כסף וחתונה

shushlush

New member
כסף וחתונה

אני כבר הרבה זמן מתבשלת על שני הנושאים האלו שהרבה מאוד פעמים עולים כאן בפורום. כל עניין ה"מה הוא צ'ק מכובד וממוצע לאורח" וגם "כיסוי חתונה" שני הנושאים האלו די דומים אבל עם הרבה נקודות מבט נפרדות ולכן אני מחלקת אותן לשתי הודעות וחולקת את דעתי בעניין

shushlush

New member
כיסיתם את החתונה?

אז אני אתחיל איתנו. חתונה שלנו היו 200, הרוב הגדול אורחים של ההורים, כשלנו היו כ70 אורחים בערך. כל השאר או משפחה או חברים של ההורים.
החתונה עלתה לנו כ70 אלף ₪ וממתנות כיסינו 65 אלף בערך (בחודשיים שאחרי החתונה קיבלנו עוד מלא מתנות בדואר ואותם כבר לא חישבנו...)
קיבלנו 4 מתנות – טלויזיה מאוד לא זולה משתי אחיותי, השיער והאיפור היו מתנה מאחותו (אין לנו מושג כמה עלה אבל אני יכולה להעריך מהמספרים שאני שומעת מכן...) שלט לבית (מסבתא שלי...) ותמונה ממש מגניבה מתערוכה מחברים של ההורים שלו (אמא שלו אומרת שהיא שווה הרבה, לי אין מושג בדברים האלו).
הצ'ק הכי גדול היה על 12,000 ₪ מדוד שלי (שקצת איבד את זה לדעתי) והכי קטן היה מחברה שלי שהיא סטודנטית על סך 150 ₪.
לא עשינו ממוצע כמה כל אחד הכניס.
עכשיו, אתם יכולים להגיד- כיסיתם ממש יפה את החתונה נכון?
אז זהו. שלא.
כי מאז החתונה היינו כבר ב4-5 חתונות, חלק הלכנו לבד, חלק ביחד. "החזרנו" כבר בערך 2000 ₪ (אני מדברת רק על חתונות של אנשים שהיו אצלנו בחתונה). בשנה הקרובה אנחנו מוזמנים כבר לעוד 4 חתונות והיד עוד נטויה.
אז להגיד שכיסינו את החתונה? זה הרי שטויות... את הרוב הגדול אנחנו "מחזירים" לאלו שנתנו לנו. ובהמשך הרי נכיר עוד אנשים, ונוזמן גם לאירועים שלהם וניתן גם להם.
לכן אנחנו חישבנו את החתונה בצורה של כמה אנחנו יכולים להשקיע מכיסינו. אפשר לומר ש50% מהכסף באמת ישאר אצלנו (חברים של ההורים לא נוזמן לאירועים שלהם) אבל משפחה וחברים נוזמן גם לאירועים שלהם וניתן גם להם מתנות בחזרה.
מה שאני מנסה להגיד... צריך יותר להסתכל על ה"כיסוי חתונה" כעל הלוואה. ברגע שמסיימים את תשלומי החתונה לראות אם יש איזון, את התשלומים תחזירו אח"כ במשך הרבה זמן....

Bobbachka

New member
אני ממש משתדלת לנתק קשר בין החתונה שלי לחתונה

של אחרים.

ערכנו אירוע, קיבלנו -מתנות- מהאורחים (כך לפחות אני רואה את עניין הצ'קים) ובאמצעותם הצלחנו לכסות את האירוע (או שלא).
האירוע נעשה ע"פ בחירה שלנו, אנחנו ורק אנחנו החלטנו כמה כסף נוציא על האירוע ואין לזה שום קשר לאירועים של אנשים אחרים.

לאחר מכן, כשמוזמנים שלנו יתחתנו (אני הייתי בין הראשונים שהתחתנה בחבר'ה שלי) אני מתכוונת לראות בצ'ק שאתן להם- מתנה. הם יחליטו איך להתחתן ואני אעניק להם מתנה שהם יוכלו לעשות איתה מה שהם רוצים.
(חוקי הנימוס שלי מחייבים להחזיר באותה המטבע ואני ממש מקווה שאעשה כמיטב יכולתי כדי לעמוד בחוק זה).

