כסף ועונות

jeshu

New member
אין צורך לסגור בכל חור יש אינטרנט.אפילו באנגליה.

סקיווקר

New member
לטוס לטיול תרמילאים ,ניו-זילנד וכו.

בניו-זילנד עכשיו חורף ,כאשר בניו-זילנד יגיע קייץ בישראל יגיע חורף אז ספטמבר יגיע אצלינו הסתיו ואז בניו-זילנד יתחיל האביב,רק תיקח בחשבון שבשיא הקייץ של ניו-זילנד הטמפרטורות כמו שלנו בחורף ישראלי כך שעדיין האביב די קר.כנ"ל לגבי אוסטרליה. אם תחליט לטוס מנובמבר עד אפריל זהו הקייץ בניו-זילנד,הטיסה בערך 22 שעות כאשר הפסקה ממושכת של 8 שעות בהונג-קונג ומחליפים מטוס בהונג קונג,לכן כל כך הרבה שעות לטוס לכל כוון, ומחיר הכרטיס-טיסה מאוד גבוה, רק לשהייה בת חודש זה מעט זמן ,לפחות חודשיים וחצי,ואז עוד חודשיים לאוסטרלייה , ומשם להונג-קונג, ןכך נהנים מכמה מדינות ומקצרים מרחקי הטיסה הממושכת במכה אחת. בתאיילנד מומלץ לבקר מדצמבר עד פברואר{אחר כך יש מונסונים,} מומלץ שתעבור דרך משרד-נסיעות ותדלה מידע רב מדוייק ככל האפשר על מחירים של טיסות על מזג האוויר ותרחיב ידע חשוב . {אגב,,שמעתי שב -לאוס ובניו-זילנד פוגשים ישראלים רבים שגרים תמורת תשלום סימלי בבתים מסודרים ויפים תמורת עזרה קלה שעתיים ביום . בעבודות בדיר-כבשים,וכתמורה לדיור ואוכל. כבשים שזו גם חווייה.וגם חסכון ניכר בבעיות לינה ופנסיון.

sela v

New member
שכחת שאנו גרים

במזרח התיכון, ואנו לא רגילים לגשם.

jeshu

New member
אנחנו זה גם אני ואם התרגלתי זה כנראה לא כל כך נורא רק צריך לבוא עם מצב רוח טוב,הבנה שאכן ירד גשם (שזה משהו רטוב כזה מלמעלה) ורצוי גם ציוד מתאים ותכנית חלופית.ובאמת זה לא כזה נורא עם רק רוצים ומחליטים לראות את אותו מקום גשום.יש גם יתרונות כמו מעט תיירים ועלויות מוזלות.

עונה בניו זילנד

שלום, מצטער שאני שוב מציק עם זה... אני מתכנן את טיול השחרור שלי לניו זילנד אבל יש לי דילמה. אני רוצה ל''סגור'' מבחינתי את הזמן שבו אני טס, אבל אני יודע שזה לא העונה. התכנון הוא לטוס בערך מאמצא פברואר עד לאמצע מאי. השאלה היא האם ניתן לעשות את הטרקים ולטייל בתקופה הזאת? האם זה כבר קרוב מדי לחורף? האם הבקתות יהיו סגורות? אני מתכנן לעשות כמה שיותר טרקים ואני מפחד שהעיקר לא יהיה אפשרי בגלל מזג אויר. נניח ומבחינת ציוד אני מסודר, האם הטרק עצמו לא יפגע בגלל בעיות עבירות/ראות? אני אשמח לכל תשובה... תודה רבה בנוסף, אם מישהו/י שמתכננים לטוס באותה התקופה מחפשים שותף........

sela v

New member
אם אני זוכר נכון

בשבועים האחרונים מישהו כבר שאל את השאלה וענו לו. אז אני מציע להשתמש באופצית החיפוש. כנראה בגלל זה אותו משיב/ה לא חוזרים על התשובה.

assael10

New member
סלע אפשר להתערב ?

אז מה אם אני מלמטייל...
בכל מקרה, העונה מצוינת, פברואר זה מיד לאחר החופש הגדול וחוץ מסופ"ש אחד שחל בשישי לפברואר שבו חוגגים את ההסכם שנחתם בין האנגלים למאורים ובו קיבלו האחרונים הרבה שווין זכויות ואדמות וסיימו עוד לפני שהתחיל את הסכסוך העקוב מדם שהיה באוסטרליה... אז העונה מצוינת, רוב הטרקים והבקתות פתוחים עד סוף מאי, למעט אחדים שלא. אני לא רומז להגיע לאתר שלי, כי יש לכם פה מידע לא רע, אבל סיכמתי לפני כמה חודשים ב 9 עמודים את כל הטרקים בניו זילנד על פי רמות, מה עושים בחורף בטרקים הגדולים וכן הלאה אם זה מעניין... ספר מומלץ לטרקים tramping in nz, אגב, גם בפברואר והלאה יש להזמין מקומות לינה שבוע מראש לעיתים בריכוזי התיירות של קווינסטאון - ואנקה וטה אנו כמו גם בדינדין בעת האליפות השנתית של הרוגבי הניו זילנדי. לטרקים הגדולים כמו המילפורד אפשר להזמין כבר עכשיו ואפילו רצוי או שמחכים לביטולים ברגע האחרון כשנמצאים שם ואם יש מזל אז יוצאים, העלות לא נמוכה בכלל ויכולה כולל הסעות להגיע ל 250 דולר נ"ז. לטרקים אחרים בתקופה הנ"ל כמו הרוטברן יש להזמין שלושה שבועות מראש ולקפלר מספיק שבוע, לכל האחרים - לינה בבקתות יומיים שלושה מראש יספיקו. בהצלחה

למעלה