כסף, כסף, כסף

כסף, כסף, כסף ../images/Emo130.gif

כמה כסף אתם מוציאים על דברים נלווים ללימודים
למינציות צילומים כלי כתיבה ועוד... אני הגעתי למסקנה שמוציאה בסביבות ה- 100 שקל לפחות על חומרים של יצירה ועל למינציה בגלל שהמסלול שלי הכל אצלו קשור לחומרי יצירה וזה עסק יקר, וכלי כתיבה- אני חובבת שלהם אז יוצא איכשהו שתמיד קונה פה עט מיוחדת, פה קלסרים להגשת עבודות וכו'...

Sole Survivor

New member
אני לא קנה מידה להשוואה

כי אני חסכנית אבל אני יודעת שיש סטודנטים ש"בעיקר לפני מבחן מוצאים יותר מ-50 שקלים למבחן על צילומים והדפסות אני בעיקר מוציאה על צילומים עבל ניראה שמתחילת התואר לא הוצאתי יותר מ-50 שקלים וזה כבר שנתיים וחצי אבל יש כמובן את הקניית דפדפות שזה כ-16 ש"ח בשנה (אם קונים את החבילות הגדולות) ומדי פעם הכריכות של עבודות - רק לעבודות שהמרצים שם דורשים את זה. וטיפקסים ומארקרים ועטים- בעיקר מעטים שמקבלים בכל מיני מקומות עיקר ההוצ' הולכים על אוטובוסים

ChilD SouL

New member
כמעט כלום.

מדי פעם כשנגמרת לי מחברת או דפדפת [מה שלא קרה הסמסטר
] ופה זה נגמר בעצם. אה ו... צילומים לפעמים כשאני צריכה להשלים חומר או להדפיס מאמר[ים].

Lir האחת

New member
בתקופת הלימודים,

הייתי מוציאה בעיקר על צילומים, דפדפות ועטים. אבל לא הייתי מוציאה יותר מידי כספים על זה. הייתי קונה תמיד בחבילות, וכך הייתי חוסכת בכסף ובזמן.

הייבי

New member
זה משתנה מחודש לחודש

במהלך הסמסטר רוב ההוצאה זה צילומים, משהו כמו 30 ש"ח בחודש ומרקרים שאני קונה בחבילות אז זו בעיקר הוצאה חד פעמית בתחילת שנה. בסוף סמסטר משהו כמו 300 ש"ח על הדפסות. אני כותבת על לפ טוב וגם מסכמת עליו חומר ורוב הבחינות אצלנו בחומר פתוח אני אני ממש מדפיסה הכל. אני יודעת שיש חבר'ה שלא מדפיסים סיכומי חומר אלא רק טבלאות מקוצרות שלהם, אבל אני פשוט רגועה יותר שיש לי הכל מודפס.

די הרבה למען האמת..

כי יש מורים מוסיימים, שלתרגיל אחד קטן, שיעורי בית חד פעמיים כאלו, מאלצים אותנו לקנות חומרים הזויים ולא קשורים, שנמצאים רק בסניף ארטא בנחלת בנימין, ועוד טוענים שיש הנחה על שמם בחנות (מגלומניה?). תרגיל אחד קטן, שלקח לי משהו כמו 7 שעות לעשות (וזה כלום..)-שהסתכם במשהו כמו 120 שקל. על חומרים שמסופקתני שאעשה בהם שימוש בעתיד בקרוב ואף ברחוק. על מה אני מוציאה כסף? צבעים, בריסטולים, קרטוני ביצוע, הדפסות בבתי דפוס, הדפסות בבית ספר, הדפסות בבית (צבע למדפסת זה פאקינג עסק יקר!), מכחולים וכו' וכו'..

beniNC

New member
מממ למה?

הדיו למדפסת שלי עולה 29 שקל CANON 1500 בכלל לא יקר וכמות הדפים שאני מדפיס מרזיק לי לחצי שנה :p

באמת?

לי יש מדפסת של בראדר, ואני מדפיסה בה די הרבה.
כל מחסנית דיו עולה לי איזה 70 שקל. וזו מדפסת שכל הצבעים בה-זה בנפרד.

beniNC

New member
גם אני מדפיס הרבה

בגלל שיש לי כתב חרטומים אז אני מצלם ומדפיס, אחלה מדפסת הדיו מרזיק חצי שנה :p

beniNC

New member
מממ

בגדול אני מסכם ומדפיס , או כל כמה זמן מצלם ומסכם ...

למעלה