כסף!!!!!!!!

mother3

New member
כסף!!!!!!!!

שני אנשים עובדים (טוב...המשכורת שלי באמת לא נחשבת משכורת) 3 ילדים. משכנתא והלוואות (רכב, מינוס, לימודים וכו'). ושוב המינוס כבר מ פ ח י ד. שמעתי שיש סדנאות (לא יודעת מטעם מי) שמלמדות כיצד להסתדר במסגרת התקציב המשפחתי וכו'... מישהוא יודע פרטים? ה צ י ל ו

אני לא מאמין בסדנאות הללו

אתם יכולים לעשות בדיוק מה הסדנאות הללו עושות ואפילו בלי שיעלה לכם כסף. קחו 3 חודשים אחורה את ההכנסות שלכם ומולם תעמידו את ההוצאות שלכם (הלוואות / כרטיסי אשראי/ חיובים עפ"י הרשאה/ משיכות מזומן) ותראו מה אתם יכולים לחתוך לתקופה קצרה עד שתחזרו למצב חיובי. אני הייתי בודק את הוראות הקבע שלי אם יש לי הוראות קבע לתוכניות חסכון / קופות גמל / קרנות נאמנות הייתי דבר ראשון עוצר אותם לתקופה מסויימת, אם יש לי פקדונות שלא משמשים לביטחון הייתי מוכר אותם כדי לכסות את המינוס (הריבית על המינוס יקרה פי כמה מהריבית על פיקדונות). לגבי משכנתא הייתי בודק מצב של פרעון מוקדם של המשכנתא במידה והיא משכנתא ישנה (ריבית גבוהה) ולוקח משכנתא יותר גדולה (ריבית נמוכה כיום) שתיתן אוויר לנשימה וגם תאפשר סגירת הלוואות ישנות עליהם אתם בד"כ משלמים ריבית גבוהה יותר מאשר על משכנתא (צריך לזכור משכנתא היא כמעט תמיד הלוואה בתנאים הטובים ביותר). אם המצב ממשיך להיות קשה הייתי חותך בכרטיסי אשראי, אם יש 2 כרטיסים אחד מהם הייתי מחזיר ומשאיר את השני למי שנחשב ל"קמצן" המשפחה שהשני (מפזר הכסף" יסתדר לתקופה מסויימת רק עם מזומן. אני מניח שעל פי העצות שנתתי כרגע אפשר בהחלט להגיע לקיזוז המינוס תוך מספר חודשים ולהגיע למצב של מרווח נשימה משפחתי. אלה היו 60 שניות על....

מנצלש"ת - יש לך הצעה מה אפשר לעשות

כשכמעט כל הנ"ל כבר נעשה והמצב עדיין קשה? אין חסכונות משום סוג, אין כרטיסי אשראי, משתמשים רק בצ'קים או במזומן, משכנתא כעת מנסים למחזר ( חוששת שלא ילך כשיראו שהחזירו לנו כמה פעמים הוראות קבע), מקצצים עוד ועוד בהוצאות עד שאין כבר ממה לקצץ, אין מותרות בכלל ( מלבד 100 ש"ח לאינטרנט), אין בילויים בכלל מנסים להגדיל הכנסות ( מנקים חדרי מדרגות , בעלי עובד ב2 עבודות) והמינוס עדיין גדול ומייאש....ופשוט לא מרוויחים מספיק

מנצלש"ת - יש לך הצעה מה אפשר לעשות

כשכמעט כל הנ"ל כבר נעשה והמצב עדיין קשה? אין חסכונות משום סוג, אין כרטיסי אשראי, משתמשים רק בצ'קים או במזומן, משכנתא כעת מנסים למחזר ( חוששת שלא ילך כשיראו שהחזירו לנו כמה פעמים הוראות קבע), מקצצים עוד ועוד בהוצאות עד שאין כבר ממה לקצץ, אין מותרות בכלל ( מלבד 100 ש"ח לאינטרנט), אין בילויים בכלל מנסים להגדיל הכנסות ( מנקים חדרי מדרגות , בעלי עובד ב2 עבודות) והמינוס עדיין גדול ומייאש....ופשוט לא מרוויחים מספיק

falash

New member
הוצאות אינטרנט

במקום 100 ש"ח אפשר לשלם 80 ש"ח (כבלים + 012)...ובטח אפשר עוד פחות... מה לגבי הוצאות טלפונים? טלוויזיה בכבלים/לווין? חלב בשקית במקום בקרטון? לחם אחיד במקום פיתות?

הוצאות

אז ככה: כבלים אין לנו, אז אי אפשר להתחבר דרכם, הוצאות טלפונים מקצצים כל הזמן, חלב בקרטון כבר מזמן לא יודעים מה זה, כנ" לגבי לחם וכו' וכו'. אנחנו מקצצים כל הזמן, עוקבים אחרי ההוצאות שלנו בקפדנות, והצלחנו לרדת בהוצאות. הבעיה היא שאנחנו מנסים להרוויח יוצר ולא כ"כ מצליחים וכמובן תמיד יש הוצאות לא צפויות שפתאום מושכות אותנו אחורה כמו טיפול שיניים דחוף, בית מרקחת ( תתפלא כמה כסף הולך לנו שם כל פעם שהילדה חולה, ולא אנחנו לא קונים בפארמים רק בבית מרקחת של הקופה שם יותר זול). בקיצור אין לזה סוף.... ואנחנו עוד נקראים מעמד הביניים.... לצערי חלק גדול מהזוגות בגילי ובמצבי המשפחתי נמצאים במצב הזה ודי מיואשים. ושוב- מדובר באנשים שלמדו, ממשפחות לא מרקע סוציואקונוני נמוך, שעובדים היום קשה. האמת? אחד הפתרונות שחשבנו עליהם זה למכור את הבית ולעבור לאיזור זול בהרבה כמו הצפון ובכך לסלק חלק גדול מהמשכנתא, הבעיה היא שאנחנו חוששים ממצב התעסוקה שם.

falash

New member
עוד רעיונות

אולי בסדנאות יש להם רעיונות מועילים יותר... מה בדבר מחזור המשכנתא לזמן ארוך יותר , ואז ההחזר החודשי יורד? בהצלחה בכל אופן.

סדנאות

כנס לאתר www.ozar.co.il יש שם המון מידע. הסדנאות שלהם מהממות, ואני מכיר כמה אנשים שנעזרו בהם - וסידרו להם את החיים. לאורי היימן, מבעלי החברה, יש גם פורום ב nana .

למעלה