כסף כסף תרדוף.....

כסף כסף תרדוף......./images/Emo47.gif

שלום לכולם. אולי תוכלו לעזור לי? אני רוצה להתחיל בעבודה חדשה אבל המשכורת גבוהה מה"מותר" להרוויח בכדי לקבל קצבת נכות. האם למישהו יש רעיון איך להנות משני העולמות?

jasmine38

New member
../images/Emo91.gifלהנות מכל העולמות

תרום את העודף למטרות טובות המוכרות ע"י שילטונות המס. ובכך תהנה מכל העולמות. גם משכורת וגם הזכות לתת
. אופציה נוספת :תוכל להעביר ההפרש לחשבוני שמספרו 123456 - 18/123 . ועכשיו ברצינות: פנה ליועץ מס
לסיכום שכל החיים יהיו לך, רק "צרות" כאלה

ציפלה

New member
ליסמין

תשובתך היתה כ"כ נאיבית שעוררה את קנאתי בתשובה שאתן לשואל תבין שהדברים כל כך מסובכים שלא היית מאמין. דליה

ציפלה

New member
krfidfgbidfbvdnosw עבורך

שלום לך ניכבדי! (לא בציניות, באמת) א. למה אתה מסבך לי את החיים עם שם שאני לא יכולה אפילו לקרוא? ב. מאד חשוב לדעת אם אתה מעל גיל 18 ומה הסטטוס שלך בביטוח הלאומי. ג. בדיוק היום דברתי ובררתי בנושא זה בדיוק. אז כך, אם אתה מעל גיל 18 ויש לך נכות כללית המזכה אותך בקצבת נכות מלאה שסכומה היום 1886 ש"ח. יש לך אפשרות להשתכר (ברוטו) 55% מהשכר הממוצע במשק לאקדמאים ו 50% מהשכר הממוצע לבעלי תעודת בגרות. אם נכון להיום השכר הממוצע במשק הוא 7000 ש"ח (וזה לא בטוח לא הצלחתי לברר במדויק) אז 55% זה 3850 ש"ח. אם תשתכר אגורה אחת פחות אתה עדיין זכאי לקצבת הנכות. אם תשתכר בדיוק 3851 ש"ח תאבד את הקצבה! כשתרצה להזדכות בה מחדש תצטרך לעבור ועדה רפואית מחדש. אם אתה מושתל אני חושבת שהנכות היא לתמיד. וזה עוד לא הכל...מרגע שאתה משתכר 55% מהשכר הממוצע של המשק כלומר 3850 ש"ח מבצעים חישוב "צימצום" ומקזזים לך מקצבת הנכות. כאן חסרה לי אינפורמציה, אבל בעקרון, ככל שההשתכרות שלך יותר נמוכה קצבת הנכות שתנתן לך מתוך ה 1886 תהיה יותר גדולה. ביום ראשון אמשיך בברור ואנסה לפצח את עינין הצימצום. כל טוב לכולכם דליה

