כסף בתאילנד

מתוקק

New member
כסף בתאילנד

שלום,, כמה דברים מקווה שיהיה לכם כח ותענו חח,, רציתי לדעת באיזו דרך כדאי לקחת כסף(טיול מסודר הכוונה לא טרקים,למשך 3 שבועות) טרוול צ'אק לא כדי לזמן קצר כזה.. עכשיו אני אקח כמה דולרים.. השאלה -אם באמת לקחת רק כמה מאות(250 לערך) דולרים ולהסתמך על כרטיס אשראי(זה חכם?) -מה גם שהבנתי שעל כל קנייה/משיכת כסף יש עמלה בגובה 15 ש"ח(זה נכון?) -ומישהו יש ניסיון עם כרטיס ויזה נטען $- מקבלים בכל מקום?ואם אפשר להזמין איתו טיסות וכו' ,אין בעיה איתו? תודה רבה

omer73

New member
תשובה

כשאני נסעתי לפני שנה לקחתי 1,000 $ במזומן ואת היתרה משכתי באמצעות כרטיס אשראי (תבדוק רק שהכרטיס שלך עובד במזרח, כי יש כרטיסים בינלאומיים בעיתיים). המשיכה באשראי כרוכה בעמלה של 15 ש"ח אם אני זוכר נכון. מבחינתי כל העניין הזה היה סוג של ביטוח. אם תחשוב שזה עמלה זה יבאס, אבל אם תחשוב שזו הדרך שלך לבטח את הסכום הגדול שאתה רוצה לקחת זה יתקבל בהבנה...

שאלה בקשר לכסף

איפה כדאי להמיר את הכסף? האם בשדה התעופה או באזור הקאווסן בבנגקוק? או שאין לזה שום חשיבות.

omer73

New member
בדר"כ

השער המרה בשדות תעופה הוא נמוך יותר. באיזור הקאווסן היה מקום שזכור לי טוב ששער ההמרה בו היה הכי טוב וזה ליד מלון "רמבוטרי", והוא מאוד בולט, בצבע צהוב על פינת הרח' והכביש הראשי.

prizman

New member
אני בעד לקחת שני כרטיסי אשראי

ולהחזיק אותם בנפרד למקרה שתאבד אחד וזה קורה. מצםות לך יותר עמלות ממה שאתה חושב. יש שתי עמלות המרה, משקל לדולר ומדולר לבאט, עוד עמלה לבנק בישראל ועוד עמלה לבנק התאילנדי. זה יסתכם ביותר מ 15 ש"ח. המסקנה העקרונית מזה היא שעדיף כל פעם למשוך מהמכשיר האוטומטי את הסכום המקסימלי, כרגע זה 30,000 באט, בערך 1000$. כך תוזיל את העמלה.

לא הבנתי את המשפט

ואני מצטט " טרוול צ'אק לא כדי לזמן קצר כזה.." ממש לא מסכים עם האמירה הזו. טרוול צק'ס לא כדאי אולי וגם כאן אני מסייג אבל אולי בסכום נמוך. כמה אתה מתכנן להוציא? אני ממליץ על רוב הכסף בטרוול השאר מזומן וכרטיס אשראי רק למקרה הצורך וממליץ עוד יותר ללכת לבנק ולהתמקח איתו על העמלות שתשלם בכרטיס (תתפלא לשמוע שאם תתקעש הבנק יבוא לקראתך) בהצלחה

prizman

New member
למען האמת לא קראתי את השירשור עד סופו.

הספיק לי מה שקראתי כדי להבין את החוצפה של הדואר. למען האמת גם אני משתמש בכרטיס DEBIT ולא אשראי כי זה מה שנוח ומתאים לי, לא ממש זקוק לאשראי, חושב שיותר נכון לחיות בלי, אבל מה שנכתב בקישור שצירפת בהחלט מקומם. לא הייתי מתקרב לדבר הזה. זה נראה כמו ניצול של חבר'ה צעירים.

למעלה