כסף מחנות ריכוז

שלום רוני,

עם ובלי קשר ליום הזכרון לשואה ולגבורה שחל היום, שטרי כסף ממחנות ריכוז נשמע תחום איסוף מאוד יוצא דופן. תוכל לספר כיצד התחלת לאסוף, ולהעלות קצת תמונות של שטרות מהאוסף? אני מאוד מעוניין לראות. כיצד אתה מוצא מידע על השטרות, ואת הסיפורים מסביב? ושאלה אחרונה, שלא רלוונטית בדרך כלל, אבל לאוסף שלך יש לה משמעות מיוחדת: האם אינך סבור שאוסף כזה מקומו באחד המוזיאונים העוסקים בהנצחת השואה, על מנת שיהא חשוף לציבור כולו, בעיקר בגלל החשיבות הלאומית שלו? לשאלה הזו אשמח לקרוא גם תשובות נוספות של החברים.

דדר43

New member
יש המון אספני כסף נאצי לידעתך

לי אין אבל ראיתי המון אנשים/אספנים שבאו מאירופה עם כסף נאצי כולל סמלים המטבעות האלה נמצאים אצל הרבה אספנים

כאן מדובר על משהו אחר לגמרי:

לא מה שאתה קורא "כסף נאצי", כלומר שטרות שהונפקו על ידי הגרמנים, אלא שטרות שהונפקו על ידי היהודים בגיטאות, לשימוש פנימי ועצמי בלבד.

doroni10

New member
כסף גטאות ומחנות ריכוז - צבי שטאל

בשנת 1990 הוציא צבי שטאל ספר שכותרתו: "כסף גטאות ומחנות ריכוז (1933-1945) הספר מופיע גם ברשימת הספרים המומלצים של הפורום כזכור לי. הספר אמנם אינו מושלם, ואני מניח שמאז הצטבר עוד ידע רב (14 שנה מאז ההוצאה הראשונה). אינני יודע אם יצאו הוצאות נוספות של הספר, אך הוא כתוב באופן ברור ונותן קצה מידע על תהליכי תשלום בגטאות ובמחנות הריכוז. הספר הוצא בהוצאת ספרי ד. ריצמן - לונדון. אני מניח שהספר הוצא ב 2 מהדורות לפחות- האחת אנגלית והשניה עברית. דורון,

harel238

New member
הערכת מחיר!!!

שלום לך האספנית החביבה. אין לי מושג מה יש באוסף בדיוק אבל השמרי לך מפיתויים זולים . למיטב ידיעתי שטרות הגטאות טם הינם במצב טוב שוים הרבה כסף!!!!

למעלה