניקו 45

New member
מאוד מודה לך פלומה על זה ../images/Emo63.gif

כמה שזה נכון ... משולל כל דמיון ובהחלט סיפור מהחיים אשר מכיר כמה וכמה שכאלה . " רק חמור נותן בחייו כל מה שיש לו "

ניקו 45

New member
ואני בכלל יש לי מסורת ../images/Emo202.gifארוכת שנים

בשבת בבוקר מאזין לשתי תוכניות רדיו באשת ב' : הראשונה שבת עולמית עם יצחק נוי ... תוכנית מגוונת עשירה וצבעונית . והשניה ... שי לשבת עם שמואל שי . בד"כ התוכנית מעניינת ומרתקת . רק שהבוקר החליט הנ"ל לספר לי אודות 100 שנות תל-אביב וכמובן להשמיע את שיריה הקדומים של ת"א . אך לאחר כרבע שעה נישברתיייייייייייייי דייייייייייייייי אז עם כל הכבוד שיש לי לבירת ארץ דן ומצידי יכולה גחלילית זוהרת לתלות סרטים צבעוניים על זנבה . ואת זקנו של הרצל לעטר כנפיה ולרחף בזיגזגים מעל שמי העיר תוך כדי דיקלום שיריהם של אלתרמן וביאליק . נו אז קדימה והלאה ממני .

ניקו 45

New member
המושבה האמריקאית יפו../images/Emo82.gif

מביא בפניכם מעט מידע אודות התקופה הטרום "תל אביב" ומדובר ב- המושבה האמריקאית יפו וגילגוליה . ולהלן כמה עובדות שלא תמצאו בכתובים : * המושבה האמריקאית נחרבה כמעט כליל לאחר הפרעות אשר פרעו הערבים תושבי יפו באמריקאים . שדדו , בזזו , רצחו ואנסו את הנשים . ** הסבא של השחקן הנודע פיטר יוסטינוב הוטבל בכנסיה הרוסית ביפו . *** סבו של הסופר ג'ון סטיינבק המהולל עברו שנותיו ביפו ונטש את הארץ לאחר הזוועות . **** ועוד סיפורון קטן שלא ממש קשור למושבה : הסופר הדגול מרק טווין שהה ביפו בימים ההם כאשר בניו יורק הודיעו על מותו . ולאחר שחזר לאמריקה אמר בחיוך : הידיעות על מותי היו מוקדמות מדי . שבת שלום

../images/Emo46.gif

מה יש? מה קרה ניקולההה? רק הצפון מעניין אותך?? מה קרה הא? מקנא???
העיר שלי חוגגת 100 שנה וזו חגיגה מיוחדת במינה אז פרגן קצת גרררר העיר מקושטת יפה כולם חוגגים אתה עום ההיסטוריה ארוכת השנים שלה
רק טוב!!!

לכבוד יום ההולדת../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

כמה שירים שיושמעו הערב במופע הפתיחה יומולדת ברי סחרוף מילים: ברי סחרוף לחן: ברי סחרוף היום יום הולדת תראי, יש פה סוד ישן חדש לפרוס את הלחם לגעת במשהו קצת מושלם כבר אמצע הלילה חשבתי אולי כדאי לישון אבל משהו תקוע תקוע עמוק בתוך הגרון נכון, את יודעת כל כך משגעת לפני שאת בורחת בואי בלי פחד קחי אותי ככה היום יום הולדת חשבתי כמעט על כל הפרטים הזמנתי לחדר שמים כחולים עם כוכבים נכון, את יודעת כל כך משגעת לפני שאת בורחת בואי בלי פחד קחי אותי ככה
עיר לבנה מילים ולחן: נעמי שמר מקצף גל ועננה בניתי עיר לי לבנה כמותם קוצפה, כמותם שוטפה כמותם יפה עם בוקר צח חלון נפקח ואת ילדה צופה בו כך כמו יונה הנכונה למעופה כי בא השחר והאור וכל עירי תצא לסחור ועמוסה היא משא לעיפה הנה עירי גדולה כאור ואת גרגר אבק אפור גרגר אבק שדבק לצעיפה מקצף גל ועננה בניתי עיר לי לבנה כמותם קוצפה, כמותם שוטפה כמותם יפה עם ערב רך חלון נפקח ואת ילדה צופה בו כך כמו מלכה המחכה לאלופה כי בא הלילה השחור עירי מוארת סחור סחור ואורותיה רביד לך על צוואר. הנה עירי גדולה כליל והיא ארמון ענק אפל וילדתי בו מולכת עד מחר.
רק טוב!!!

הייתי שם. היה צפוף בטירוף.

קשה היה לשמוע משהו מחמת הרעש והצפיפות. הסתיים כעבור שעה וחצי לערך אחרי שעברו מלפני מאחורי ומצדדי מאות אנשים. ממקום עומדי בפאתי הככר לא יכולתי לראות מה קורה בככר עצמה אולם אותם אלו שעברו מאחורי מלפני ומצדדי דיווחו על חום כבד, דחיסות רבה ובקיצור, לא כל כך היה כיף. הזיקוקים היו דווקא יפים . את כל השאר כאמור היה קשה לשמוע. לא נראה כשווה 4 מליון שקלים.

???

היה צפוף אבל בהחלט לא מחניק היה שואוו חבל על הזמן, ולא לשמוע.?? חחחח לדעתי אפילו החרשים שמעו משהו באוזן
ואיזה זיקוקים ואיזו מוסיקה מהתזמורת בניצוחו של זובין מהטה ועד גרוניך ומתי כספי היה מדהים מרשים ואני נהנתי מכל רגע. מי שלא היה הפסיד
רק טוב!!!

למעלה