כסף עולמי !

• פותח הנושא itzm
  • פורסם בתאריך

itzm

New member
כסף עולמי !

לא זוכר שהאתר הזה היה כאן או לא אבל שווה להיכנס אני כבר 30 דקות עובר עליו ונהנה מכול רגע האתר מציג כסף מכל העולם אני לא יודע אם יש הכול אבל מענין מאוד כמו כן תיזכורת שבת הבאה אוטומודל 2004

תוספת נפלאה לרשימת הקישורים שלנו.

וכבר האתר נמצא בקישורים ןבטאגליינס. רק דבר אחד אני לא מבין באתר: איפה ישראל? לא באירופה, לא באסיה, ולא באפריקה. או שפספסתי משהו?

אתה צודק ואני מתנצל ומתבייש...

אודי באמת רדף אחרי כמה וכמה פעמים, ומשום מה העניין ברח מזכרוני ושכחתי בסוף להכניס את הקישורים לרשימת הקישורים... מה שמוכיח (שוב) שאם אני לא עושה משהו מיד, אני מיד אחר כך שוכח.

בוסטר1

New member
שטר ישראלי קטן

אני מחפש ותוהה האים היה אי פעם שטר בשנות החמישים ובו מגן דוד בצבע אדום כנראה בערך חצי פרוטה

avishyes

New member
היה שטר בצבע אדמדם

בערך של 50 פרוטה אבל אין בו מגן דוד

powo

New member
היה בעיקר בשימוש

בתחבורה הציבורית.ובעקרון זה נחשב כתרומה למגן דוד אדום.

בוסטר1

New member
מגן דוד

מי הדפיס את השטר האם הוא היה חוקי גם לקניות בצרכניה מאיפה השיגו אותו מהבנק אשמח לעוד פרטים

בּני

New member
אסימוני נייר

מתוך "100 שנה למטבע בארץ ישראל" צבי שטאל בהוצאת מ. אהרוני תל-אביב, ספר מדהים ומרתק אגב. בתחילת שנות ה-40, היה מחסור במטבעות קטנים וחברות תחבורה רבות הדפיסו אסימוני נייר ששימשו גם ככרטיס נסיעה וגם ככסף לכל דבר. גם בעלי עסקים פרטיים הדפיסו אמצעי תשלום וקיבוצים הדפיסו כסף לשימוש פנימי. לא ברור מהספר אם הפתקיות היו הליך חוקי בכל מקום אבל נראה כי יכול היית לשלם אתם בכל מקום בגבולות העיר בה עבדה החברה שהנפיקה אותם. ישנם גם אסימונים של קיבוצים בעריך של "200 ביצה"... לאחר קום המדינה בשתי תקופות שונות, בשנים 49-50 ובשנים 53-54 הנפיקו גופים ציבוריים שונים, ובראשם שוב חברות התחבורה, אסימוני נייר נוספים לשימוש ככסף קטן במתן עודף לנוסעים, שוב עקב מחסור בכסף קטן. ואז גם נכנס העקרון שאם האסימון מתבלה או אובד, הסכום הופך לתרומה למגן דוד, הראשונים היו של חברת התחבורה העירונית של באר שבע, אחר כך הדפיסו אסימונים כאלה גם "דן" מתל אביב, "המקשר" מירושלים, "אשד" מחיפה וגם "אגוד ענף הקולנוע בישראל"... ב-54 הוקם בנק ישראל ונעשה קצת סדר, האינפלציה ביטלה את הצורך במטבעות הקטנים והונפקו רק מטבעות בעריך של 25 פרוטות בלבד. מאוחר יותר כששוב הורגש מחסור בכסף קטן השקם הצטרף להדפסות עם אסימונים דומים ובנק ישראל הטביע מטבעות של 10 פרוטות. ב-1960 הוכנסו למחזור מטבעות האגורותשהוטבעו במיליוני יחידות ובעצם נגמר המחסור.

למעלה