כסף מסובב ת´עולם

אקווה

New member
כסף מסובב ת´עולם

כסף כסף כסף... כל הזמן כסף.... מקבלים משכורת בראשון לחודש הויזה יורדת בשני הוראות קבע של מים וארנונה חשבון חשמל וגז וכבלים ודלק וסופר וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על יציאה פה ושם לאיזה כוסית איך אפשר ככה בעולם החומרני הזה? כל הזמן לדאוג שהמינוס לא יגיע למקומות שאין מהם דרך חזרה... נכון, החיים זה לא פיקניק, אבל למה הם כל כך יקרים???

בוקר טוב ומימי, אקווה

מעונינת לפתוח את הנושא לשיחה? כסף הוא אחד הדברים החביבים עליי, ושמעתי שהוא טומן בחובו צרות אין קץ. שמא אני אתחיל עם בעייתי שלי? סיפור שהיה: לפני כמה אמשים פסעתי לי בניחותא במרכז המסחרי בשכונת המצוקה רמת אביב ג´. המצוקה הקשה ניבטה אליי מכל חלון, ולפיכך החלטנו (סוכן א´ ואנוכי) להסב לכוס קפה בבית הקפה השכונתי. לכשישבנו, התישבה לידנו חבורה של נשים מטופחות, מדיפות ניחוח אירופאי קל (הבושם אירופאי, לא העדה דווקא), וליהגו על החיים. לפתע הגיח ילד כבן 10 מפאתי הרחוב, רץ אל אחת הגברות ופצח: "אמא, שי רוצה שאני אבוא אליו בערב....אמא, אבא יביא לי את המשחק החדש היום?.." וכך זימרר לה כ-2 דקות. האם, ללא כחל וסרק, פתחה את תיקה, שלפה שטר שלפי הבזק האור וזוית ראייתי היה שטר של 200 ש"ח, ושחה לבנה הרך: "דניאלי, קח את זה, אני לא רוצה לראות אותך פה בשעה הקרובה". דניאלי, סוחר ממולח ושבע קרבות, נטל את השטר והתעופף לו לדרכו המאושרת. נותרנו, סוכן א´ ואנוכי, פעורי פה והמומי מוח. בפעם האחרונה שראינו שטר כזה מקרוב היה כשמסרנו את השוחד הבדוי בונציה. כמובן שמיד חשתי צורך עז להביע את מחאתי בקולי קולות, אך שתקתי. שמא הייתי צריכה להגיב? זה הדור שגדל בארצנו? מכירים צורת חינוך אחרת? אשמח לתגובות ורק אציין לפני שתסקלוני, שהמאורע היה יכול להתרחש בכל שכונה בארץ (כמעט), ורק יד המקרה הובילתני לשכונה הספציפצית ההיא.

דן צ

New member
ממש מזעזע

דרך אגב היכן נרשמים לאמא הזאתי? יש תור ארוך או שזה הולך מהר ההרשמה? הייתי אומר "ילד פרייאר" אני בשביל מינימום 500 שקל לא הייתי מתקרב אליה

jahnon

New member
אפי היקרה

קראתי את סיפורך ואציין שהייתי בהלם רק 200 ש"ח לאן העולם הזה מתדרדר? פעם עם פחות מ 500 ש"ח לא היית מצליח להפטר מהמטרד הקטן. כמו כן אני צריך לתקן אותך מאורע זה לא יכול היה להתרחש בכל שכונה. אצלנו ההורים היו שולחים אותך לשחק כדורגל או שתקבל איזה שני פליקים לשני צדדי הפנים שלך. במקרה, אני יודע במי העניין אמור ואני אוכל להגיד לך כי היה זה מבצע סמוי לאיתור התנקשות באישיות גבוהה ואציין רק כי הילד (דניאל) לא היה ילד אלא סוכן שאת ואני מכירים מקרוב והאשה האמורה בכלל הייתה בחור ממדור ג´ אז הירגעי לך אפי הוצאות אלו נרשמו בפנקס ההוצאות והשטר הוחזר למקומו הראוי (כספת המשרד, בכל זאת זה שטר נדיר).

אושר מ

New member
אני לא מאמינה!!

בדיוק אתמול (כן כן. ממש אתמול. תשאלו את ברק ושרון!), שלח לי אורי (naps) סרטון קצר שמתבסס על המשפט "We are the dollars & cents" שכמו שאפי תזהה בוודאי, הוא משיר של רדיוהד... ישר אחרי שצפיתי בסרטון אמרתי לברק ושרון שאשים אותו בפורום! והנה ניקרית בדרכי הזדמנות מצוינת. תודה לך אקווה (אחלה של שם). אני לא אדון כמובן בנושא, אין לי מספיק נסיון חיים עם כסף בשביל להביע דעה. חזרי עוד כמה שנים...

הריני מתכבד להזמינך למבצע

– "מוות לעשירים, כסף לעניים" – במבצע נגרוף כסף מחדרי מיטותיהם ואזורי הצנע של עשירי העולם. מטעמי חסיון המבצע לא אפרסם כאן פרטים, רק אציין שזה יתקיים בשעה 9:00 בשכונת המוקטעה אשר בעיר הרפאים המבצע יתחיל בביל גייטס ויגמור בביבי נתניהו. לפרטים, אנא לנקקי ל [email protected]

שרוניק

New member
שרשור נושא הכסף

אפי, זה מזעזע מה שאת מספרת. אני מן הסתם לא הייתי גם אומרת כלום, אבל זה פשוט מגעיל !!!! אני אספר לך משהו אחר: היתה תקופה, בצעירותי, שלהוריי לא היה המון כסף לזרוק עלינו סתם ככה, וכל החברים היו נוסעים לחו"ל כל קיץ (אנחנו נסענו לאילת), וחוזרים עם בגדים מגאפ וכן הלאה. לא שאני חס וחלילה סבלתי מעוני מחפיר, אבל אני מודה שקינאתי בהם. מה שאני יכולה להגיד שלפחות אצלי בבית חינכו אותנו שכסף באמת לא גדל על העצים, וזו הגישה שלי אליו היום. לכבד אותו, לחסוך כשאפשר, ולפנק כשצריך. ואני קצת מרחמת על הילד ההוא מהסיפור....יופי של אמא יש לו !!!

tsipi35

New member
אין ספק שכסף חשוב בחיים

אבל לאיזה ערכים מגדלת האימא הצפונבונית את בנה? כדי שלה יהיה שקט לשתות את קפה הצהריים עם החברות ולרכל ולהעיף אותו מעליה היא משחדת אותו? למזלי הרב, אני גרה בעיר קטנה בצפון, לנו פה אין מי יודע מה פיתויים, הבנות הבכורות שלי מקבלו דמי כיס אחת לחודש ועם זה הן צריכות להסתדר כל החודש, את הפלאפון הנייד שלהן אנחנו ממנים (זה יוצא משהו כמו 150 ש"ח לחודש לשתיהן יחד). נכון שמידי פעם אני מטפטפת להן פה ושם עוד כמה "ג´ובות" אבל לדעתי מגיע להן. הן תלמידות מצטיינות, בחופש הגדול הן המון המון עוזרות בבית הן בניקיון והן בטיפול באחותן הקטנה. ובעוד שבועיים הן יתחילו לעשות בייביסיטר. האמת? אני לא הייתי רוצה להיות במקום האמא הצפונבונית שאין לה אולי דרכים להעסיק את בנה אלה ע"י כך שהיא נותנת לו כסף ומעיפה אותו ממנה לקיבינימט

למעלה