כסף $$$€€€₪₪₪

כסף $$$€€€₪₪₪

תגידו, מה לדעת אפשר "לרכוש" שלא בכסף? האם באמת יש (יותר נכון נותרו) דברים שכסף לא קונה?

ב-ר-ו-ר...חחח כמו למשל:

חברות-נכון שזו קלישאה-אבל קנית את החברים שלך בכסף? אושר-לא תמיד צריך לקנות משהו כדיי להיות מאושר, אני למשל-מספיק לי להשלים עם חברה-לראות עם אמא סרט או שיחה טובה עם מישהו-או לצחוק-זה גורם לי להיות מאושרת-טוב הרשימה ארוכה. זכויות- ישנם אנשים שאין להם זכויות-ובאמצעות הפגנות ועקשנות-הם יכולים להשיג את מבוקשם. כבוד- גם, אתה יכול לרכוש את כבוד חבריך/ או כול מי שמכיר אותך לא רק בכסף. וכמו כבוד ואושר וכו'-יש גם נאמנות, וכול הערכים- שאותם כן איבדנו קצת. -שאלה מעניינת, אתה שאלת את השאלה הזו [לפי דעתי] לא בגלל שחשבת שלא נותרו דברים כאלו-אלא בגלל שכול מה שאמרתי כבר חסר ערך בשבילנו-אלו דברים זעירים שלא הבחנת בהם- אל תמעיט בכול אלא...ובכלל לא רק אתה. -נכון שבעולם של היום הרוב נקנה עם כסף-אבל אלו כביכול הדברים ה"גדולים" שאנחנו משתמשים בהם יום יום.

chuchi46

New member
יש דברים...

ברגע שאדם מאבד את כל כספו, כל מה שהוא משיג הוא משיג בעצם "בלי כסף"- נכון? ו... אדם שאין לו כסף, יכול להשיג הכל... חוץ מזה- כרטיסיי ביקור לא עולים כסף P: אממ... אי אפשר לקנות אמון בכסף, הגינות, מצפון... חיים אי אפשר לקנות בכסף. נכון שאפשר לומרשכסף קונה את התרופות שמצילות חיים, אבל אם האדם מת כל הכסף שבעולם כבר לא יעזור... מה שנמצא בתוכך כסף לא יכול לקנות ולא יוכל לעולם להשיג. מה אפשר לרכוש שלא בכסף והאם נותרו דברים שכסף לא יכול לקנות הן שתי שאלות שונות לחלוטין... חחח כסף לא יכול לקנות אמונה אמיתית... אני לא יודעת מה עוד, אבל יש עוד הרבה...

adi23e

New member
../images/Emo45.gif אמרתן יפה שתיכן

בעצם, רק דברים חומריים ניתן לקנות בכסף.. דברים רוחניים כמו אהבה, כבוד, אחריות, אושר, שמחה,יושרה, אמונה,הגינות ועוד ועוד.. כל אלה לא ניתן לקנות בכסף. יש משל בנושא, אני אחפש ואשים יותר מאוחר. מה שלומכן/ם השבת?

adi23e

New member
הנה הסיפור../images/Emo63.gif

סיפור על אושר, הצלחה ואהבה / בני ישראלי אישה יצאה מביתה וראתה שלושה זקנים עטורי זקן לבן ארוך יושבים בחצר ביתה . הם לא היו מוכרים לה ולכן אמרה להם : " אינני חושבת שאני מכירה אתכם, אך בודאי אתם רעבים . היכנסו לביתי והתכבדו בארוחה ." " האם האדון נמצא בבית " , הם שאלו . " לא , הוא לא בבית " , השיבה . " אם כך , לא נוכל להיכנס " , הם השיבו . בערב כשהגיע הבעל הביתה , האישה ספרה לו את אשר קרה . " צאי , הודיעי להם שאני בבית והזמיני אותם להיכנס " . האישה יצאה והזמינה אותם להיכנס . " אנחנו לא נכנסים כולנו יחדיו" השיבו , ואחד מהם הסביר ששמו : "עושר" , ובהצביעו לעבר השניים האחרים , המשיך : זה "הצלחה " וזה : "אהבה". עוד אמר : " עתה לכי והתייעצי עם בעלך מי מאתנו אתם רוצים בביתכם " . האישה נכנסה הביתה וסיפרה לבעלה את הנאמר . הבעל בשמחה רבה אמר " מאד נחמד , אם כך המצב הבה נזמין את עושר , שיבוא וימלא את ביתנו בעושר " . האישה לא הסכימה ואמרה: " יקירי , מדוע לא נזמין פנימה את הצלחה ? . כלתם שישבה בצד והקשיבה לנאמר , קפצה בהצעה שלה : " האם לא כדאי יותר להזמין את אהבה ? אז ביתנו יתמלא באהבה ! " . " הבה נקבל את הצעתה של כלתנו " סיכם הבעל ואמר לאשתו :" צאי והזמיני את אהבה להיות אורחנו " . האישה יצאה והזמינה את אהבה להיכנס . השניים האחרים קמו ובאו בעקבותיו . משתוממת אמרה האישה : " הזמנתי רק את אהבה , מדוע גם אתם נכנסים ? הזקנים השיבו יחדיו : " אם היית מזמינה את עושר או את הצלחה , השניים האחרים היו נשארים בחוץ , אך מאחר והזמנת את אהבה , במקום שנמצאת אהבה יש גם עושר והצלחה !!!!! "

adi23e

New member
איני יודעת

אם יש טעות בכותרת או לא. הסיפור הועתק מילה במילה מהמקור. אולי המילה אושר בכותרת אמורה להיות עם ע', אך באמת שאיני יודעת. אנסה לברר

חחח תמיד-הסיפורים שאת מביאה יפים

חח הייתי במתח-לא ידעתי מה יהיה בסוף-טוב אני גם לא מכירה ת'סיפור למרות שיש לזה הרבה גירסאות, לא?

