לציפלה../images/Emo5.gif
ממש עצוב. אני לא מבין כ"כ גדול בכסף, אך התעצבתי לגלות , עוד ארגומנט, שאני חי במדינה מטומטמת. כשהייתי בצבא, והיו החלטות לא הגיוניות, אמרו שהש"ג לא איפשר להגיון להכנס פנימה. אני מתרשם שבביטוח הלאומי הגדילו לעשות , ויש להם ש"ג יותר "טוב". ואילו המשפטים שהכעיסו אותי: * "אם תשתכר בדיוק 3851 ש"ח תאבד את הקצבה!" * "כשתרצה להזדכות בה מחדש, תצטרך לעבור ועדה רפואית מחדש". ואם רוצים להקטין את הקצבה בהתאם להכנסות, (המקרה הכי גרוע) יש לעשות זאת באופן מודרג, באמצעות מס הכנסה (הרי מדובר בכספי המדינה). ע"י כלים כמו נקודות זיכוי, וחיבור ההכנסות לצורך חישוה המס (לפי המדרגות המקובלות. . למשל, לכל העובדים המשק: (הסכומים שלהלן מספרים עגולים, והם לדוגמא בלבד , ופרי דימיוני) עד סכום של 3500, אין תשלום מס הכנסה. בין 3500-5500 משלמים 25% מס, על ההכנסה שבתחום. בין 5500-8500 משלמים 33.3% מס, על ההכנסה שבתחום. בין 8500-1600 משלמים 50% מס, על ההכנסה שבתחום. וכו´ וכו´ . ולכן....... נכה המקבל קצבת נכות של 2000 ש"ח, ושכר של 5000 ש"ח, ישלם מס כאילו הכנסתו היא 7000 ש"ח, ובתוספת נקודות זיכוי, (שיפחיתו בשיעור מה את המס. אם המס מחושב לפי 7000, במס יהיה: 2000*25% =500 (לסכום שבין 3500-5500. 1500*33.3% =500 (לסכום שבין 5500-8500. . סה"כ 1000 ש"ח, פחות 800 ש"ח הנובעים מנקודות זיכוי, סה"כ יהיה 200 ש"ח תשלום למס הכנסה. (שהוא בעצם הפחתה של 200 ש"ח בקיצבה) . ובאותה השיטה, אם השכר יהי 13,000 ש"ח והקצבה 2000 ש"ח... תשלום המס יהיה : 3950 =800 - 4750 במקום 3750 ש"ח, (שהוא בעצם הפחתה של 1000 ש"ח בקיצבה). . ובא לציון גואל *חשוב לציין, שאני מציג רעיון עקרוני, והסכומים הם פרי דמיוני ולצורך המחשה בלבד. . בעיני, קצבת הנכות, באה לסייע לנכה, להתמודד עם מגבלותיו, לצורך מימון הפעילות הרפואית, סביב הנכות, כמו תרופות (רוב תרופות בסל הבריאות אינן בחינם), עזרים, טיפולים, ועליות נילוות ששוכחים לקבל התייחסות, כמו למשל: הוצאות נסיעה של הנכה ומלוויו. ומה עם מגבלותיו הנובעות מזמינות נמוכה יותר מאחרים? למשל: ילדים הנעדרים הרבה יותר מימי הלימודים.(חלקם נדרשים למאמץ רב יותר ואו לשיעורי עזר). עובדים, הנעדרים לעיתים קרובות, מהעבודה (הנכה או מלוויו). מי משלם על זה??? ** במקרה של סיאף, יש טיפולי פיזיוטרפיה כל יום** ואני מניח שלכל נכות יש את הצרות הספציפיות. (מבלי להשוות בין הנכויות). . וכבר חשבתי, שיהיה מי שיקום ויכתוב פה, שאין בעיה עם הפיזיו! שצריך לארגן את הזמן יותר טוב, ואז , זה לא פוגע בלימודים, זה לא פוגע בפעילות החברתית, בחוגים וכו´ וכו´. ועוד מישהו יקום ויכתוב , שילדי סיאף, יותר חכמים יותר נבונים, יותר מוצלחים, ומגיעים להשגים הגבוהים מהממוצע. ואם מישהו רוצה לקום ולכתוב זאת, שיקום. אני מראש לא משתכנע. כי ילד עם סיאף, צריך לאבד כל יום בחייו 1-2 שעות. וזו כבר נקודת פתיחה נחותה. וכל זה בהנחה, שאין התלקחויות ואו אישפוזים. . ושנהיה בריאים