כסף עירקאי

david213

New member
כסף עירקאי

שלום אנשים יש לי שאלה בקשר לכסף העירקאי כידוע לי עכשיו הכסף העירקאי לא שווה גרוש ממש לא שווה כלום אפשר לקנות אותו בגרושים בגלל המצב בעיראק....עכשיו יש לי מספר שאלות בקשר לזה האם שווה להשקיע בכסף הזה בתקווה שבעתיד הוא יחזור לעצמו ויהיה שווה ערך ואז אוכל למכור אותו הבנתי שבמקרה והמשטר של ארצות הברית יצליח שמה הכסף יחזור לעצמו עכשיו השאלה אם זה יקרה כאילו אם יש סיכוי שהכסף בעתיד יחזור להיות שווה בערך ברמה כזאת שיהיה אפשר למכור אותו ממש ממש ולרוויח מזה, ואם זה יקרה אז מתי זה יקרה פלוס מינוס (שנה שנתיים 10 שנים....) ואם ניתן בכלל לקנות כסף עירקאי בבנקים בישראל, ובמידה ולא ניתן לקנות אז איפה אפשר לקנות וכמה משלמים מיסים על הכסף הזה בתודה מראש לכל העוזרים

כסף עיראקי?

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהוא "לא שווה כלום"? איך שופטים אם כסף "לא שווה גרוש"? אני כרגע בכלל לא שופט את השאלה אם ערכו יעלה או לא, אבל הטעות הגדולה של הרבה אנשים היא שהם חושבים שבגלל שערכו המספרי של מטבע מאד קטן, אז שווה לקנות אותו (בטענה שהרי "לכמה הוא כבר יכול לרדת מערך כזה קטן?"). לפי הגישה הזו הדבר הכי משתלם לפני שנה היה לקנות את הלירה הטורקית, מחירה אז היה 0.0000007 דולר, האם זה אומר שזה היה צעד נכון לקנות אותה? ערכו של מטבע זה בסך הכל מספר שנקבע לפי קריטריונים מסויימים, אבל חשוב להבין שהקשר בין ערך המטבע הנומינלי לבין מדדים כלכליים אמיתיים כמו תל"ג הוא די חלש, וההסטוריה מלאה בדוגמאות כאלה. כרגע אין מסחר עולמי במטבע הזה ונקבע לו ערך פיקטיבי. יתכן שהערך הזה בעתיד יעלה ויתכן שלא, אף אחד לא יודע באמת. אבל זה הימור לשמו, והוא לא שונה בכלום מלהמר על האדום ברולטה, ואולי אף גרוע מזה. דבר אחד בטוח- מרוויח גדול מהדינר העיראקי כבר יש, ואלה כל האתרים שצצו לאחרונה ברשת ומציעים למכירה את המטבע הזה לכל דורש. הם כבר הרוויחו ובענק, ולא משנה מה יקרה בעתיד למטבע הזה. לסיום אציין שהנושא כבר נדון בפורום וניתן לקרוא על ידי הרצת חיפוש.

למעלה