אני לא רואה בזה הוצאה נוספת שנגזרת מהחתונה שלי ולא מרגישה שצריך להיות קשר בין הדברים...

shushlush

New member
אני לגמרי מסכימה

בגלל זה כל הזמן הוספתי מרחאו על החזרנו.
כי לא באמת החזרנו... נתנו מתנה
כי אנחנו כמוכם החלטנו כמה אנחנו מוכנים להשקיע באירוע בלי קשר למתנות. כי אלו מתנות ולא לא כיסוי מנה.

כתבתי "החזרנו" לאותם אנשים שמתייחסים לאורחיהם כצ'קים מהלכים ומתעצבנים כשאלו לא כיסו את המתנה.
החתונה שלנו הייתה די פשוטה. עם הוצאות הכי נמוכות שרק יכלנו, היו מקומות שהשקנו יותר כי ראינו לנכון, ובכל זאת ברוב המקומות חסכנו
הצ'ק הסטנדרטי אותו אנחנו משאירים בחתונה, לא מכסה את המנה אצלנו (אם כוללים הכל הכל הכל).
וגם אנחחנו היום מחזירים ב"אותה המטבע" כמו שנתנו לנו, חוץ מבמקרים כמו חברתי, שאם כל הכבדו, מצבי יות טוב ממצבה ולכן כשהיא תתחתן היא תקבל צ' יותר יפה

shushlush

New member
צ'ק מכובד

זה נושא שממש כואב לי לשמוע.
במיוחד כשהשבוע הייתה כאן מישהי שאמרה שביקרו אותה כששמה רק 300 ₪ לזוג.
תסלחו לי זה מגעיל!
ואני אתן את האורחים שלנו כדוגמא
אורחת א, חבר שלי מהלימודים. גרה בדירת שותפים, עובדת כמה שהיא יכולה במהלך התואר, לקחה כבר שתי הלוואות מהדיקנאט, מקבלת באופן קבוע מלגות וקורעת את התחת. ובמינוס. בקושי יוצאת לבלות כי אין לה כסף לזה... אני ביקשתי ממנה לא להביא כסף. שתבוא רק היא. שתשמח אותי בעצם זה שהיא באה. היא החליטה להביא 150 ₪.
אורח ב, חבר של שוש מהתיכון. סיים את התואר כבר לפני כמה שנים, עובד כבר הרבה שנים במקצוע שלט (מהנדס) מרוויח בערך (כך השמועות אומרות) 28 אלף לחודש. בעל רכב, לפני כשנה עזב את ההורים (זאת אומרת רק עכשיו התחיל לשלם שכר דירה). כל שבוע יוצא למסעדות ומבלה מפה ועד להודעה חדשה. הביא 500 ₪.

עכשיו, תסבירו לי למה הסכום שהוא שם יותר מכובד משהיא שמה?!? הרי מבחינתה זה קניות לסופר לשבוע. זה חשבון חשמל, זה אוכל... זה המון! ומבחינתו... אלו אמות מידה שונים לחלוטין.

קיבלנו כל מני סכומים בחתונה. מהקטנים (היו עוד כמוה, גם מאנשים מבוגרים חברים של ההורים) וגם סכומים עצומים (ע"ע דוד שלי). לאף אחד לא עשינו חשבון אי אפשר לדעת מה קורה בכיסו של אחר
ומצטערת, גם אם שבוע שעבר הם יצאו לחופשה, אני חושבת שחופשה שלהם יותר חשובה מלכסות את המנה שלהם בחתונה שלנו. הם באו לשמח אותנו לחגוג איתנו. לא לממן לנו את השגעונות שלנו...

Hadas 87

New member
מסכימה ולא מסכימה

מצד אחד החברה הסטודנטית, אין ספק שרואים שקשה לה, וזה יפה מצידך שבאת ואמרת לה שלא תשים כסף. זה מראה על רמת רגישות גבוהה אצלך.
מצד שני, הבחור שעובד כמהנדס, לדעתי זה לא ממש לענין להתחיל להכנס לו לכיס ולחשב לו כמה הוא מרוויח פחות ההוצאות שלו בשביל לשפוט אם הצ'ק שהוא הביא מכובד או לא... מבחינתי צ'ק זה מתנה לזוג ונהוג שהוא נע בסביבות ה500 לזוג. לכן זוג שמביא מתנה בסדר גודל זה, זה יפה מאוד, אומרים תודה וזהו. לא נראה לי צריך להשוות את זה עם אחרים שהביאו פחות או יותר ולומר "אה הוא מהנדס, הוא צריך לתת יותר..." זה לא עובד ככה. בן אדם לא צריך לרשום צ'ק לפי המשכורת שלו אלא לפי הקרבה שלו לזוג (לדעתי כמובן). מה עוד שאם אותו מהנדס נתן 500 והוא בא לבד זה מכובד לכל הדיעות.

