כסף והורים

מנטוס16

New member
כסף והורים../images/Emo98.gif

אני בטוחה שבעיות מהסוג הזה קיימות אצל עוד אנשים, אז בבקשה- תגידו לי מה דעתכם על העניין הזה. אני בת 17 מגבעתיים. בקיץ עבדתי במלצרות. העבודה לא היתה ממש קשה, אבל בכל זאת, חודש שלם מ-8 בבוקר ועד הצהרים. הרווחתי משהו כמו 3000 ש"ח שעברו לחשבון של הורים שלי. (אין לי חשבון משלי). התכוונתי להשאיר את הרוב אצל ההורים, בשביל פולין וכאלה, ובשאר הכסף לקנות אייפוד. העניין הוא שעכשיו הכסף אצלם, אז יוצא שאני דיי מנג'סת להם על זה, והם לא קונים. הם גם התחילו לדבר על זה שיש להם הרבה הוצאות בזמן האחרון. אני לא יודעת מה לעשות! מצד אחד- עבדתי קשה בשביל זה, ואני מרגישה שזה מגיע לי- זה הכסף שלי. מצד שני- אני תמיד מרגישה אשמה לדבר איתם על כסף. אני מרגישה שהם מוציאים עליי הרבה, וממש לא נעים לי לבקש מהם כסף. אז ללחוץ עליהם יותר בעניין הזה? או לוותר על האייפוד? תודה

דבר ראשון אני חושבת שזו זכותך המלאה לרצות

להשתמש בכסף, את עבדת בשבילו קשה. נכון שזה לא נעים לקחת כסף מההורים כל הזמן אבל במקרה הזה זה כסף שאת הרווחת בעצמך והם רק "שומרים" לך עליו בחשבון שלהם. דבר שני לפי דעתי תפתחי לך חשבון עצמאי, שיהיה רק שלך. את כבר בת 17 וזה אפשרי [ : תבררי את העניין ותפתחי כך שבפעם הבאה לא תתקעי שוב בבעיה כזאת א דומה לה. מקווה שעזרתי, ואם לא אני תמיד פה.

rebecca121

New member
מחזקת את מה שרשמו למעלה

קודם כול בשביל למנוע דברים כאלה בעתיד, תפתחי לך חשבון משלך! ותקבלי גם הטבות (אני קיבלתי 100 שח מתנה) בגיל 17 אפשר לפתוח חשבון בלי רשות ההורים (רק אם את מעוניינת בכרטיס אשראי את צריכה אישור) תלכי תפתחי ואז תבקשי מההורים שיחזירו לך את הכסף, הוא שלך ואת ממש לא צריכה להרגיש רע בגלל זה. את הרי עבדת בשבילו נכון?

למעלה