שאלה נוספת......

מה תגידו על זה שבמקרים מסויים כל הדברים שכתבתם, שכביכול לא ניתן לרכוש בכסף, חדלים להתקיים ברגע שאין כסף? זה לא בהכרח תמיד קורה, אבל זה קורה לא מעט. ואני בטוח שגם לכם יצא להכיר מקרה או שניים (או עשרים........)... מה דעתכם?

דעתי..

לא זכורים לי מקרים כאלו אולי כשאין כסף-התקווה יכולה "להיאבד" אבל אסור לאבד תקווה אולי כשאין כסף האמונה מתערערת אבל כול אלא-תלויים בבנאדם עצמו אם אתה מאמין-אז עד הסוף! ותקווה אסור לאבד בכול אופן-זו דעתי.

קצת דוגמאות:

* זוגות שנפרדים בגלל מחסור בכסף - או שהם אף פעם לא באמת אהבו, או שעקב המחסור בכסף האהבה התפוגגה? * אנשים שמצבם הכלכלי משפיע בצורה ישירה על מצב הרוח שלהם - שזה בערך רובנו. אני לא חושב שאבא יכול להיות מאושר באמת כשהוא יודע שאין לו איך להאכיל את הילד שלו. * כבוד? כבוד זה הדבר שהכי קל לקנות בכסף... לכל טענה יש תשובה... מפחיד משהוא.. נראה שהכסף משתלט עלינו

עדיין-נתת דוגמאות קיצוניות, מה אתה

מצפה-אנחנו עולם חומרי-ולחם וכול בסיסי בכלל צריך לקנות בכסף-וזה היה מההתחלה אבל יש זוגות שגם נשארים ביחד אפילו עם המחסור. יש ויש. וכבוד-לא תמיד- אתה מדבר על אנשים שמשחדים אחרים-זה ברור אבל את הכבוד שיש לי לחברות שלי ואת הכבוד שיש להן אליי-תאמין לי, לא רחשתי בכסף. ויש גם לסמוך על אנשים-אנשים סומכים עליי ואני עליהם לא בגלל כסף- אם אתה מתעקש לחשוב שהעולם שלנו הוא חומרי, סבבה לך-אינ חושבת שרובו היום-חומרי-בגלל שהצרכים שלנו השתנו, אבל [והנה בא אחד גדול] עדיין-ישנם דברים שלא קונים בכסף-הם הדברים הרוחניים-שלא כול יום רואים אותם.

adi23e

New member
אתה קונה כבוד בכסף?? חבל..

התשובה שלי לכל זה: שיר האומץ הכל רשום שם. i rest my case בקשר לדוגמאות שלך: זוגות שנפרדו עקב מחסור בכסף, לדעתי אז לא הייתה שם אהבה בכלל. ואני מדברת על אהבה אמיתית כזו שאתה מוכן לעשות המון/הכל למען הצד השני. ועד שלא חווים זאת, אין מושג מה זה אומר. אין ספק שמצב כלכלי משפיע עלינו, השאלה מה אתה עושה עם זה.. הדבר הכי קל זה ליפול ולשקוע בתוך היגון והבינוניות של המחשבה, ולמרר על מר גורלך. אתם יודעים כמה חשיבות והשפעה יש למחשבות שלנו עלינו.. אני חושבת שאב/אם כן יכולים להיות מאושרים גם אם המצב קשה, והעושר בע' יבוא עם הרבה עבודה קשה. כל עבודה מכבדת את בעליה, ואדם נחוש מספיק בדעתו לצאת מהמצב הכלכלי שהוא שקוע בו יעשה זאת. כסף משתלט עלינו? חבל שאתה חושב כך, נכון שלכסף יש חשיבות, הרי למה לנוח בביצת הבינוניות אם אפשר לעלות הלאה.. ואין רע בזה, אבל רק אתה תחליט כמה מקום/חשיבות לתת לכסף בחייך, ועד כמה אתה מוכן שזה ישתלט עליך.

תראו, בנות...

יש הרבה בדברים שלכן, אבל לאיזה כיוון שלא מסתכלים, הכסף הולך ומשתלט עלינו. אפילו במיכא"ל הכסף התחיל לשלוט... אם כבר מיכא"ל, אז צריך לשנות את הכתובת של האתר מ michael.org.il ל michael.co.il אגב, לא יצא לנו לברך בברכת ברוכים הבאים את מיכא"ל על הכניסה לעולם הכלכלי המשגשג שלנו... אז אל תשכחו ש"כל אחד קונה הכל!" ועל מיכא"ל הכי כואב לי...

למעלה