shushlush

New member
כנראה של הובנתי כראוי

הצ'ק שלו יפה מאוד בעיני, ושניהם קרובים אלינו די באותה המידה...
לא באה אליו בתלונות כלל וכלל. גם אם היה מביא הרבה פחות לא הייתי באה אליו בתלונות
הסיבה שנעשתה ההשוואה היא לאלו שבאים בתלונות לאנשים כמו חברתי שהביאה 150 ש"ח
שבשבילה 150 הם עולם ומלואו. ועבורו 500 ש"ח הם כסף קטן. משניהם אני מרוצה ולא באה בתלונות
אני באה בתלונות לאלו שחושבים שמה שהוא שם זה ממש מכובד, ומה שהיא שמה זה מעליב.

Hadas 87

New member
אה אוקיי הבנתי אותך

תראי, בוודאי שכשיודעים את הסיפור של אותה בחורה ורואים כמה היא נאבקת מבחינה כלכלית, אי אפשר לכעוס עליה שרואים כזה צ'ק. אפשר רק להצטער שהיא נאלצת לחיות בכזה צמצום ולקוות בשבילה לתקופות טובות יותר.
אבל בדר"כ, כשזוג פותח את המעטפות אחרי האירוע ומוצא צ'ק על סכום כזה, הוא לא באמת יודע את מצבו הכלכלי של אותו בן אדם. לא כל אחד כזה פתוח לגבי הקשיים הכלכליים שלו. לפעמים אנשים נותנים צ'קים נמוכים וזהו. מבלי להסביר יותר מדי. הזוג שרואה את זה נעלב ואולי בצדק, כי יכול להיות שהם מרגישים שהם היו נותנים יותר לאותו בן אדם. אי אפשר לשפוט אותם כי באותו רגע כל מה שבטח הן חושבים עליו זה כל החובות שיש להם להחזיר לכל הספקים ואיך להצליח לשלם את זה.
מה עוד שמבן אדם קרוב זה תמיד מבאס להתאכזב, לא משנה באיזה תחום.

לולית23

New member
דעתי בעניין

אני עדיין לא יודעת מה יהיה כי החתונה שלנו תהיה במאי
אבל בנושא הצ'ק המכובד או לא:
כשמדובר בחברים קרובים או משפחה קרובה שאת מכירה ואוהבת זה הרבה יותר קל להבין, כי את מכירה את הבן אדם, יודעת במה הוא עובד והקשר שלכם לא מתבסס על כסף
מצד שני, אני יודעת שבחתונה שלנו יש לי 2 דודים שלכל אחד 4 ילדים ואף אחד מהם לא יוכל להביא אפילו 100 ₪ על עצמו.. ואין מה לעשות... יש לי ביקורת על ההתנהלות שלהם
אז נכון שנאי משתדלת לשמור את הביקורת לעצמי ואני באמת רוצה לשמוח בחתונה שלי ולא לחשוב על זה, אבל באיזשהו מקום זה חורה לי
דוגמה עוד יותר קשה היא ההורים של בן הזוג שלי שאמרו שאין להם כסף לתת לנו לחתונה ולפני שבוע הודיעו לנו שהם טסים לחול

אז מה אני יכולה להגיד? כלום! אבל בפנים זה כואב לי כי כשאחותו התחתנה לפני שנה וחצי היה להם כסף לעזור לה (אחותו גם אמרה שבלי המתנות מההורים הם לא היו מכסים את החתונה.) ואני לא רוצה לצאת מהחתונה עם חוב ענק שאצטרך לכסות במשך שנים
אז אני יודעת שזה לא יפה לכעוס על מי ש"לא מכסה את המנה שלו"
אבל אני בן אדם ויש לי רגשות ואני ספציפית גם בחורה שהרגשות שלה מאוד מנהלים אותה
ואני יודעת שבאיזשהו מקום היחסים שלי עם החברים והמשפחה כן נמדדים בכמה הם שמים לי בצ'ק
אז אני לא מתכוונת להיות יפת נפש ולהגיד שזה "לא יפה לדבר ככה על אנשים"
אבל....
מבחן המציאות הוא שיכריע
ועוד דבר קטן- אני לא חושבת שעשינו שום בחירה משוגעת בחתונה שלנו, אז אף אחד לא צריך לממן לי אף שיגעון