jasmine38

New member
לציפלה../images/Emo5.gif

ממש עצוב. אני לא מבין כ"כ גדול בכסף, אך התעצבתי לגלות , עוד ארגומנט, שאני חי במדינה מטומטמת. כשהייתי בצבא, והיו החלטות לא הגיוניות, אמרו שהש"ג לא איפשר להגיון להכנס פנימה. אני מתרשם שבביטוח הלאומי הגדילו לעשות , ויש להם ש"ג יותר "טוב". ואילו המשפטים שהכעיסו אותי: * "אם תשתכר בדיוק 3851 ש"ח תאבד את הקצבה!" * "כשתרצה להזדכות בה מחדש, תצטרך לעבור ועדה רפואית מחדש". ואם רוצים להקטין את הקצבה בהתאם להכנסות, (המקרה הכי גרוע) יש לעשות זאת באופן מודרג, באמצעות מס הכנסה (הרי מדובר בכספי המדינה). ע"י כלים כמו נקודות זיכוי, וחיבור ההכנסות לצורך חישוה המס (לפי המדרגות המקובלות. . למשל, לכל העובדים המשק: (הסכומים שלהלן מספרים עגולים, והם לדוגמא בלבד , ופרי דימיוני) עד סכום של 3500, אין תשלום מס הכנסה. בין 3500-5500 משלמים 25% מס, על ההכנסה שבתחום. בין 5500-8500 משלמים 33.3% מס, על ההכנסה שבתחום. בין 8500-1600 משלמים 50% מס, על ההכנסה שבתחום. וכו´ וכו´ . ולכן....... נכה המקבל קצבת נכות של 2000 ש"ח, ושכר של 5000 ש"ח, ישלם מס כאילו הכנסתו היא 7000 ש"ח, ובתוספת נקודות זיכוי, (שיפחיתו בשיעור מה את המס. אם המס מחושב לפי 7000, במס יהיה: 2000*25% =500 (לסכום שבין 3500-5500. 1500*33.3% =500 (לסכום שבין 5500-8500. . סה"כ 1000 ש"ח, פחות 800 ש"ח הנובעים מנקודות זיכוי, סה"כ יהיה 200 ש"ח תשלום למס הכנסה. (שהוא בעצם הפחתה של 200 ש"ח בקיצבה) . ובאותה השיטה, אם השכר יהי 13,000 ש"ח והקצבה 2000 ש"ח... תשלום המס יהיה : 3950 =800 - 4750 במקום 3750 ש"ח, (שהוא בעצם הפחתה של 1000 ש"ח בקיצבה). . ובא לציון גואל *חשוב לציין, שאני מציג רעיון עקרוני, והסכומים הם פרי דמיוני ולצורך המחשה בלבד. . בעיני, קצבת הנכות, באה לסייע לנכה, להתמודד עם מגבלותיו, לצורך מימון הפעילות הרפואית, סביב הנכות, כמו תרופות (רוב תרופות בסל הבריאות אינן בחינם), עזרים, טיפולים, ועליות נילוות ששוכחים לקבל התייחסות, כמו למשל: הוצאות נסיעה של הנכה ומלוויו. ומה עם מגבלותיו הנובעות מזמינות נמוכה יותר מאחרים? למשל: ילדים הנעדרים הרבה יותר מימי הלימודים.(חלקם נדרשים למאמץ רב יותר ואו לשיעורי עזר). עובדים, הנעדרים לעיתים קרובות, מהעבודה (הנכה או מלוויו). מי משלם על זה??? ** במקרה של סיאף, יש טיפולי פיזיוטרפיה כל יום** ואני מניח שלכל נכות יש את הצרות הספציפיות. (מבלי להשוות בין הנכויות). . וכבר חשבתי, שיהיה מי שיקום ויכתוב פה, שאין בעיה עם הפיזיו! שצריך לארגן את הזמן יותר טוב, ואז , זה לא פוגע בלימודים, זה לא פוגע בפעילות החברתית, בחוגים וכו´ וכו´. ועוד מישהו יקום ויכתוב , שילדי סיאף, יותר חכמים יותר נבונים, יותר מוצלחים, ומגיעים להשגים הגבוהים מהממוצע. ואם מישהו רוצה לקום ולכתוב זאת, שיקום. אני מראש לא משתכנע. כי ילד עם סיאף, צריך לאבד כל יום בחייו 1-2 שעות. וזו כבר נקודת פתיחה נחותה. וכל זה בהנחה, שאין התלקחויות ואו אישפוזים. . ושנהיה בריאים

גמ

New member
כסף

מאד הצטערתי לקרוא את השאלה ואת התגובות לה. במקום לשמוח על כך שאתה יכול לכלכל את עצמך ללא עזרת המדינה ולצאת מתוך רשימת הנתמכים אתה מחפש כיצד ניתן לנצל עוד קצת את המערכת. אני לתומי חשבתי שמטרתנו היא להיות עצמאים/"נורמאלים" להתגבר על המגבלות וכו´ לצערי בגלל התנהגות כזאת הנזקקים האמיתיים מקבלים פחות ממה שהם צריכים(העוגה מתחלקת בין יותר אנשים) ומדינתנו נראית כפי שהיא נראית.

jasmine38

New member
ל גמ.

מה דעתך על הפחתת קצבה באופן רגרסיבי? האם מי שמשתכר 3851 ש"ח, צריך לאבד את כל הקצבה? האם שכר של 5000 ש"ח,הוא שכר קיום/השרדות, או שכר שמצדיק ביטול הקצבה ? אני מסכים שמי שמשתכר (הכנסה נטו) יותר מ-10000 ש"ח, אולי, לא זקוק לקצבה. ואני לא בטוח שהכסף שהמדינה תחסוך, יתועל לטובת "הנזקקים באמת" כהגדרתך. אלא להטבות של מקורבים. * מעיון במדורי העיתונים, למדתי שאין שקיפות
בתקציבי ה"ביטוח הלאומי".

sunbeam

New member
בואו לא נהיה תמימים!

התפלאתי לשמוע את תשובתו של גיל. האם אתה באמת חושב שמי שיכול להרוויח 4000 שקל יכול לכלכל את עצמו? להזכירך 4000 שקל גוררים ביטול קצבת הנכות וכל סל ההטבות שכלול בזה. כמו 660 שקל בחודש סיוע בשכר, דירה 200 שקל בחודש הנחה בארנונה ארנונה, פטור מאגרת רכב כ- 100 שקל לחודש. להזכירך שכר הדירה בלבד "שותה" את כל קצבת הנכות ועוד נשאר קצת לשלם. טיפולי פיזיו 1500 שקל בחודש. אחזקת רכב וכו´ וכו´.... אז בבקשה תחסוך מאיתנו את הטפות המוסר! ברור שקצבת הנכות מכניסה את הנכה למלכוד שקשה לצאת ממנו, והכסף ש"נלקח במרמה" לא הולך לחסכון וגם לא לטיולים לחו"ל.

