כסף על כלום?

Tal 100

New member
כסף על כלום?

שלום, עקב תאונת דרכים פניתי לעו"ד. מזה מספר חודשים עורך הדין אינו פועל ואינו מעביר לי מידע. בשיחה עם העו"ד הוא הבהיר לי שיש לו הרבה תיקים ואין לו אפשרות לטפל בכל אחד אישית ואם זה לא נראה לי אני יכול לקחת את התיק למישהו אחר. שאלתי היא האם מותר לעו"ד לעכב את התיק אצלו אם לדעתו מגיע לו תשלום, או שהוא חייב להעביר לי את התיק בכל מקרה שאני משחרר אותו מהטיפול בתיק בלי קשר לטענתו לשכר טרחה שמגיע לו. תודה טל

כסף על כלום?

שלום רב, ראשית צריך לברר אם חתמת על הסכם שכר טרחה המסדיר מצבים כאלה. שנית, אם העו"ד בעצמו אומר שהוא טרם עשה משהו על מה יגבה שכר טרחה? רק במקרים קיצוניים יאשרו לעו"ד לעכב מסמכים, בד"כ אסור לו לעשות זאת בברכה,

עיכוב מסמכים

סעיף 88 לחוק לשכת עורכי הדין - "להבטחת שכר טרחתו ולהבטחת החזרת הוצאות שהוציא, רשאי עורך דין לעכב תחת ידו כספי הלקוח שהגיעו לידו בהסכמת הלקוח עקב שירותו ללקוח, פרט לכספים שניתנו לו בפקדון או בתור נאמן וכל עוד הוא נאמן עליהם שלא לטובת לקוחו בלבד, ובפרט לכספי מזונות לאשה ולקטינים, וכן רשאי הוא לעכב נכסים ומסמכים של לקוחו שבאו לידו עקב שירותו ללקוח; ובלבד שהגיש תביעה על שכר טרחתו או הוצאותיו תוך שלושה חודשים מהיום שהלקוח דרש ממנו בכתב את מה שעוכב כאמור."

למעלה