Hadas 87

New member
ממש מסכימה איתך ומבינה אותך

ואת לא צריכה להרגיש רע שאת כועסת על ההורים של חבר שלך, לדעתי.
אני במקומך יש מצב שאפילו הייתי אומרת משהו לחבר שלי שיזרוק להם איזו מילה. (למרות שזה לא הדבר הנכון לעשות, אולי).
ההרגשה הזו שאנשים אומרים לך "אין לי כסף" אבל המציאות לא תואמת את המילים האלו ממש פוגעת. דווקא בגלל שלומר "אין לי כסף" זה משאיר אותך ללא מילים, את לא יכולה לבוא להורים שלו ולומר "אוקיי קחו הלוואות בשביל לממן לי את החתונה" כל מה שאפשר לעשות זה להצטער בשבילם ולהתבאס בשבילך, אז לגלות שהאמרה הזו היא סתם תירוץ בשביל להמנע מלתת עזרה, זה מאוד מבאס. בהחלט מבינה אותך!

גם עם הקטע של ההתייפיפות נפש, אני נורא מזדהה. יש המון אנשים בעולם החתונות שאוהבים כאילו לבקר את הזוג שמצפה לצ'קים יפים וטוענים שהאורחים לא צריכים לכסות את השגעונות של הזוג... כאילו שחתונה "ללא שגעונות" לא מגיעה בקלות לאיזה 70-80K. אז מה מצפים בעצם? שכל זוג יוציא את הסכום הזה מהחסכונות שלו או של ההורים שלו במקרה הטוב...? לא זה לא עובד ככה!!! זה ידוע שהיום חתונות מנסים להחזיר עם הצ'קים. לא צריך להיות יותר מדי יפי נפש ולעודד קמצנות לא מוצדקת. (אני לא מדברת על מקרים של אנשים שבאמת אין להם שקל בארנק...אני מדברת על המצב הרווח כרגע).

לולית23

New member
תודה

על ההבנה ועל ההזדהות
לצערי המצב שלבין בן הזוג שלי לבן ההורים שלו לא היה מעולם מזהיר במיוחד, ועכשיו הוא אף יותר גרוע... הוא נפגע באמת הרבה יותר ממני מההתנהגות שלהם
אבל לשמחת שנינו אנחנו לא תלויים בהם בשום דרך וצורה ואת כל החיים שלנו אנחנו מנהלים בלי העזרה שלהם או של ההורים שלי, וכך גם את החתונה
הם עדיין מנסים מידי פעם להגיד לנו את דעתם בעניין כזה או אחר אבל אנחנו נוקטים באסטרטגית ההתעלמות שמוכיחה את עצמה
לדעתי החלק הכי עצוב בכל המע' יחסים הזאת הוא שהוא אפילו לא רוצה שהם ילוו אותו לחופה

וכן, אנחנו בעולם אכזרי בו זוג שמתחתן נאלץ לכסות זאת מהכסף שהוא מקבל מתנה ובדרך כלל לא נשאר לזוג שום דבר בשביל לקנות בית או רכב אחרי החתונה
אבל בעצם החתונות היום הן מקסימות ומיוחדות לא פחות מאלה של פעם ואולי יותר- כי יש תיעוד יותר טוב, כי יש יותר אפשרויות בחירה
וכשאני מקבלת הזמנה לחתונה אני שמחה
חתונות תמיד ריגשו וירגשו אותי
אני תמיד חושבת רק דברים טובים בשביל הזוג באותו יום
ומאוד משתדלת לשמח אותם גם בריקודים וגם בצ'ק שאני שמה

Hadas 87

New member
כנ"ל! אני ממש אוהבת חתונות

אני לא רואה את זה לא כדוח ולא כקנס. זה מתנה לאנשים שאני אוהבת. אני מעדיפה פי אלף לשים את הכסף על זה מאשר על דלק לאוטו או על חשבון חשמל...

ועצוב מאוד לשמוע על בעלך לעתיד וההורים שלו. במיוחד הקטע של החופה...

מקווה שעד אז הם יתעשתו ויבינו שהם עושים טעות.

למעלה