כסף באיטליה

niruzu

New member
כסף באיטליה ../images/Emo130.gif

במקרה של נסיעה של שבועיים לאיטליה כמה כסף לקחת איתי? אני מתכנן לגור במקומות הכי זולים שאפשר ולאכול אוכל הכי זול שניתן..... כמה בכל זאת אמור לעלות לי הסיפור שם מבחינת המחייה? בכללי אני יעשה טרקים ואצטרך להתנייד לא ברור אם באוטובוסים רכבות או שאשכיר אוטו. אבל בהתעלם מזה, כמה רק לאכול ולישון אמור לצאת בערך?

Ricca

New member
בערך..

לילה באכסנייה עולה בערך 20 יורו בערים הגדולות, אני מניחה שפחות במקומות מרכזיים פחות. חלק גדול מהחוויה באיטליה הוא האוכל, ולכן אני לא ממליצה לאכול המקומות הזולים של התיירים. תתרחק מהם פשוט, כבר עדיף לקנות לחם ונקניק בסופר. לגבי ארוחות סופר, לפעמים אפשר למצוא שם מנות חמות שקונים במשקל, שהן לא יקרות ובד"כ גם לא רעות. מגש פיצה עולה בין 3 ל 7 יורו (הפיצה האיטלקית היא מאוד דקה, ולא כולם אוהבים אותה) חצי ליטר בירה כנ"ל. ארוחה מלאה מוגדלת במקדונלדס בערך 5 כוס קפה קצת פחות מיורו ארוחה מלאה במסעדה (טרטורייה) לא אמורה לעלות יותר מ-20 יורו. דרך טובה לראות אם המחיר של המסעדה סביר הוא להסתכל על מחירי הפסטות. במסעדה זולה יחסית המחירים של מנות פסטה לא יעלו על ה-7 יורו. והקינוחים יעלו מקסימום 3.5. איטליה די מרושתת ברכבות להגיע מעיר לעיר זה כמעט תמיד ברכבת, אבל אם אתה מתכנן טראקים אני מאמינה שיכול להיות שתצטרך לנסוע באוטובוסים. מצד שני לצ'ינקווה טרה למשל אפשר להגיע רק ברכבת, וזה מאוד נוח. מקווה שעזרתי

niruzu

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif עוד קצת שאלות.....

אם אני יעשה חישוב של 50 יורו ליום אוכל+שינה זה יהיה סביר? וכמה בערך אמורה לעלות נסיעה נניח של 100 ק"מ באוטובוס וברכבת? להשכיר אוטו אמור לעלות לי בסביבות ה-40 יורו ליום ואם אני מחלק את זה לשלושכי אני אסע לפחות עם שני חברים אז 13 יורו לבן אדם ליום.... אולי בכלל משתלם להשכיר אוטו על לנסוע ברכבות ואוטובוסים.... תודה רבה לך על התשובות, עזרת לי מאוד!!!

Ricca

New member
זה מסובך

כי להשכיר אוטו זאת ללא ספק הדרך הכי נוחה, אבל קח בחשבון את מחיר הדלק שיותר יקר מהארץ (נשמה לי שזה משהו כמו יורו וחצי לליטר) ואת האגרות של הכבישים המהירים. אם אתם שלושה אני ממליצה לשכור רכב. ככה יהיה יכם טיול יותר גמיש וממצה. מבחינת רכבות 100 ק"מ יעלו לך באיטית ביותר 5 יורו, וביקרה 10 או אפילו יותר. אני רוצה לומר בכנות שאיטליה היא לא מדינה שמגיעים אליה כדי לחסוך. אם אתה באמת רוצה רק טרקים, למה שלא תיסע לטורקיה או מזרח אירופה, שהן קצת יותר זולות? באיטליה יש כל כך הרבה דברים מדהימים, אבל כולם עולים לא מעט כסף, מוזיאונים, עיירות קסומות, היסטוריה וכן הלאה. קשה לי לומר שבאיטליה הנופים מדהימים יותר מבמקום אחר.

niruzu

New member
הבעייה שלי היא מזג האוויר...

אני טס באוקטובר, אפילו באמצע אוקטובר. זה דיי מחסל לי הרבה ארצות.... טורקיה היא אופציה טובה מבחינת מזג אוויר אבל כבר הייתי בה... ובמזרח אירופה נדמה לי שבאמצע אוקטובר כבר גשום.... תראי, אני מאמין שלא צריכים לחסוך בשום מקום, ושהכסף לא יעמוד בפני ההנאה, אבל מבחינתי אוכל זול ושינה זולה זה חלק מהחוויה.... מוזיאונים לא כל כך מעניינים אותי כרגע
אני בטוח שיש נופים מדהימים בהרבה מקומות זולים אך שוב, נראה לי שזאת בעייה של מזג אוויר

Ricca

New member
באוקטובר הימים קצרים וגשום

גם באיטליה.. כשאני הייתי בטורקיה באוקטובר לדעתי היה נעים יותר.

למעלה