גמ

New member
אז בבקשה תחסוך מאיתנו את הטפות המוס

איני מטיף לאף אחד אלא מביע את דעתי. כל אחד כטוב בעיניו. לדעתי מי שנמנע להכנס למעגל העבודה בשל פגיעה בקצבה מכניס את עצמו למלכוד אשר יתקשה לצאת ממנו מאוחר יותר. בכל מקרה אני נגד קריאה לקבלת הצעות בנושא "כיצד לרמות את המערכת?" אגב רוב האנשים שאני מכיר התחילו לעבוד עם שכר נמוך ועם השנים שיפרו את שכרם כך שאם נמנע מלהכנס לשוק בגלל הכנסה נמוכה לא נכנס כלל. בנושא ההטבות: לא כל ההטבות נשללות אוטומטית. ארנונה הכלל קשורה לרשות העירונית ולפחות בר"ג לא התבקשתי בדבר מלבד אחוזי הנכות. לדעתי הדבר דומה גם בתשלום אגרת הרכב. כל דברי מופנים כמובן רק לאנשים אשר מצב בריאותם מאפשר יציאה לעבודה מבלי לפגוע באלו אשר אינם יכולים.ונהפוך הוא , במידה ורק הזכאים יקבלו אולי הם יקבלו יותר.

ציפלה

New member
ליסמין ולגמ שבוע טוב

גמ שלום לך, אתה יודע יותר טוב מכל אחד שחולי CF שונים. חלק מהם חולים מאד וחלק מהם מתפקדים יפה אבל גם משקיעים הרבה מאד בשמירה על בריאותם. מעט מאד חולים יכולים לעבוד משרה מלאה ואפילו משרה מלאה לאלה שאינם אקדמאים או במשרות בכירות המשכורות כ"כ עלובות. אני מקווה שאנשי הביטוח הלאומי לא יקראו את מה שכתבת. וליסמין, אני דוקא חושבת שבביטוח הלאומי יש שקיפות. תכנס לאתר WWW.BTL.GOV.IL ותמצא שהכל כתוב שם. לא הכל אפשר להבין. ספר המחלות של הביטוח הלאומי לא נפתח למעלה מ 30 שנה. והאבסורד חוגג. למשל קצבת ילד נכה בן 14 היא 2210 ש"ח לחודש. אם יש שני ילדים חולים כל ילד מקבל 150% כלומר 3105 ש"ח, במקרה של קצבה לילדים קטנים הקצבה היא 1886 ש"ח, אם יש שני ילדים חולים זה 2829 ש"ח לכל ילד. נכה בוגר מעל גיל 18 זכאי ל 1886 ש"ח בלבד וזה משתנה אם הוא נשוי / + ילדים וכו.. הרי זה בשום אופן לא דומה. אבל קצבת ילדים ניתנת ל כ 15,000 ילדים. ומספר מקבלי קצבת נכות מבוגרים הוא 140,000 כאשר גם הביטוח הלאומי מאמין שכ 30,000 מהם הם מתחזים. שבוע טוב לכם דליה

ציפלה

New member
בנושא ביטוח לאומי

כפי שאתם יודעים מי שיש לו נכות מעל 40% וקבל קצבת נכות משמע שנקבעה לו "אי יכולת השתכרות" ברגע שהוא מצליח להשתכר הוא מבטל באופן אוטומטי את הקביעה שנקבעה לו ומעיד על עצמו כבעל יכולת השתכרות, ועם זה מאבד את זכאותו לקצבה. מעבר לכל ההנחות שמלוות את מי שנקבעה לו אי יכולת השתכרות הדבר המעצבן ביותר היא העובדה שבמקרה ונאלצים להפסיק לעבוד כדי להזדכות מחדש יש לעבור מחדש ועדות רפואיות. ההצעה של ארגון הנכים וגם דעתי. שאם היה ניתן לנכים לעבוד מתי שהם יכולים וברגע שהם לא עובדים לקבל באופן אוטומטי את קצבצ הנכות. אני מאמינה שנכים רבים היו מוכנים לבדוק את יכולתם. ארגון הנכים הציע להגדיל את קיצבת הנכים לגובה שכר המינימום, ולתת לנכים אפשרות לעבוד להשתכר ולשלם מס הכנסה. אני בטוחה שחלק גדול היו יוצאים לשוק העבודה והיו פרודוקטיבים אפילו אם היו משתכרים משכורת זעומה. לכולכם כל טוב דליה

למעלה